Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ημέρα δράσης στο Παιδαγωγικό


Ανταλλαγή βιβλίων, μουσική, θέατρο, δράσεις για παιδιά & μεγάλους, προβολή ντοκιμαντέρ, συζήτηση και άλλα πολλά έξω από τον Πύργο του Παιδαγωγικού!

Οι σύλλογοι Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Σχολείο Αλληλεγγύης «Οδυσσέας» σας καλούν όλους και όλες την Παρασκευή 9 Μαΐου στον εξωτερικό χώρο του Πύργου του Παιδαγωγικού. Όλοι και όλες μαζί θα ψυχαγωγηθούμε, θα ενημερωθούμε για τη δράση του Σχολείου Αλληλεγγύης «Οδυσσέας» και θα το ενισχύσουμε οικονομικά για να ξεπεράσει την περιπέτεια που περνάει!

«Πάρτι στο σκοτάδι»: 4 ώρες χορού στο απόλυτο σκοτάδι

«Πάρτι στο σκοτάδι», με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σε σχέση με τα προβλήματα όρασης, διοργανώνουν η οργάνωση «Αναπηρία Σήμερα» και η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Το πάρτι θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου στο Block 33 της Θεσσαλονίκης και θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ.

Νέα ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Το αναπηρικό κίνημα έχει τη μόνιμη και σταθερή υποχρέωση να αναδεικνύει διαρκώς και ουσιαστικά τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Βασική και θεμελιώδης Αρχή του αναπηρικού κινήματος στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο το «Τίποτα για τα άτομα με αναπηρία χωρίς τα άτομα με αναπηρία» είναι και αυτό που εμείς πρέπει να εγγυούμαστε στην ελληνική κοινωνία: ότι το αναπηρικό κίνημα θα είναι πρωτοπόρος, πρωτεργάτης και πρωταγωνιστής στο να εισάγονται στη χώρα καινοτόμες ιδέες, νέες προσεγγίσεις και νέες πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία.

Συγκέντρωση παιχνιδιών για παιδιά που νοσηλεύονται σε κλινικές

Πασχαλινή δράση συγκέντρωσης παιχνιδιών για παιδιά που νοσηλεύονται σε ογκολογικές κλινικές διοργανώνει η εθελοντική διαδικτυακή ομάδα «Ας μην μείνουμε στα λόγια», το ερχόμενο Σάββατο στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας.

Στέγη γραμμάτων & Τεχνών: Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό

Στέγη Γραμμάτων & τεχνών: Ένα εργαστήριο για παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους
Την Παρασκευή 2 Μαΐου και τα Σάββατα 3, 10, 17, 24 & 31 Μαΐου 2014 

Απογευματινές παιδικές αποδράσεις στο Τεχνόπολις

Η Τεχνόπολις διοργανώνει για αυτό το τριήμερο (Παρασκευή 25, Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Απριλίου, από τις 18:00) στην Αμμουδάρα, απογευματινές παιδικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.