Το τσίμπημα του δέρματος ή το ξύσιμο είναι μια ιδιαίτερη συνηθισμένη συμπεριφορά στα άτομα με Σύνδρομο Prader Williams (PWS). Η ένταση και η διάρκειά της ποικίλει από άτομο σε άτομο και από επεισόδιο σε επεισόδιο. Μπορεί να εμφανίζεται σαν ξύσιμο στο τσίμπημα ενός εντόμου μέχρι να τρέξει αίμα και να μολυνθεί, σαν σκάλισμα της μύτης ή σαν ξύσιμο της περιοχής του πρωκτού. Όταν αυτή η συμπεριφορά συνεχίζεται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει άσχημες και δυσάρεστες ανοιχτές πληγές.
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
Προκήρυξη μαθητικών διαγωνισμών με θέμα: «Μνημεία Πολιτιστικής και Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Κλιματική Αλλαγή»
Κάθε μαθητής/τρια καλείται να συμμετέχει με ένα μόνο έργο. Από τα υποβληθέντα έργα, θα βραβευθούν τα 15 καλύτερα ανεξαρτήτως κατηγορίας
Διοργανώνονται από τη Γενική Γραμματεία Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ μαθητικοί διαγωνισμοί, οι οποίοι απευθύνονται σε μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας, με ενιαίο θέμα «Μνημεία Πολιτιστικής και Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Κλιματική Αλλαγή» και λαμβάνουν χώρα κατά το τρέχον σχολικό έτος, από 21 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου 2020.
Μετάλλια για την Εθνική ομάδα πληροφορικής στην ΙΟΙ 2020
Η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ) ανακοινώνει ότι η Εθνική Ομάδα Πληροφορικής συμμετείχε στην Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2020 (International Olympiad on Informatics, IOI2020, https://ioi2020.sg/) η οποία διοργανώθηκε μεταξύ 13 και 19 Σεπτεμβρίου 2020. Η ΙOI 2020 οργανώθηκε από τη χώρα της Σιγκαπούρης και διεξήχθη εξ’ αποστάσεως (online).
Στην κορυφή του Ολύμπου κουβαλώντας στην πλάτη του νεαρή με κινητικά προβλήματα
Διήνυσε 270 χιλιόμετρα στην έρημο Αλ Μαρμούρ, σε συνθήκες που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους, έκοψε το νήμα σε αγώνα 150 χιλιομέτρων, υπό πολικές θερμοκρασίες, στη μακρινή Ανταρκτική κι όταν σήμανε το καμπανάκι του «Coastal Challenge 2020» στη ζούγκλα Ταλαμάνκα της Κόστα Ρίκα δήλωσε και πάλι «παρών» ολοκληρώνοντας μια από τις πιο δύσκολες διαδρομές στον πλανήτη. Όμως τον ωραιότερο αγώνα της ζωής του που, όπως λέει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα μετάλλιο και καμιά διάκριση απ' όσες έχει πετύχει, ο Δραμινός αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου ετοιμάζεται να τον δώσει σε λίγες μέρες κατακτώντας την κορυφή του Ολύμπου μαζί με την Ελευθερία, μια νεαρή συντοπίτισσά του, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.
Καθαρά σχολεία – Υπεύθυνοι μαθητές: Οι δύο μεγάλοι εχθροί του κορωνοϊού
Το σχολικό έτος ξεκίνησε επίσημα, και οι γονείς ανησυχούν περισσότερο από ποτέ για την υγεία των μικρών μαθητών. Ορισμένες απλές κινήσεις, σε συνδυασμό με τα μέτρα που ήδη υιοθετούνται από τους Δήμους, αλλά και από σημαντικές ιδιωτικές πρωτοβουλίες, θα συμβάλλουν στην προστασία τους από τα μικρόβια. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να κρατήσουμε τα μικρά μας ασφαλή από τις μικροβιακές λοιμώξεις;
Ζαχαράκη: Ενδεχόμενο το κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την εφαρμογή κυλιόμενου ωραρίου στα σχολειά λόγω κορωνοϊού άφησε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.
Προς το παρόν δεν έχει συζητηθεί, ωστόσο είπε πως αν διαμορφωθούν οι συνθήκες λόγω κορωνοϊού θα συζητηθεί. «Είναι ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο αν μας πουν οι ειδικοί», σημείωσε, χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1
Εκπαιδευτικοί με μεράκι και ικανότητες οργάνωσαν υποδειγματικές ηλεκτρονικές τάξεις
Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων ανα την Ελλάδα οργάνωσαν την ηλεκτρονική τους τάξη για ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και ξεχώρισαν!
Απέσπασαν πολύ υψηλές βαθμολογίες στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ηλεκτρονικής Αίθουσας Ασύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης που διεξήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ).
Το 48% των μαθητών στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διδάχθηκαν 2 γλώσσες και πάνω το 2018, 35% στην Κύπρο
Στην ΕΕ, το 48% των μαθητών στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διδάχθηκαν περισσότερες 2 ή περισσότερες ξένες γλώσσες το 2018. Το ποσοστό αυτό ήταν υψηλότερο από 80% στη Ρουμανία (98%), στη Φινλανδία (94%) και στο Λουξεμβούργο (82% ). Στο άλλο άκρο της κατάταξης, στην Ελλάδα, μόνο το 1% των μαθητών της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάχθηκε περισσότερες από 2 γλώσσες το 2018. Στην Κύπρο, το ποσοστό αυτό είναι 35%.
Μύθοι και αλήθειες για τις ψείρες
Όσο ενοχλητικό κι αν ακούγεται, υπάρχουν πολλές πιθανότητες το παιδί μας να κολλήσει ψείρες στο σχολείο ή τον παιδικό σταθμό. Αυτό δεν θα πρέπει να μας πανικοβάλει, καθώς τα μικροσκοπικά παράσιτα δεν είναι επικίνδυνα, απλά προκαλούν ταλαιπωρία. Η γνώση και η κατάλληλη προετοιμασία θα μας βοηθήσει να τις εξαλείψουμε γρήγορα.
Δόμνα Μιχαηλίδου σε ΣΚΑΪ: Αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς
Για την σημαντική αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, μίλησε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά ενω αναφέρθηκε και στην ημέρα που θα πληρώνονται τα επιδόματα.
Αποκλειστική επιμέλεια, το «αθέατο» πρόβλημα των παιδιών χωρισμένων γονιών
Ένας νόμος που ισχύει χωρίς καμία αλλαγή από το μακρινό 1983. Το 93% των υποθέσεων που κρίνονται από τα δικαστήρια υπέρ του ενός γονέα – της μητέρας. Και 4.743 κλήσεις στην αστυνομία μόνο το 2019 και μόνο στην Αττική για παραβίαση δικαστικής απόφασης επικοινωνίας του γονέα που δεν έχει την επιμέλεια.
Γολγοθάς για τα τεστ Covid-19 σε παιδιά – Πόσο κοστίζουν
Οι μαθητές μπορεί να ξεκίνησαν τη νέα σχολική χρονιά με «δώρα» ένα παγούρι και μια υφασμάτινη μάσκα, όμως στην πράξη το οικονομικό κόστος του «στοιχήματος» να μη… φωλιάσει ο SARS-CoV-2 στις αίθουσες το επωμίζονται κυρίως οι γονείς. Οι δημόσιες ουρές και η ταλαιπωρία είναι η αιτία που αρκετοί καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα για να υποβάλλουν τα παιδιά τους σε μοριακό έλεγχο, πληρώνοντας από την τσέπη τους από 50 έως και 150 ευρώ.
«Προς τους γονείς που παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο»: Συμβουλές μιας παλιάς δασκάλας
Γράφει η πρώην δασκάλα Aubree Paige:
Με αφορμή τις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς, μια πρώην δασκάλα Δημοτικού συγκέντρωσε τις παρακάτω συμβουλές που απευθύνονται στους μπαμπάδες και τις μαμάδες που παραλαμβάνουν κάθε μεσημέρι τα παιδιά από το σχολείο. Αξίζει να την ακούσουμε:
Πρώτα απ’όλα, να τους χαμογελάτε όταν τα βλέπετε. Ξέρω ότι οι μέρες σας δεν είναι πάντα τέλειες, αλλά δείξτε τους πόσο χαρούμενοι είστε που τα βλέπετε! Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσες φορές έχω δει γονείς ή συνοδούς που έρχονται να πάρουν τα παιδιά και δεν τα κοιτάζουν καν ούτε χαμογελούν. Φροντίστε το πρώτο σας βλέμμα προς εκείνα να τα καλωσορίζει, γιατί το πιθανότερο είναι ότι το χαμόγελό σας είναι αυτό που τα νοιάζει περισσότερο από κάθε τι άλλο.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)