Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Museums & Individuals with Visual Impairments-Bridging the Gap.»

Tο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Museums & Individuals with Visual Impairments-Bridging the Gap» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «BaGMIVI: Bridging the Gap Between Museums and Individuals with Visual Impairments» με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Βασίλη Αργυρόπουλο, θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος» στο Παραλιακό Συγκρότημα Παπαστράτου (Αργοναυτών και Φιλελλήνων), στις 18 – 19 Μαΐου 2017 με ώρα έναρξης 9.30. 

Ανοίγουν στις γειτονιές σχολεία της Θεσσαλονίκης

Ανοιχτά στις γειτονιές, ώστε να προκύψουν για μικρούς και μεγάλους χώροι δημιουργίας, πολιτισμού και αλληλεγγύης, θέλει τα σχολεία της πόλης ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Έξι σχολικές αυλές από το νέο διδακτικό έτος θα ανοίξουν σε σταθερή βάση στις τοπικές κοινωνίες, φιλοξενώντας κατά τις απογευματινές ώρες, οπότε τα σχολεία παραμένουν κλειστά, σειρά δραστηριοτήτων, οι οποίες θα απευθύνονται κατά προτεραιότητα στα παιδιά αλλά όχι μόνο σε αυτά.

Παιδιά και ηλεκτρονικά παιχνίδια: Οδηγός επιβίωσης για γονείς

To «όχι» είναι η πιο δημοφιλής λέξη των γονιών με μικρά παιδιά. «Οχι, δεν μπορείς να φας σοκολατένια αυγά για πρωινό», «όχι, δεν μπορούμε να αγοράσουμε άλογο», «όχι, δεν θα παίξεις ηλεκτρονικά παιχνίδια».

Νοημοσύνη παιδιού: Πώς επηρεάζεται από την προσωπικότητα του πατέρα

Οι μπαμπάδες που περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους, μπορούν να επιδράσουν θετικά στη νοημοσύνη τους.

Ερευνητές του Imperial College London υποστηρίζουν ότι ένας ευαίσθητος, ήρεμος και χωρίς άγχος πατέρας, μπορεί να επηρεάσει θετικά την νοημοσύνη των παιδιού του.

Ημέρα Οικογένειας: Εσείς θα φιλοξενούσατε ένα ασυνόδευτο παιδί; Οι μαρτυρίες ανθρώπων που το έκαναν

Μια από τις πιο ανησυχητικές διαστάσεις του προσφυγικού είναι το μέλλον των ασυνόδευτων παιδιών. Είναι εκείνα τα παιδιά που είτε έχασαν τους δικούς τους στην πατρίδα τους ή στη διαδρομή, είτε αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν εξ αρχής μόνα τους το ταξίδι προς την Ευρώπη.

Διεθνής Ημέρα Οικογένειας: Μικρά μυστικά για να είστε όλοι ευτυχισμένοι!

Μία δεμένη οικογένεια που κάθε της μέλος να αισθάνεται ελεύθερο μέσα σε αυτήν είναι τεράστια επιτυχία. Τόσο για τους ίδιους τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Υπάρχει άραγε συνταγή επιτυχίας για κάτι τέτοιο; Εμείς πάντως δεν είμαστε σε θέση να το απαντήσουμε. Αυτό που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω είναι μερικές συμβουλές για να κάνετε μία ευτυχισμένη οικογένεια. 

Μπαλαντέρ το πέμπτο μάθημα για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Με νωπές τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για μία ακόμη αλλαγή (ήδη περίπου σαράντα...) στο σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ τα τελευταία 40 χρόνια, νέα δεδομένα δημιουργούνται στη μάχη των φετινών περίπου 104.000 υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το πέμπτο μάθημα που πέρυσι είχε περάσει σχεδόν στην... ανυποληψία των υποψηφίων, φέτος αναδεικνύεται σε «κλειδί» για τις επιλογές τους. Μάλιστα, τα Μαθηματικά, τα οποία ανοίγουν τον δρόμο προς τις θετικές και τεχνολογικές επιστήμες, φέτος προτιμήθηκαν και από πολλούς αριστούχους που διεκδικούν μία θέση στις ιατρικές σχολές, ως «δικλίδα ασφαλείας» προς τα Πολυτεχνεία. Οπως αποδεικνύεται, το ισχύον σύστημα μετά την περυσινή, πρώτη χρονιά εφαρμογής του, βρίσκει τις ισορροπίες του.

ΝΟΗΣΙΣ: Το σχολείο σταματάει, το Explora ξεκινάει!

Το σχολείο σταματάει, το EXPLORA ξεκινάει!

Για μαθητές Δημοτικού ΚΑΙ Γυμνασίου

Θέλετε το παιδί σας να κάνει κάτι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα μοναδικά ενδιαφέρον αυτό το καλοκαίρι; Το καλοκαιρινό πρόγραμμα EXPLORA για τελειόφοιτους Α΄- ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ – Γ΄ Γυμνασίου στο ΝΟΗΣΙΣ προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Θερινά τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές Γ΄ Λυκείου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Θερινά τμήματα προετοιμασίας των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για τις πανελλήνιες εξετάσεις του εκπαιδευτικού έτους 2017-18, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, πρόκειται να λειτουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο Κοινωνικό Πνευματικό Κέντρο «Πορτοκαλιάν».

Τα μαθήματα, που απευθύνονται σε μαθητές όλων των ομάδων προσανατολισμού των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ, θα ξεκινήσουν στις 19 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 21 Ιουλίου 2017, με τη συμμετοχή εθελοντών εκπαιδευτικών.