Το καλοκαίρι είναι περίοδος ξεγνοιασιάς, ανεμελιάς και ξεκούρασης τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Οι πολυήμερες διακοπές ολόκληρης της οικογένειας συχνά αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων καθώς και της έλλειψης οικονομικών πόρων από την πλευρά των γονιών. Εξαιτίας των παραπάνω δυσκολιών οι γονείς συχνά επιλέγουν το παιδί τους να παραθερίσει κοντά στον παππού και τη γιαγιά διότι έχουν επίγνωση ότι το σπιτικό τους θα του παρέχει ασφάλεια και θαλπωρή.
Τρίτη 16 Αυγούστου 2011
Αντικαρκινικό εμβόλιο στα κορίτσια και τα αγόρια
Εχει περιγραφεί ως «αναρχική λειτουργία κυττάρων». Οι παλαιότεροι έκαναν λόγο για το «σαράκι», «το κακό το πράγμα», ακόμα και σήμερα πολλοί αποφεύγουν να τον ονοματίσουν, να αναφέρουν την επιστημονική του ονομασία: καρκίνος. Μια νόσος που στη συνείδηση των περισσοτέρων ισοδυναμεί με δαίμονα, με κάτι σχεδόν υπερβατικό - και συχνά, δυστυχώς, ανίκητο. Για τους επιστήμονες όμως δεν υπάρχουν δαίμονες ή δημιουργήματα μιας καταπιεσμένης ψυχολογίας, παρά μόνον η ασθένεια, η μελέτη της, η έρευνά της και η θεραπεία της. Πρόκειται βέβαια για έναν σκληρό αγώνα που συνεχίζεται. Ο Γερμανός καθηγητής Ιολογίας Χάραλντ τσουρ Χάουζεν (Harald zur Hausen) δίνει τον δικό του αγώνα στο μέτωπο με τον καρκίνο δεκαετίες τώρα. Οι προσπάθειές του απέφεραν ένα Νομπέλ Ιατρικής και Φυσιολογίας, πολύ περισσότερο όμως έδωσαν ελπίδα σε πολύ κόσμο - κυρίως γυναίκες.
Πώς οι γονείς δηλητηριάζουν με τα σπιτικά γεύματα τα παιδιά τους!
Τα «σπιτικά» παιδικά γεύματα δικαίως έχουν επανέλθει στην μόδα, αφού είναι πολύ θρεπτικότερα από τα διάφορα παχυντικά σνακ και τα μικρογεύματα των κυλικείων και των ταχυφαγείων- και φυσικά βαραίνουν λιγότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό, πράγμα πολύ σημαντικό σε εποχή κρίσης. Εχουν όμως και μια πολύ κακή πλευρά, αφού σύμφωνα με μια νέα έρευνα αποτελούν «μαγνήτη» επικίνδυνων βακτηρίων!
Βιβλία για μικρούς εξερευνητές (1)
Παραπονούμαστε συχνά οι γονείς για τα παιδιά μας που «είναι κολλημένα στην τηλεόραση», που «ξεχνούν να φάνε παίζοντας βιντεοπαιχνίδια», που «γκρινιάζουν ότι δεν έχουν τι να κάνουν τώρα που το σχολείο έκλεισε». Ελάτε όμως και στη θέση τους! Ιδιαίτερα στη θέση των παιδιών της πόλης που πιθανότατα είναι αναγκασμένα να περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους στο σπίτι.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)