Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Smileybin: Το «success story» της μαθητικής επιχείρησης δίνει ελπίδα στην Ελλάδα

Όταν μια ομάδα 15 μαθητών Τρίτης Γυμνασίου, από το χωριό Αλώνια του νομού Πιερίας, αποφάσισαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η εμπειρία αυτή θα άλλαζε εντελώς τη ζωή τους. Κι όμως, αυτό συνέβη. Η έξυπνη ιδέα τους να κατασκευάσουν έναν κάδο ανακύκλωσης με σύστημα επιβράβευσης για τους χρήστες ήταν το ξεκίνημα μιας συναρπαστικής πορείας στους δρόμους της μαθητικής επιχειρηματικότητας που τους ανέβασε στην κορυφή όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Και από απλοί μαθητές γυμνασίου που ήταν πέρυσι, φέτος είναι πολυβραβευμένοι, 15χρονοι «επιχειρηματίες».

Η εκπαίδευση γονιών και γιατρών μπορεί να αποφέρει μείωση στη χρήση αντιβιοτικών

Η επιμόρφωση των γονέων αλλά και των γιατρών αναφορικά με τις αρνητικές συνέπειες της υπερ-χορήγησης αντιβιοτικών στα παιδιά μπήκε στο μικροσκόπιο των ερευνητών.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ σε 28.000 παιδιά διαπιστώθηκε ότι όταν ο γονέας έχει την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση και γνώση αναφορικά με τη χρήση των αντιβιοτικών στο παιδί του, τότε υπάρχει μείωση της χρήσης μέχρι και 19%. Ενώ, την ίδια χρονική περίοδο, η χορήγηση αντιβιοτικών στα παιδιά των οποίων οι γονείς δεν είχαν ενημερωθεί κατάλληλα, μειώθηκε μόνο κατά 12%.

Άφησαν νήπιο μόνο του στο σπίτι για να παίξουν Pokémon Go

Για περισσότερο από μια ώρα έμεινε μόνο του στο σπίτι ένα δίχρονο παιδί στην πόλη Σαν Ταν Βάλεϊ της Αριζόνα, όταν οι γονείς του αποφάσισαν ότι πρέπει οπωσδήποτε να φύγουν και οι δύο από το σπίτι για να κυνηγήσουν Πόκεμον στους δρόμους… 

Το λίπος στο συκώτι προκαλεί διαβήτη στα παιδιά

Η λεγόμενη μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (ΜΑΛΝΗ) "είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για ανάπτυξη τύπου 2 διαβήτη στα παιδιά" δήλωσε ο Dr. Jeffrey B. Schwimmer, διευθυντής της Fatty Liver Clinic στο Rady Children's Hospital του San Diego. "Η επίπτωση του τύπου 2 διαβήτη είναι περίπου 1 στα 2.500 παιδιά στο γενικό πληθυσμό, 1 στα 200 στα παχύσαρκα παιδιά και 1 στα 15 στα παιδιά με ΜΑΛΝΗ".

Το καλοκαίρι τα παιδιά πρέπει να παίζουν και να… βαριούνται

Το καλοκαίρι είναι ο χρόνος που τα παιδιά σταματούν τις σχολικές δραστηριότητές και το διάβασμά τους. Το καθημερινό, συνήθως αυστηρό, πρόγραμμά τους παύει να είναι σε ισχύ με αποτέλεσμα να χαλαρώνουν. «Πολύ παιχνίδι το καλοκαίρι» συστήνουν οι παιδοψυχολόγοι ενώ οι πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά το καλοκαίρι πρέπει να βαριούνται (γιατί κι αυτό έχει τη σημασία του…).

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε ΚΕΔΔΥ – Ειδική αγωγή

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) σχολικού έτους 2016-2017.

Μαρίκε Βερβόορτ: Τελευταία μάχη στο Ρίο πριν από την ευθανασία

Ο αθλητισμός πονάει, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τον πόνο που αφήνει στο σώμα της 37χρονης Μαρίκε Βερβόορτ μία ανίατη εκφυλιστική ασθένεια - Η παραολυμπιονίκης θα αγωνιστεί για μία τελευταία φορά στο Ρίο, θα διεκδικήσει ένα ακόμη χρυσό και ύστερα ίσως δώσει ένα τέλος στη ζωή της