Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΕΤ3: Ο Λόγος των Αποκλεισμένων

Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που κατέγραψε επί 10 μήνες τις κοινές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή το μάθημα «Κοινωνικός Αποκλεισμός» που διδάσκουν αποκλεισμένοι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συνδέοντας το ίδιο το Πανεπιστήμιο με την κοινωνία. Μην το χάσετε:
«Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ», Από τη σειρά «ΤΟΠΟΙ ΖΩΗΣ – ΤΟΠΟΙ ΙΔΕΩΝ
Τρίτη 22/11/2011, στις 00:30 το βράδυ, στην ΕΤ3

Ενημερωτική Ομιλία με θέμα: Ζητήματα Ιατρικής

Η Επιτροπή Πολιτιστικής Πολιτικής του Α.Π.Θ. σάς προσκαλεί στην σειρά ενημερωτικών ομιλιών με τίτλο: Ζητήματα Ιατρικής. Οι ομιλίες απευθύνονται στην πανεπιστημιακή κοινότητα και το ευρύ κοινό.

Διάνοιες στη ρομποτική Έλληνες μαθητές

Στο Αμπού Ντάμπι βρίσκονται οι Reforestation Roboteam, Έλληνες έφηβοι εφευρέτες που κέρδισαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής για τη δημιουργία ρομπότ αναδάσωσης και ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» για να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Συνέδριο: "Εκπαίδευση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες: Μια πρόκληση για το σχολείο και την κοινωνία"

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΔ΄ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
«ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ:
ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
("Educating Individuals with special needs: A challenge for school and society")
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΘεσσαλονίκη, 1-3 Δεκεμβρίου 2011
Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου από εδώ..

Χριστουγεννιάτικα βιβλια (εκδ. Άγκυρα)

Κυκλοφόρησε ο κατάλογος Χριστουγέννων 2011 "Το βιβλίο είναι δώρο αγάπης" από τις εκδόσεις Άγκυρα. Δείτε τον εδώ!

Ημερίδα: «Εφηβεία: τα χρόνια της ωρίμανσης»

Ο σύλλογος Διδασκόντων, ο σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων και το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του 3ου Γυμνασίου Έδεσσας, προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής στην ημερίδα που συνδιοργανώνουν με τίτλο: «εφηβεία: τα χρόνια της ωρίμανσης».

Εκδήλωση: Εισαγωγή στα comics

Την Τετάρτη, 23/11/2011 στο Public Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή) στις 18:30 μπορείτε να παρακολουθήσετε μια εισαγωγή στα comics και στη δημιουργική διαδικασία παραγωγής μιας εικονογραφημένης αφήγησης από τους κομίστες Δημήτρη Σαββαϊδη & Γιάννης Τεξή.

European School Radio


Πρόσκληση συμμετοχής σε σχολεία και μαθητές στο πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο

Νέος νόμος πλαίσιο και χρόνος σπουδών

Ο χρόνος σπουδών και η φοιτητική ιδιότητα αποτελούν δυο παραμέτρους άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους αλλά και με την πρόνοια που παρέχει το κράτος προς τους φοιτητές αλλά πάνω από όλα σχετίζονται με την ποιότητα σπουδών που προσφέρουν τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Να θυμόμαστε το παρελθόν για να σχεδιάζουμε το μέλλον

Η ικανότητά μας να μαθαίνουμε νέα πράγματα, να τα καταγράφουμε και να τα αποθηκεύουμε με τον πιο αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο στη μνήμη μας αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση της επιβίωσής μας.

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η κακοποίηση ανηλίκων

Η Μυρτώ ήταν έξι ετών όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα και κακώσεις του κρανίου. Είχε απομακρυνθεί από το σπίτι της γιατί την κακοποιούσε η μητέρα της. Σήμερα είναι 10 χρονών και μεγαλώνει στο Χαμόγελο του Παιδιού. Δεν θέλει να επιστρέψει στην οικογένεια της, η οποία και ποτέ δεν την αναζήτησε.

Πιο κοινωνικά τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε ένα γάμο

Πιο διανοητικά και κοινωνικά αναπτυγμένα είναι τα παιδιά των παντρεμένων ζευγαριών, σε σχέση με αυτά που έχουν μόνο έναν γονέα ή γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκτός γάμου, υποστηρίζει μια νέα έρευνα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Οικογένειας, σύμφωνα με την οποία φαίνεται να υπάρχει ένα χάσμα που θα συνεχίσει να διευρύνεται μεταξύ των παιδιών από μονογονεϊκές οικογένειες και αυτά από παντρεμένα ζευγάρια.

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά στο Δήμο Αμαρουσίου

Από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο τα παιδιά να συμμετέχουν με διαδραστικές δραστηριότητες στη διαδικασία αφήγησης του βιβλίου από το συγγραφέα του.