Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Και στο μάθημα, push 'n' pop


Εισέβαλαν ξαφνικά στη ζωή μας προκαλώντας ενθουσιασμό στα παιδιά. Γιατί να μην μπουν και στο μάθημά μας; Εύχρηστα, αθόρυβα, ελαφριά, σε διάφορα σχήματα και χρώματα, με χαρακτηριστικά που τα καθιστούν πολύτιμα εργαλεία στη διδασκαλία μας, ιδίως σε παιδιά μικρής ηλικίας ή σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Παιδί: Πώς θα το βοηθήσετε να ξεπεράσει την κόπωση

Η κόπωση είναι πολλές φορές αναμενόμενη στα παιδιά, καθώς είναι πολύ δραστήρια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν ωστόσο παρατηρείτε ότι το παιδί σας νιώθει συνεχώς εξαντλημένο πρέπει να αναλάβετε δράση.

Τα αίτια πίσω από την κόπωση μπορεί να είναι πολλά, όπως η έλλειψη ύπνου, το άγχος και οι κακές διατροφικές επιλογές. Γι ‘αυτό οι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά τους θα τα κάνει να ανακτήσουν τη χαμένη τους ενέργεια. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Πρακτικά Συμποσίου «Συζητάμε για την Εκπαίδευση: δυσκολίες, προκλήσεις, προοπτικές»

Μόλις κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά ο τόμος των πρακτικών του Συμποσίου «Συζητάμε για την Εκπαίδευση: δυσκολίες, προκλήσεις, προοπτικές», που πραγματοποιήθηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης τον Νοέμβριο του 2019. Ο τόμος, σε επιμέλεια Αγγέλας Καστρινάκη και της Ελένης Κατσαρού, περιλαμβάνει εισηγήσεις καθηγητών/καθηγητριών της τριτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και φοιτητών/φοιτητριών. Σκιαγραφώντας τη σημερινή κατάσταση στην εκπαίδευση χωρίς ωραιοποιήσεις (τα προβλήματα στη χρήση της γλώσσας, στη σύλληψη της ιστορίας, στην εκμάθηση των αρχαίων γλωσσών κ.ά.), διατυπώνονται ποικίλες προτάσεις για την έξοδο από τη μακροχρόνια κρίση.
Μπορείτε να διαβάσετε και να μεταφορτώσετε τον τόμο από εδώ.

Διαδικτυακή κοινότητα για γονείς παιδιών που δικαιούνται παράλληλη στήριξη

Γονείς με παιδιά που χρειάζονται τη σωστή και στην ώρα της παράλληλη στήριξη ενωθείτε!!
Στο παρακάτω γκρουπ!
Στόχος του γκρουπ είναι να συσταθεί μια ομάδα γονέων παιδιών που δικαιούνται παράλληλη στήριξη ώστε να πιέσετε τους αρμόδιους με στόχο τον Σεπτέμβριο να υπάρχουν παράλληλες πλήρους ωραρίου για όλα τα παιδιά.

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου ζητά ταινίες για παιδικό κοινό

To κινηματογραφικό εργαστήριο «Νεαροί Προγραμματιστές Ταινιών» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου με ιδιαίτερη χαρά καλεί δημιουργούς να υποβάλλουν, έως τις 27 Ιουνίου, μικρού και μεσαίου μήκους ελληνόφωνες ταινίες, κατάλληλες για παιδικό κοινό (ηλικίας 11-15 ετών).

Εγκλημα σε live stream: Στο διαδίκτυο βιασμοί και αυτοκτονίες ακόμη και παιδιών

Μια από τις πιο αποκρουστικές μορφές του σύγχρονου εγκλήματος αναδεικνύει η σοκαριστική ιστορία της 25χρονης κοπέλας που πριν από μερικές ημέρες έπεσε θύμα κακοποίησης στην παραλία της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου: το έγκλημα σε live stream. Οπως έγινε γνωστό, οι δράστες μετέδιδαν ζωντανά μέσω πλατφόρμας την απόπειρα βιασμού της νεαρής, ενώ ο αριθμός παρόμοιων εγκλημάτων αυξάνεται τρομακτικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Βιασμοί και αυτοκτονίες, κακοποιήσεις ανθρώπων στον δρόμο, βασανισμοί, ακόμη και με θύματα παιδιά, όλα σε ζωντανή σύνδεση, συχνά επί πληρωμή, μέσα από τα πιο σκοτεινά μονοπάτια του Διαδικτύου.

"Βιβλιοσκώληκες": Μαθητές στην Καλαμαριά έσπασαν το ρεκόρ αναγνώσεων

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Καλαμαριάς, αφού διάβασαν 2.758 βιβλία από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο. Το Πρόγραμμα Ανάγνωσης «ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ» που διοργάνωσαν οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, για 2η συνεχή χρονιά, απευθυνόταν σε όλα τα δημοτικά σχολεία της περιοχής. Φέτος, για πρώτη φόρα, δόθηκε η δυνατότητα σε παιδιά που δεν έχουν γραφτεί με το σχολείο τους να συμμετέχουν ατομικά. Παρ' όλες τις δύσκολες συνθήκες του κορωνοϊού, τα παιδιά διάβασαν πολλά και καλά βιβλία. Κατά το διάστημα της καραντίνας, όταν οι Βιβλιοθήκες ήταν κλειστές λόγω των περιοριστικών μέτρων, το πρόγραμμα εξακολούθησε να λειτουργεί καθώς οργανώθηκε παράδοση βιβλίων στο σπίτι. Συνολικά συμμετείχαν 29 τάξεις από 10 Δημοτικά Σχολεία του δήμου Καλαμαριάς, ενώ οι ατομικές συμμετοχές ήταν 69.

Δείτε δωρεάν την ταινία μικρού μήκους της Pixar «Out»

Για να γιορτάσει τον μήνα υπερηφάνειας η Pixar κυκλοφόρησε την ταινία μικρού μήκους «Out» δωρεάν στο YouTube.

Πέρσι η Pixar, μέσω του προγράμματος SparkShorts, κυκλοφόρησε την ταινία μικρού μήκους «Out» στο Disney+, η οποία ήταν και στην ουσία η πρώτη της ταινία με πρωταγωνιστή έναν γκέι χαρακτήρα.

Και φέτος για να γιορτάσει τον μήνα υπερηφάνειας αποφάσισε να κυκλοφορήσει την ταινία αυτή δωρεάν για όλους μέσω του YouTube.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors 2021: Προκηρύξεις

Αναρτήθηκαν από την ΕΦΟΑ οι προκηρύξεις για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors, στις κατηγορίες U10, U12, U14, U16 και U18. Δείτε αναλυτικά.

ΥΠΠΟΑ: Επιχορηγήσεις 566.000 ευρώ για καθολική προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία στον πολιτισμό

Επιχορηγήσεις, συνολικού ύψους 566.000 ευρώ, για την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία στον πολιτισμό το 2021 ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Η επιτροπή εξέτασε τις 68 προτάσεις για επιχορήγηση ή και αιγίδα που υπεβλήθησαν εμπρόθεσμα και ηλεκτρονικά μέσω της Πύλης Πολιτιστικών Φορέων, από τις 7-1-2021 έως τις 22-2-2021, από φορείς εγγεγραμμένους στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων.

Tech Talent School for Educators: Δωρεάν σεμινάρια ψηφιακής κατάρτισης για εκπαιδευτικούς

Στις 22 Ιουνίου ξεκινά ο νέος κύκλος του Tech Talent School for Educators, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για το πρόγραμμα της Socialinnov για εκπαιδευτικούς, που έχει ως στόχο την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μάθησης, προσφέροντας, παράλληλα, στήριξη στους τομείς της επαγγελματικής ενδυνάμωσης και ψυχικής υγείας
Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου : 20210614_ΔΤ_TTSforEducators

«Μέριμνα» - Γιορτή του Πατέρα: Εκστρατεία συγκέντρωσης δωρεών για παιδιά και εφήβους χωρίς πατέρα

Από τις 18 μέχρι τις 20 Ιουνίου, με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα, η «Μέριμνα» διοργανωνεί, εκστρατεία ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης δωρεών

Η Γιορτή του Πατέρα είναι μια μοναδική ημέρα, αφιερωμένη στην πολύτιμη σχέση πατέρα-παιδιού. Η μέρα αυτή, αφορά, τόσο τους μπαμπάδες που βρίσκονται δίπλα μας, αλλά και όσους «ζουν» πλέον μέσα στην ψυχή μας. Για τα παιδιά που έχουν βιώσει τη απώλεια του πατέρα, η μέρα αυτή είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουν και να τιμήσουν τις πολύτιμες στιγμές μαζί του, τα όσα έμαθαν, ένιωσαν και κληρονόμησαν από αυτόν.