Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Διαγωνισμός «Καινοτομίας - Επιχειρηματικής Ιδέας» για νέους 18-30 ετών

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, επιδιώκοντας να ενθαρρύνει την νεανική επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει διαγωνισμό «Καινοτομίας–Επιχειρηματικής Ιδέας», (από 15 Δεκεμβρίου 2012 έως 20 Ιανουαρίου 2013), με σκοπό την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών και τη διευκόλυνση της υλοποίησής τους.

Κίνδυνος άσθματος για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά από θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Το άσθμα είναι συχνότερο στα παιδιά που γεννιούνται μετά από κάποια θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σε σχέση με τα παιδιά που συλλαμβάνονται και γεννιούνται φυσιολογικά, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει τα ευρήματα προηγούμενων μελετών.

ΠΕΖΗ και Μαμάδες στον Δρόμο αύριο το μεσημέρι στη Νέα Ιωνία

"Είμαστε πεζοί. Άνθρωποι, μεγάλοι και μικροί, άλλοι με κινητικά προβλήματα και άλλοι χωρίς, όλοι ευάλωτοι. Θέλουμε να περπατάμε ελεύθερα, χωρίς εμπόδια, με ασφάλεια, χωρίς κινδύνους, τραυματίες και νεκρούς, μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον, με όσο το δυνατόν λιγότερη ρύπανση και θόρυβο", αυτοσυστήνονται οι διοργανωτές της αυριανής εκδήλωσης.

Η Αθήνα γιορτάζει με αλληλεγγύη και αισιοδοξία!

Ο παλμός των γιορτών δίνεται από τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Μοναστηρακίου, ενώ παράλληλα η γιορτή απλώνεται και σε 26 άλλες γειτονιές, 13 κέντρα πολιτισμού, με 550 καλλιτέχνες και 200 παιδαγωγούς.

Ενήλικα Αδέρφια Ατόμων με Αναπηρία – Οι κρυφοί πρωταγωνιστές

Η μοναδική εμπειρία τού να μεγαλώνεις με έναν αδερφό ή αδερφή με αναπηρία μπορεί να αποδειχτεί μεγάλο πλεονέκτημα στην ενήλικη ζωή. Τα αδέρφια ατόμων με αναπηρία μπορεί να εξελιχθούν σε πολύ ώριμους, ανεξάρτητους, υπομονετικούς ενήλικες, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πιθανότατα ενδιαφέρονται περισσότερο για την ευημερία των άλλων και είναι πιο ευαισθητοποιημένα σε ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, ενώ, ταυτόχρονα, έχουν πιο συγκροτημένη αντίληψη για τις οικογενειακές σχέσεις.

Συνάντηση των παιδιών με τον παραμυθά Ευγένιο Τριβιζά

Τον αγαπημένο τους παραμυθά Ευγένιο Τριβιζά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι μικροί αναγνώστες, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου. Η συνάντηση με το συγγραφέα, ο οποίος θα αφηγηθεί στα παιδιά μια Χριστουγεννιάτική ιστορία, θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο των εκδόσεων «Καλέντη» (Λ. Βουλιαγμένης 70), στις 12:00 το μεσημέρι.

Ο σκύλος “Σπίθας” έκανε τον Φώτη να μιλήσει μετά από τρία χρόνια σιωπής!

Τρία χρόνια είχε να μιλήσει ο Φώτης «εγκλωβισμένος» στον δικό του κόσμο, χωρίς να επιθυμεί καμία επικοινωνία με τους ανθρώπους. Όμως ο «Σπίθας», ένα ημίαιμο σκυλάκι, τα ανέτρεψε όλα και τον έκανε να ψελλίσει, για πρώτη φορά, τις πρώτες του λέξεις ύστερα από χρόνια, ηθελημένη αφωνία συνεπεία της νοητικής του αναπηρίας.

Προβολή: The British Paraorchestra - True Colors



Η Επέλαση των Ρομπότ!

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου "παραδίδεται" στην Επέλαση των Ρομπότ!

Το επικοινωνιακό multitasking συνδέεται με κατάθλιψη

Το multitasking ανάμεσα σε τηλεόραση, ηλεκτρονικά παιχνίδια και social media μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη, υποστηρίζει νέα αμερικανική μελέτη.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar "ΕΛΠΙΔΑ"

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 (10:00-18:00) η Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου "ΕΛΠΙΔΑ" διοργανώνει το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της στο κτίριο Παύλος Μελάς στο Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Πηγή: facebook

18ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός αστρονομίας και διαστημικής 2013

H Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει τον 18ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2013. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις θαυμαστές τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων και άλλων παρατηρητηρίων και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους.

Δωρεάν γιόγκα για ανέργους και ΑμεΑ

Σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα δωρεάν γιόγκα για ανέργους και ΑμεΑ – από την ΜΚΟ «ΚΑΛΛΟΝ» εναλλακτική σκέψη, άθληση, θεραπεία – ξεκινούν στις 8 Ιανουαρίου 2013 (Τριτη 5μμ-6μμ), εφόσον υπάρξουν οι ανάλογες συμμετοχές.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Μαρίνα Κάτσικα μέσω:
email: marekatsika@gmail.com
sms στο: 6932125942
facebook: «ΚΑΛΛΟΝ» εναλλακτική σκέψη, άθληση, θεραπεία
Πηγή: disabled