Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

5 έξυπνες καλοκαιρινές ρουτίνες για τα παιδιά με ΔΕΠΥ

Οι συνήθειες της σχολικής χρονιάς συχνά ξεχνιούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Κατά κάποιο τρόπο, αυτό είναι καλό. Τα παιδιά (και οι γονείς) χρειάζονται ένα διάλειμμα από τις πιέσεις του σχολείου. Αλλά για τα παιδιά με ΔΕΠΥ, η πλήρης εγκατάλειψη της ρουτίνας μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις και να κάνει πιο δύσκολη την επιστροφή στο σχολείο το φθινόπωρο.

Γιατί δεν πρέπει να δίνουμε στα παιδιά κινητά και οθόνες όταν έχουν ξεσπάσματα θυμού

Καθώς πολλοί γονείς δίνουν στα μικρά παιδιά ηλεκτρονικές συσκευές προκειμένου να τα ηρεμήσουν, οι ερευνητές από την Ουγγαρία και τον Καναδά θέλησαν να δουν πώς επηρεάζει η τάση αυτή την ικανότητα των παιδιών να ελέγχουν τα συναισθήματα και τα ξεσπάσματά τους αργότερα στη ζωή

Ν. Κορέα: Γιατί ορισμένοι γονείς κλείνονται εθελοντικά στο «εργοστάσιο ευτυχίας»;

Στη Νότια Κορέα, ορισμένοι γονείς βιώνουν εθελοντικά τον εγκλεισμό σε ένα πρωτότυπο κέντρο που ονομάζεται Happiness Factory («Εργοστάσιο Ευτυχίας»). Οι γονείς που κλείνονται εθελοντικά στα μικροσκοπικά δωμάτια του «Εργοστασίου Ευτυχίας» έχουν ελάχιστη επαφή με τον έξω κόσμο, καθώς δεν επιτρέπεται να έχουν κινητά τηλέφωνα ή φορητούς υπολογιστές. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται εκεί επειδή αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα παιδιά τους τα οποία έχουν απομονωθεί πλήρως από την κοινωνία. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των γονέων και των απομονωμένων παιδιών τους.

Το μωρό σας βγάζει δόντια; Τι να κάνετε και τι να μην κάνετε για να το ανακουφίσετε

Η φροντίδα ενός μωρού που βγάζει δόντια είναι δύσκολη και οι γονείς θέλουν να βοηθήσουν, αλλά μπορεί να μην ξέρουν ακριβώς πώς.

Η ανάπτυξη των δοντιών ξεκινά στα μωρά συνήθως γύρω στους 4 με 7 μήνες, καθώς αρχίζουν να σχηματίζονται τα 20 περίπου «παιδικά δόντια» που θα βγουν μέχρι την ηλικία των 3 ετών.

Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης: Στην κορυφή του κόσμου σε σχολικό πρωτάθλημα

Η ομάδα του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης νίκησε τη Γαλλία με 74-63 στον τελικό και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ.

Πρόκειται για μία σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα, που εκπροσωπήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι στον ημιτελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο Μακάο της Κίνας, το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης νίκησε τη Σερβία με 58-41.

Χαλκιδική: Τέσσερις παραλίες φιλικές και προσβάσιμες σε ΑμεΑ στον Δ. Πολυγύρου

Ψακούδια, Μεταμόρφωση, Γερακινή και Καλύβες είναι οι τέσσερις παραλίες στις οποίες τα Άτομα με Αναπηρία μπορούν να απολαύσουν το κολύμπι, αφού ο Δήμος Πολυγύρου φρόντισε να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές για τον σκοπό αυτό.

Παιδιά – Έφηβοι με ΙΦΝΕ και η Σχολική Καθημερινότητα

Παιδιά – έφηβοι με χρόνια ιδιοπαθή φλεγμονώδη νόσο του εντέρου (νόσος του Crohn – ελκώδη κολίτιδα) και η καθημερινή πραγματικότητα του σχολείου

«Το πιο δύσκολο να αντιμετωπίσω είναι ότι είμαι διαφορετικός από όλους τους άλλους… Μέσα μου δεν θέλω να είμαι διαφορετικός…» (Αναφορά παιδιού με χρόνια ιδιοπαθή φλεγμονώδη νόσο του εντέρου)

Κ. Μακεδονία: Δράσεις και προγράμματα που υλοποιήθηκαν για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης

Με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία και γνώμονα, όπως επισημαίνεται ένα δημοκρατικό, δημιουργικό, ενταξιακό, εξωστρεφές και συμπεριληπτικό σχολείο, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης υλοποίησε κατά τη φετινή σχολική χρονιά πλήθος δράσεων, προγραμμάτων, συνεδρίων και επιμορφώσεων προς όφελος των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Καλοκαιρινό σχολείο μαθηματικών από την ελληνική μαθηματική εταιρεία

Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναμένεται να εμπνεύσει και να ενθουσιάσει τους μαθητές, ξεκινά στο 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μίνα Μαυρογιάννη, δηλώνει σχεδόν έτοιμη να παρακολουθήσει τα μαθήματα, που περιλαμβάνουν πλήθος δραστηριοτήτων.

Κατασκήνωση για παιδιά με αυτισμό στην Ι.Μ. Αιτωλoακαρνανίας

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου και φιλοξένησε παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος. Υπεύθυνος ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Ιωσήφ Ζωγράφος.