Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

2ος Διεθνής νυχτερινός Ημιμαραθώνιος για τα παιδιά του Συλλόγου Συνδρόμου DOWN- 19 Οκτωβρίου

Ελπίζουμε πως κι αυτή τη φορά θα "τρέξετε" μαζί μας. Όπως την Άνοιξη, στο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Ο ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ θα είναι αναμφίβολα μια ξεχωριστή εμπειρία.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης: Δωρεάν φροντιστήριο (μαθηματικά)

Δωρεάν κοινωνικό φροντιστήριο για Μαθηματικά θα λειτουργήσει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Α.Πόλης για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη βιβλιοθήκη (Κρίσπου 7,τηλ:2310219329)
Πηγή: Facebook

«Wi-Fi» για ανθρώπινους εγκεφάλους

Ένα πειραματικό σύστημα που επιτρέπει τη μετάδοση σημάτων από έναν εγκέφαλο σε έναν άλλο επέτρεψε σε έναν ερευνητή να κουνήσει από μακριά το χέρι ενός συναδέλφου του που βρισκόταν σε διαφορετικό εργαστήριο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητεί στοιχεία για την εξαφάνιση 502 ανήλικων Ρομά από το ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα»

Αίτημα προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές έχει υποβάλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για όλα τα στοιχεία γύρω από την υπόθεση της εξαφάνισης 502 παιδιών Αλβανών Ρομά από το κρατικό ίδρυμα Αγία Βαρβάρα. 

Δωρεάν σίτιση σε άπορους μαθητές της Θεσσαλονίκης

Τη συνέχιση του προγράμματος σίτισης-παροχής δεκατιανού σε άπορους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης και για το σχολικό έτος 2013-2014, προϋπολογισμού δαπάνης 44.944,20 ευρώ, ενέκρινε ομόφωνα χθες, Δευτέρα 26 Αυγούστου , το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της 15ης τακτικής συνεδρίασής του.

Διαγωνισμός από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Από ενημερωτικό μήνυμα των Εκδόσεων Μεταίχμιο:

Είστε μαθητής, γονιός ή εκπαιδευτικός; Εάν ναι, μην αργείτε! Πάρτε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό μας και κερδίστε σχολικές τσάντες και εκπαιδευτικά βοηθήματα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συνολικής ονομαστικής αξίας 25 €. 

Δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε τη φόρμα του διαγωνισμού (πατήστε ΕΔΩ) έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2013.