Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών
23 έως 26 Αυγούστου 2012
Αύλιος Χώρος Κέντρου Πολιτισµού Σίνδου
Δήμος Δέλτα Θεσσαλονίκης
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Πτυχιακή: Μαθησιακές δυσκολίες, επικοινωνία και διατροφικοί παράγοντες στο χώρο της σχολικής τάξης

Ο χώρος της σχολικής τάξης αποτελεί ένα περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά καλούνται να αναπτύξουν με επιτυχία πολλές και ποικίλες ικανότητες όπως η ικανότητα εκμάθησης του γραπτού λόγου (ανάγνωση, γραφή) και επεξεργασίας πληροφοριών κ.α.. Στην παρούσα έρευνα θα εξετάσουμε τη δυσλεξία η οποία είναι η πιο συνηθισμένη από τις μαθησιακές διαταραχές που είναι γνωστές ως Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (ΕΜΔ) και συχνά λειτουργούν ανασταλτικά στο να αποκτήσει και να αναπτύξει ένα παιδί δεξιότητες απαραίτητες στη σχολική τάξη.

Συνέδριο της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων σάς προσκαλεί στο ετήσιο Πανελλαδικό Συνέδριό της,  το οποίο θα διεξαχθεί στην Ανώτατη  Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256)  4 – 8 Σεπτεμβρίου 2012 ώρες 09:00-13:00 και 15:00-20:00

Σκάι – Eurobank: Πίσω στο σχολείο!

O ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Eurobank οργανώνει μία σειρά δράσεων, με σκοπό τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για παιδιά άπορων πολύτεκνων οικογενειών της Αττικής, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Και άλλα κουτιά και άλλες ιστορίες …από άλλα παιδιά (στις 21 & 23/8/12)

Την Τρίτη 21/8 και την Πέμπτη 23/8, φτιάχνουμε τις δικές μας ιστορίες με τη βοήθεια του κουτιού των ιστοριών. Με αφορμή το βιβλίο που έχει επιλέξει το κάθε παιδί αφήνει ελεύθερη τη φαντασία του και δημιουργεί και σκηνοθετεί την ιστορία με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Εκπαίδευση με μισθό 3.000 ευρώ σε Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τη δυνατότητα εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου σε Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν νέοι επαγγελματίες των Ευρωπαϊκών χωρών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους με τουλάχιστον μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης. Οι συνολικές αποδοχές κυμαίνονται μεταξύ 2.300 και 3.000 ευρώ, ανάλογα με την θέση εκπαίδευσης. Προσφέρονται επίσης και άλλες παροχές όπως ταξίδια και ασφάλιση.

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε παπούτσια στο παιδί σας

Το πόδι ενός παιδιού μπορεί να μεγαλώσει γρήγορα, έτσι μην υποθέσετε ποτέ ότι το παιδί σας ακόμα φορά το ίδιο νούμερο με την προηγούμενη φορά.

Η Αμερικανική Ένωση Ποδιάτρων προσφέρει τις ακόλουθες συμβουλές