Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

7 Συμβουλές για να προετοιμάσετε το παιδί σας να μάθει Braille

Διαβάστε παρακάτω επτά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμάσετε το παιδί σας να μάθει Braille.

- Δώστε του πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερα ερεθίσματα σε Braille. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά που βλέπουν, έχουν έρθει σε επαφή (χωρίς να το καταλάβουμε) με εκατομμύρια λέξεις πριν αρχίσουν να διαβάζουν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και τα τυφλά παιδιά να εκτίθενται σε όσο το δυνατόν περισσότερα ερεθίσματα σε Braille στο καθημερινό τους περιβάλλον. Εκμεταλλευτείτε όλες τις ευκαιρίες που σας δίνονται ή βάλτε τις δικές σε ετικέτες σε Braille στα αντικείμενα που είναι γύρω σας.

Γυναίκα με αναπηρία που μεγάλωσε σε θετή οικογένεια: «Μην φοβάστε τα παιδιά που είναι ανάπηρα»

Το δικό της μήνυμα στους υποψηφίους θετούς ή ανάδοχους γονείς έστειλε μέσω της εκπομπής «Μεγάλη Εικόνα» του Mega η νεαρή Μαρία που πέρασε εγκαταλελειμμένη σε ίδρυμα τα πρώτα τέσσερα χρόνια της ζωής της.

Η Μαρία διαγνώστηκε με το σπάνιο σύνδρομο Nager και είναι μία από τις μάλλον σπάνιες περιπτώσεις παιδιών με αναπηρία που υιοθετήθηκαν.

Διεθνές Πανεπιστήμιο: Τραγελαφικές καταστάσεις στην εξεταστική - Τι καταγγέλλουν φοιτητές στο ethnos.gr

Με καταστάσεις για... γέλια και για κλάματα, οι οποίες δείχνουν ξεκάθαρα την κατάρρευση και την... κατάντια που έχει περιέλθει σε κάποιες περιπτώσεις η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προβλήματα που έφερε στο φως αλλά και μεγέθυνε η πανδημία του κορονοϊού, βρίσκονται αντιμέτωποι φοιτητές σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Λημματογράφησης “Wikipedia Challenge: Γίνε ένας σύγχρονος εγκυκλοπαιδιστής!” με την υποστήριξη του ΕΚΤ

Mε αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και τον εορτασμό των 20 χρόνων από τη δημιουργία της Wikipedia, το Ίδρυμα Ωνάση και η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη διοργανώνουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό λημματογράφησης με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τίτλο "Wikipedia Challenge: Γίνε ένας σύγχρονος εγκυκλοπαιδιστής". Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021, σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, την εταιρεία PostScriptum και τον Σύλλογο Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας, καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Podcast: Άγγελος Πεντάρης, ο ντράμερ που νίκησε την τετραπληγία

Ο Άγγελος Πεντάρης γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία. Οι γιατροί είπαν στους γονείς του, πως μάλλον δεν θα περπατήσει ποτέ. Σήμερα παίζει επαγγελματικά ντραμς, κάνει πυγμαχία, κολύμπι και ιστιοσανίδα. Σε αυτό το επεισόδιο αφηγείται στη Λέτα Γκαρέτσου τη ζωή του. Από τα πρώτα χρόνια που έκανε καθημερινά πολύωρες φυσικοθεραπείες, μέχρι και σήμερα που ζει ανεξάρτητος. Ένα ταξίδι πόνου, επιμονής, υπομονής και αφοσίωσης που μας διδάσκει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: Διαδικτυακές ενημερωτικές συναντήσεις για εκπαιδευτικές δράσεις

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, και ώρα 14.30-16.30, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την προετοιμασία και υλοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Η «ταξικότητα» του παιδικού ψυχισμού: Η περίπτωση της πανδημίας

«Οι ‘‘φυσικές καταστροφές’’ δεν υπάρχουν, υπάρχουν καταστροφές με ευθύνη των ανθρώπων», έγραφε η επιστημονική συντάκτρια Kendra Pierre-Louis, πριν κάποια χρόνια.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος, ο καθηγητής κλινικής κοινωνικής ψυχολογίας στο ΑΠΘ, Αθανάσιος Μαρβάκης, σε συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει παλαιότερα, επισήμαινε πώς από το νέο «οικογενειακό καθεστώς» που είχε επιφέρει η πανδημία, λόγω τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης, πλήττονται περισσότερο τα παιδιά που προέρχονται από χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα και πώς δεν μπορούμε να κάνουμε μνεία για έναν κοινό αντίκτυπο.

9ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός «Η Εκπαίδευση και ο ξεριζωμός του ελληνισμού»

9ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός «Η Εκπαίδευση και ο ξεριζωμός του ελληνισμού»
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Ρομπότ που εκπαιδεύονται από εγκεφαλικά σήματα ασθενών


Διάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022.

Διαδικτυακή εκδήλωση “Παρίσι 2024- Στον «στίβο» των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων”

Ο Λάμπης Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Σχεδιασμού και Συντονισμού Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» και ο Στέλιος Μαλακόπουλος, 4ος Παραολυμπιονίκης στο Τόκιο και κάτοχος του Παγκοσμίου Ρεκόρ στο άλμα εις μήκος κατηγορίας Τ62 είναι οι ομιλητές της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώνει το Γραφείο Αποφοίτων του Κολλεγίου Ανατόλια την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, στις 7:30 μ.μ..

Πώς η δυσλεξία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων στο ανθρώπινο δυναμικό

H δυναμική της δυσλεξικής σκέψης: Έρευνα της ManpowerGroup Talent Solutions σε συνεργασία με τον οργανισμό Made By Dyslexia

Η ManpowerGroup Talent Solutions, o παγκόσμιος πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Made By Dyslexia* ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κατανοήσουν βαθύτερα τη δυσλεξική σκέψη στον χώρο εργασίας και να ενθαρρύνουν τους οργανισμούς να αναγνωρίσουν τη σημασία της σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο. Η έλλειψη ταλέντων βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα αγγίζοντας ρεκόρ 15εντίας, ωστόσο πολλοί εργοδότες παραβλέπουν μια σημαντική δεξαμενή ταλέντων: τους ανθρώπους με δυσλεξία.

Διεθνές συνέδριο: «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Σύγχρονες προκλήσεις και προβληματισμοί»

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στον χώρο του Πανεπιστημίου, με θέμα: «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Σύγχρονες προκλήσεις και προβληματισμοί», στις 13, 14 και 15 Μαΐου 2022.

Προβληματική & στόχευση του Συνεδρίου

Οι σύγχρονες πολιτικές, κοινωνικές, ανθρωπιστικές και πολιτιστικές συνθήκες που διαμορφώνονται με την έναρξη της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα σκιαγραφούν μία δυναμικά εξελισσόμενη και ραγδαία μεταβαλλόμενη πραγματικότητα, η οποία χαρακτηρίζεται από κρίσεις, απειλές, αβεβαιότητες, προβληματισμούς αλλά και ευκαιρίες, μετασχηματισμούς και ανατροπές.