Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!

Εδώ και λίγες μέρες νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών ένας 25χρονος κωφός νέος, ο Δημήτρης Γεωργόπουλος του Κωνσταντίνου. Πάσχει από οξεία λευχαιμία και έχει άμεση ανάγκη αίματος και μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Οι φίλοι του, κωφοί και ακούοντες, στέκονται πλάι του και προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο.
Κάνουμε έκκληση σε όλους για αίμα...
Ας βοηθήσουμε να σωθεί ένας άνθρωπος... ( τηλ. επικοινωνίας: 6977550637 )
όπως δημοσιεύθηκε στο www.specialeducation.gr

διάφορα νέα....




Τρίκαλα

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα Trikala News, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της παροχής έκπτωσης από τα εμπορικά καταστήματα της πόλης για κάθε αγορά από ανέργους και ΑΜΕΑ.


Σέρρες

Τριάντα μία νέες άδειες περιπτέρων προβλέπονται στο Νομό Σερρών για άτομα με αναπηρίες, πολύτεκνους κα. Οι έχοντες τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολοητικά μέχρι τις 30-11-2009. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 23210 83338- 337 -339

Αθλητικά Νέα... Special Olympics



"Είμαστε υπερήφανοι που θα προσφέρουμε τη δική μας πλατφόρμα, προκειμένου να κινητοποιήσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου και την υποστήριξή του για τους Special Olympics. Πρόκειται για μια συνεργασία που εντάσσεται στο πρόγραμμά μας "Euroleague for life", που στόχο έχει να απολαμβάνουν όλοι τα πλεονεκτήματα του μπάσκετ". Τα λόγια αυτά ανήκουν στον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος και επικύρωσε τη συνεργασία μεταξύ Ευρωλίγκα και Special Olympics, που θα ξεκινήσει από τους πρώτους αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διιοργάνωσης και θα διαρκέσει για την αγωνιστική περίοδο 209/2010.

Το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευρά στρέφεται στην τέταρτη και πέμπτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου, που θα είναι αφιερωμένες στο κίνημα υπέρ των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ, "στους εκτός έδρας αγώνες των εκπροσώπων της χώρας μας, το Μαρούσι υποδέχεται την Κόχα Λαμπαράλ (πρώην Ταού) στις 11 Νοεμβρίου, μια ημέρα αργότερα ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο Σ.Ε.Φ. την ΕΦΕΣ Πίλσεν, ενώ στις 25 Νοεμβρίου, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Όλντενμποργκ στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Με την ευκαιρία της διεξαγωγής στην Αθήνα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011, η οργανωτική επιτροπή βρίσκεται σε επικοινωνία με τους τρεις ελληνικούς συλλόγους που συμμετέχουν στη διοργάνωση, προκειμένου να παρουσιασθούν στους αντίστοιχους αγώνες διάφορες πτυχές του κινήματος, αλλά και των αγώνων του 2011.

Τέλος, η ελληνική επιτροπή Special Olympics στο πλαίσιο της συμφωνίας, διοργανώνει αγώνες μπάσκετ στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου, με τη συμμετοχή 12 ομάδων ανδρών και 8 γυναικών.