Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Η εξάντληση των γονιών μπορεί να έχει επιζήμια αποτελέσματα για τους γονείς και το παιδί.

Όταν το καθημερινό άγχος των γονιών γίνεται χρόνιο, μπορεί να οδηγήσει σε burnout των γονιών, μια έντονη εξάντληση που οδηγεί τους γονείς να νιώθουν αποκομμένοι από τα παιδιά τους και ανασφαλείς σχετικά με τις ικανότητές τους σαν γονείς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Psychological Science. Αυτού του είδους η υπερκόπωση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες και για τους γονείς και για τα παιδιά, αυξάνοντας την παραμέληση των παιδιών από τους γονείς και τις σκέψεις για απόδραση.

Παρά Τρίχα : Πώς ο σκύλος βοηθάει στην επικοινωνιακή- αναγνωστική ικανότητα των παιδιών


Το πρόγραμμα "Give me a Paw" στοχεύει στη βελτίωση της επικοινωνιακής και αναγνωστικής ικανότητας των παιδιών, χρησιμοποιώντας σαν κίνητρο την επαφή με το σκύλο.

Παππούς και γιαγιά: Οι πολλοί τρόποι που βοηθούν τα παιδιά

Ο παππούς και η γιαγιά μπορεί να έχουν πολλές και διαφορετικές ιδέες για την ανατροφή των παιδιών. Ενώ μπορεί να σας μεγάλωσαν πιο αυστηρά, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι τείνουν να είναι πιο χαλαροί με τα εγγόνια και ότι τους αρέσει να τα… καλομαθαίνουν.

Σήμερα, ο παππούς και η γιαγιά εμπλέκονται περισσότερο από ποτέ στην καθημερινότητα των παιδιών. Συμμετέχουν ενεργά στη ζωή τους, βοηθώντας σας να τα μεγαλώσετε είτε πρακτικά είτε με συμβουλές, διασφαλίζοντας ένα ευτυχισμένο και υγιές μέλλον για εκείνα.

Η Lego λανσάρει το πρώτο της Pride σετ με τίτλο “Everyone Is Awesome”

Η Lego θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο το πρώτο της σετ με ΛΟΑΤ+ περιεχόμενο, με τίτλο “Everyone Is Awesome”.

Το πολύχρωμο σετ θα περιλαμβάνει 11 ολοκαίνουριες φιγούρες, που θα «εκφράζουν τη διαφορετικότητα».

Ο Μάθιου Άστον, αντιπρόεδρος του Lego Group και δημιουργός του σετ, δήλωσε στο The Guardian ότι η μοβ φιγούρα είναι μια «αναφορά σε όλες τις υπέροχες drag queens εκεί έξω».

Παρουσίαση αποτελεσμάτων μελέτης για την ψυχική υγεία

Σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της διεθνούς μελέτης COMET-G για την ψυχική υγεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας η οποία σχεδιάστηκε και οργανώθηκε απο την Ιατρική Σχολή ΑΠΘ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 18.00, διαδικτυακά, με ελεύθερη πρόσβαση και κυρίως απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής, Σχολής Επιστημών Υγείας και Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο «μικροσκόπιο» το remdesivir για παιδιά και νεογνά

Eνθαρρυντικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από τη χρήση του remdesivir και στα παιδιά κάτω των 12 ετών, όπως προκύπτουν από την σχετική κλινική μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προκαταρκτικά δεδομένα από 27 ασθενείς έδειξαν ότι το 70% παρουσίασε κλινική βελτίωση με τη χορήγηση του φαρμάκου, χωρίς εμφανείς ανεπιθύμητες ενέργειες που να σχετίζονται ειδικά με το φάρμακο.

Πανελλαδικές: Ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές από σήμερα, για πληροφορίες και ψυχολογική υποστήριξη

Ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές παροχής πληροφοριών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και ψυχολογικής υποστήριξης για υποψηφίους και τις οικογένειές τους σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, λειτουργούν από σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου, σε όλη τη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, «θα υποστηρίξουν μαθητές και μαθήτριες της Γ' Λυκείου κατά την ιδιαίτερη αυτή περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα βοηθήσουν υποψηφίους στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων και θα ενισχύσουν τις οικογένειες των υποψηφίων στον υποστηρικτικό τους ρόλο κατά το διάστημα αυτό», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Φοιτητικός πύραυλος από την Κοζάνη

Σε ένα πεδίο βολής στην Κοζάνη θα πραγματοποιηθεί η εκτόξευση του ερασιτεχνικού πυραύλου που κατασκεύασε η ομάδα Aspire για να λάβει μέρος στον διεθνή διαγωνισμό πυραυλικής Spaceport America Cup που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Νέο Μεξικό. Aspire σημαίνει «πασχίζω» και είναι το ρήμα που αποτυπώνει ακριβώς ό,τι συνέβη, ειδικά φέτος, στην ομάδα των φοιτητών από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μέχρι να προλάβουν να ολοκληρώσουν – εν μέσω πανδημίας – τις μελέτες για την κατασκευή του πυραύλου με τον οποίο θα διεκδικήσουν την πρωτιά στον διαγωνισμό μεταξύ 150 ομάδων από όλα τα μέρη του κόσμου.

12χρονος ράπερ ραγίζει καρδιές και τραγουδά για την ειρήνη - «Η μουσική με κρατά»

«Αυτή η τελευταία εβδομάδα ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη για την πατρίδα μου, για την πόλη της Γάζας. Θέλω απλά να μάθει ο κόσμος για την κατάσταση στην Παλαιστίνη»

Η φονικότερη σύρραξη από το 2014 λαμβάνει χώρα στη Γάζα και η τραγική λίστα των νεκρών όλο και μεγαλώνει. Την ίδια ώρα, ανάμεσα στα ερείπια από τις βόμβες, ο μόλις 12 ετών Abdel Rahman al-Shantti απαλύνει με τους στίχους τον πόνο του και τραγουδά ραπ για τον αγώνα που λέει πως δίνει ο παλαιστινιακός λαός.

Βραβεύτηκαν από τον Δήμο Χανίων οι μαθητές που ζωγράφισαν για τον Αυτισμό

Με έναν ιδιαίτερα συμβολικό τρόπο, βραβεύτηκαν από τον Δήμο Χανίων οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο: «Ήρωες της Καθημερινότητας: Παιδιά στο φάσμα του αυτισμού». Στη δράση που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων, Φίλων και Ατόμων με ήπιες διαταραχές αυτιστικού φάσματος – Asperger Χανίων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών & Εφήβων Χανίων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, συμμετείχαν συνολικά 616 μαθητές. Οι ζωγραφιές τους εκθέτονται στην είσοδο του Δημαρχείου Χανίων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τον οποίο μπορεί να θαυμάζει όποιος εισέρχεται στο κτίριο.

Τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα, συχνά αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες

Τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα, δηλαδή πριν από την 37η εβδομάδα της κύησης, έχουν αυξημένες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση BMJ.

Οι ερευνητές κατέληξαν μάλιστα στο συμπέρασμα ότι αυξημένο κίνδυνο δεν έχουν μόνο τα παιδιά που γεννήθηκαν εξαιρετικά πρόωρα (δηλαδή από την 22η έως την 26η εβδομάδα της κύησης), αλλά και εκείνα που γεννήθηκαν αρκετά πρόωρα (27η-34η εβδομάδα).

Αντιβιοτικά: Αρνητική πρωτιά της Ελλάδας - Κατάχρηση σε παιδιά

Παρότι η ανακάλυψη των αντιβιοτικών αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις της Ιατρικής, η κατάχρησή τους αποτελεί ένα πρόβλημα με κοινωνικές προεκτάσεις και δυστυχώς η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στην κατανάλωσή τους.

Αυτά επισημαίνει η παιδίατρος- λοιμωξιολόγος επιμελήτρια Α' ΕΣΥ στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων της Α' Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ Ελένη Παπαδημητρίου, αναφερόμενη στη «χρήση και κατάχρηση αντιβιοτικών στην Παιδιατρική», θέμα που θα παρουσιάσει στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (22-23 Μαΐου).