Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ένα περίεργο «σχεδιάκι» που δίνει ανάσα ελευθερίας και ισότητας.

Μπορεί ένα μικρό «σχεδιάκι» να φέρει τόσα πολλά χαμόγελα και να γεμίσει την καρδιά σου με ελπίδα για κάτι καλύτερο; Το περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ μάς απέδειξε και πάλι πως όταν υπάρχει διάθεση και σεβασμός όλα γίνονται. 

Η ΣΧΕΔΙΑ μάς «χωράει» πλέον όλους, βλέποντες και μη, σπάζοντας ένα παράλογο κατεστημένο που μέχρι σήμερα απέκλειε τα άτομα με προβλήματα όρασης από τον Τύπο.

Στους 16 του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ οι ελληνικές ομάδες

Στην επόμενη φάση των δεκαέξι προκρίθηκαν οι νικήτριες ομάδες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Λυκείων, οι οποίες εκπροσωπούν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF).

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε στη διατροφή του παιδιού σας

Ποικίλες μελέτες διεθνώς έχουν δείξει ότι η διατροφή που ακολουθούν τα παιδιά στις ανεπτυγμένες χώρες παγκοσμίως απέχει πολύ από τις συστάσεις των ειδικών. Το παραπάνω δυστυχώς επιβεβαιώνεται και στη χώρα μας από τα αποτελέσματα του προγράμματος ΕΥΖΗΝ, σύμφωνα με τα οποία μόλις το 30% των μαθητών της Ελλάδας ακολουθούν τη μεσογειακή δίαιτα.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Από σήμερα, Τρίτη, 2 Μαΐου έως τις 19 το μήνα θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της χώρας. 

Τα νηπιαγωγεία δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων. Οι γονείς και οι κηδεμόνες δεν χρειάζεται να προσκομίσουν πιστοποιητικά γέννησης των παιδιών, αφού αυτά αναζητούνται από τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου από το πληροφοριακό σύστημα «myschool».

Εγκυμοσύνη: Η χρήση κάποιων αντιβιοτικών κυοφορεί τον κίνδυνο της αποβολής

Η χρήση ορισμένων κοινών αντιβιοτικών στην αρχική φάση της εγκυμοσύνης μπορεί μέχρι και να διπλασιάσει τον κίνδυνο αποβολής, σύμφωνα με νέα ιατρική μελέτη από τον Καναδά. 

Αναλύοντας τα στοιχεία από 8.700 αποβολές γυναικών από 15 έως και 45 ετών, οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Ανίκ Μπεράρντ του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, διαπίστωσαν πως ορισμένα αντιβιοτικά αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής από 60% έως και 100%.

Το ΙΚΥ προκηρύσσει 211 θέσεις υποτροφιών για υποψήφιους διδάκτορες

Συνολικά 211 θέσεις υποτροφιών για υποψήφιους διδάκτορες, με ορισμό Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής από 1-7-2013 έως και 10-1-2015, προκηρύσσει το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές δεύτερου κύκλου σπουδών». 

Ερευνα: Οι 10 καλύτερες χώρες για την ανατροφή μιας οικογένειας

Όταν κανείς αποφασίζει να μεταναστεύσει σε άλλη χώρα μαζί με την οικογένεια του, αυτομάτως καλείται να πάρει μια μεγάλη απόφαση, στην οποία πρέπει να εξετάσει σοβαρά πολλά και διαφορετικά κριτήρια.

Υποχρεωτική η προσχολική εκπαίδευση, προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας

Τη θέσπιση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης για το σύνολο των νηπίων 4-6 ετών προαναγγέλλει με συνέντευξή του στα NEA, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο μήνα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός.

Ολοήμερα σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν – Αιτήσεις

Το Υπ. Παιδείας στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας των Δημοτικών Σχολείων και της εύρυθμης λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολικό έτος 2017-2018 απέστειλε στο σύνολο των Διευθύνσεων και Δημοτικών Σχολείων της χώρας εγκύκλιο.