Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Βιβλιοπαρουσίαση: Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος

Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος
Sohn Won-Pyung 
Μετάφραση: Χριστίνα Ζαχαρίου
Εκδόσεις Ιβίσκος, 2023

Ένα παιδί που δεν μπορεί να αναγνωρίσει, να νιώσει και να εκφράσει συναισθήματα χάνει ξαφνικά την οικογένειά του. Ένα παιδί που μεγάλωσε κάτω από δύσκολες συνθήκες και έμαθε να επιβιώνει προκαλώντας πόνο στους άλλους ξαναβρίσκει τη δική του.

ΕΕΤΑΑ : Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για vouchers σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ανακοινώνονται  έως την Παρασκευή τα οριστικά αποτελέσματα του προγράμματος προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) με τη χορήγηση vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Επαναλειτουργεί η Θεατρική Ομάδα Ενήλικων Ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανακοινώνει την επανέναρξη λειτουργίας Θεατρικής Ομάδας Ενήλικων Ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού. Πρόκειται για μια ξεχωριστή δράση η οποία εντάσσεται στον κύκλο «Μικρές ανθρώπινες γεωγραφίες» με υπεύθυνη εμψυχώτρια της ομάδας την Μαρία Κουλούρη.

ΕΛΣΤΑΤ: Υψηλότερος ο κίνδυνος παιδικής φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού σε σχέση με αυτόν των ενηλίκων

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο κίνδυνος παιδικής φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού (που αφορά παιδιά 0-17 ετών) είναι υψηλότερος σε σχέση με αυτόν των ενηλίκων και αγγίζει το 28,1%.

Τι αλλάζει στα ΕΠΑΛ: Δυο σημαντικές αποφάσεις για προαγωγικές εξετάσεις του 2024 και τις Πανελλαδικές για τα Πρότυπα

Αποφάσεις οι οποίες αφορούν στα ΕΠΑΛ, τόσο για τις προαγωγικές εξετάσεις του 2024 όσο και τις πανελλαδικές των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων, υπέγραψε το υπουργείο Παιδείας και δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ποιος είναι ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος για τα παιδιά που αθλούνται;

Τα τελευταία χρόνια για την εγγραφή των παιδιών σε δραστηριότητες έχει καταστεί προαπαιτούμενος ο προαθλητικός έλεγχος στα παιδιά.

Ο ιατρός (παιδίατρος, παθολόγος ή γενικός ιατρός) που έχει πλήρη γνώση του ατομικού και οικογενειακού ιστορικού του παιδιού δύναται μετά από κατάλληλη βραχεία εκπαίδευση και πιστοποίηση στην ερμηνεία του ηλεκτροκαρδιογραφήματος να χορηγεί το ανάλογο πιστοποιητικό, ενώ επί υποψίας παθολογίας στην κλινική εξέταση θα παραπέμψει το παιδί για καρδιολογική εξέταση στον ειδικό.

Εξασφαλίστηκε η λειτουργία 12 ΚΔΗΦ Ατόμων με Αναπηρία στην Κ. Μακεδονία

H λειτουργία δώδεκα Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία της Κεντρικής Μακεδονίας εξασφαλίστηκε μέσα από την πρόσκληση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, για τη συνέχιση της χρηματοδότησής τους. 

Αυτισμός. Τα πρώιμα χαρακτηριστικά και συμπτώματα ανάλογα με την ηλικία του παιδιού

Πότε αρχίζει ο έλεγχος για τις ενδείξεις και ποια είναι τα νέα δεδομένα / διαγνωστικές ενδείξεις για τον αυτισμό;

«Του φωνάζω και δε γυρίζει! Δε με βλέπει όταν του μιλώ! Με γράφει! Κολλά πάνω σε καταστάσεις και πράγματα! Μιλά παράξενα! Δε μιλά! Μιλούσε αλλά σταμάτησε να μιλά σε κάποια φάση!...» κι άλλα πολλά τέτοια σχόλια εκφράζουν γονείς σε επαγγελματίες, στους οποίους καταφεύγουν, με κυριότερο παράπονο ότι το παιδί τους «αργεί να μιλήσει».

Το Τέξας απαγορεύει στα ανήλικα άτομα να έχουν πρόσβαση σε ΛΟΑΤΚΙ+ βιβλία

Η κομητεία Μοντγκόμερι του Τέξας ψήφισε νόμο που περιορίζει την πρόσβαση ανηλίκων σε «δυσάρεστο» υλικό στις επτά δημόσιες βιβλιοθήκες της κομητείας, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων με ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχόμενο.

Barbie: Όταν η Mattel είχε κυκλοφορήσει Ελληνίδα κούκλα

Η νέα ταινία της Barbie, που αποδείχθηκε blockbuster, μας έκανε να βγάλουμε από τις κούτες που έχουμε στο πατάρι και θα αναζητήσουμε τις παλιές μας κούκλες.

Έχουν κυκλοφορήσει διάφορες Barbie, διαφορικών επαγγελμάτων και φυλών.

Barbie πρόεδρος, μπαλαρίνα, βιολόγος, γιατρός, παιδίατρος. Έχουν κυκλοφορήσει επίσης κούκλες βάσει φυλής όπως η Αφροαμερικανή αλλά και βάσει καταγωγής όπως η Μεξικάνα.