Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Η «Πρώτη Λέξη» όχι όμως και... η τελευταία του Βασίλη Αλεξάκη

«Η πρώτη λέξη», είναι ο τίτλος του τελευταίου μυθιστορήματος του Βασίλη Αλεξάκη, από τις εκδόσεις Εξάντας, που παρουσίασε ο ίδιος ο συγγραφέας σήμερα σε φιλική συνάντηση με τους δημοσιογράφους, αφηγούμενος γλαφυρά τις περιπέτειες της γέννησης του βιβλίου, τη βαθιά ανάγκη του για το γράψιμο, αλλά και τα άγχη που φυτρώνουν ξαφνικά μέσα στη νύχτα και φεύγουν με ένα παραμύθι.

Βιβλία δραστηριοτήτων για το περιβάλλον

Με το βιβλίο δραστηριοτήτων "Save Organic Scraps Activity Workbook" που μπορείτε να μεταφορτώσετε από εδώ δωρεάν, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κομποστοποίηση, μέσα από τη ζωγραφική, τους γρίφους και πολλά άλλα παιχνίδια.
Ένας ευχάριστος τρόπος για να διδάξετε στα παιδιά για την εξοικονόμηση της ενέργειας, των φυσικών πόρων και άλλα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την ανακύκλωση είναι και το βιβλίο δρστηριοτήτων "North Carolina is... recycling!!" που επίσης μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από εδώ.

Πασχαλινές δραστηριότητες για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η Βιβλιοθήκη προετοιμάζεται για τον ερχομό του Πάσχα. Δραστηριότητες για παιδιά, χειροτεχνίες, ζωγραφική, βιβλία, ρομποτική. Δηλώστε συμμετοχή τώρα, ελάτε με τους γονείς ή με τους φίλους σας. 

Ισχυρά και αδύνατα σημεία των προγραμμάτων γονικού ελέγχου

26 δημοφιλή εργαλεία γονικού ελέγχου για προσωπικούς υπολογιστές, 3 για κονσόλες παιχνιδιών και 2 για κινητά τηλέφωνα ελέγχθηκαν από το πρόγραμμα SIP-BENCH «Συγκριτική αξιολόγηση των εργαλείων γονικού ελέγχου για τη διαδικτυακή προστασία των παιδιών», με στόχο να παρέχουν στους γονείς αντικειμενική εικόνα σχετικά με το αποτελεσματικότερο λογισμικό για τα παιδιά τους.

Photometria 2011


Διαγωνισμός Φωτογραφίας Photometria (Ιωάννινα 19-29 Μαΐου 2011)

8ο Συνέδριο ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διάδοση των ΤΠΕ στην εκπαίσευση διοργανώνει το 8ο Συνέδριό της με θέμα "Το ψηφιακό σχολείο". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 22 και 23 Οκτωβρίου 2011, στον Πολυχώρο Απόλλων Νομαρχίας Πειραιά.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://synedrio8.com

Κύπρος: Ευρωπαϊκή Δράση 2011 (12-14 Μαΐου 2011)

Η Δραστηριοποίηση των Οικογενειών για την Ένταξη και Ενσωμάτωση των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία στην Κοινωνία

"Τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη της οικογένειας τους πρέπει να λαμβάνουν την απαραίτητη προστασία και υποστήριξη έτσι ώστε να είναι ικανές οι οικογένειες να συμβάλουν στην πλήρη και ίση απόλαυση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες» (Από το προοίμιο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία)