Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Νεκρός από έλλειψη διερμηνέα

Η αδυναμία δύο αμερικανικών νοσοκομείων να παρέχουν διερμηνέα σε κωφό άντρα με AIDS και σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια τού στοίχισε στην ίδια του τη ζωή! Όπως καταγγέλει η οικογένεια και ο δικηγόρος του, η έλλειψη διερμηνέα δεν του επέτρεψε να καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασής του, τη διάγνωση και τη θεραπεία που δέχτηκε. 

Προβολή: "Το ταξίδι της Μαρίας"

Το Ίδρυμα Orange σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Miguel Gallardo, πατέρα ενός αυτιστικού κοριτσιού, δημιούργησαν «Το ταξίδι της Μαρίας», ένα υπέροχο animation μικρού μήκους που σκοπό έχει να ενημερώσει το κοινό για το τι είναι αυτισμός. «Το ταξίδι της Μαρίας» είναι ένα σύντομο ταξίδι στον εσωτερικό κόσμο μίας αυτιστικής εφήβου. Ένα ταξίδι γεμάτο χρώμα, αγάπη και δημιουργικότητα, το οποίο ξεκινά από την κατανόηση από τη μεριά των γονέων της, οι οποίοι βλέπουν την κόρη τους να συμπεριφέρεται με «διαφορετικό» τρόπο.

To 18χρονο μοντέλο με σύνδρομο Ντάουν που θέλει να αλλάξει τον κόσμο

Είναι 18 χρόνων, ζει στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας με την οικογένεια της και, όπως πολλά κορίτσια στην ηλικία της, αποφάσισε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ. Ο λόγος για την Μαντλίν Στιούαρτ που δηλώνει αποφασισμένη να πετύχει τον στόχο της, παρόλο που γεννήθηκε με σύνδρομο Ντάουν.

«Είδες Κωστάκη τι καλό παιδί είναι ο ...Γιαννάκης;»

Όταν συγκρίνεσαι για να ικανοποιήσεις το εγώ σου αναφέρεσαι στις ζωές των άλλων βλέποντας τους, ως πρότυπο και αλλάζεις την ζωή σου για να πληροίς τις προϋποθέσεις τους ή για να κάνεις ότι κάνουν

Παιδιά με διαταραχή ταυτότητας φύλου ανακαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό μπροστά στο φωτογραφικό φακό

Τα τελευταία 12 χρόνια, η Ολλανδή φωτογράφος Sarah Wong, κατέγραφε τις ζωές και τις εμπειρίες μιας ομάδας παιδιών που έχουν μεταβεί -ή βρίσκονται στη διαδικασία μετάβασης- στο να ζουν ως οι αυθεντικοί εαυτοί τους.

Βιβλιοθήκη-θαύμα

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας γίνεται χαμός με εργαστήρια ρομποτικής, τεχνολογίας, εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες και, φυσικά, χιλιάδες βιβλία!
Μια παρέα παιδιών, ηλικίας 6-12 χρόνων, που παρακολουθούν τις δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης απάντησαν στις ερωτήσεις μας.

Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας: 11 απαντήσεις και μια συμβουλή

Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας σήμερα και ο Ανδρέας Π. Λυσανδρόπουλος, επικεφαλής του τμήματος Νευροανοσολογίας & Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Erasme των Βρυξελλών, απαντάει στις ερωτήσεις των αναγνωστών μας για τη χρόνια νόσο.

Τέλος στη χρηματοδότηση μαθητών στις εκπαιδευτικές Ολυμπιάδες

Σοκ. Νέο ψαλίδι στην αριστεία βάζει το υπουργείο Παιδείας, καθώς κόβει την χρηματοδότηση για συμμετοχή των ελλήνων μαθητών στις εκπαιδευτικές Ολυμπιάδες.

Ειδικότερα, το υπουργείο σταματά την χρηματοδότηση των επιστημονικών ενώσεων για να συμμετάσχουν οι έλληνες μαθητές σε Διεθνείς ή Βαλκανικές ολυμπιαδές. Σε χθεσινό έγγραφο του προς τις ενώσεις Μαθηματικών (ΕΜΕ), Χημικών, Φυσικών, Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής, Βιοεπιστημόνων, Αστρονομίας και Διαστήματος και τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομπορικής και Επιστήμης, ο Γ.Γ. Δημήτρης Χασάπης ανακοινώνει ότι «το υπουργείο αδυνατεί να καλύψει δαπάνες μετάβασης ή συμμετοχής σε Διεθνείς ή Βαλκανικές Ολυμπιαδων λόγω περικοπών συνεπεία της δημοσιονομικής συγκυρίας» και τους προτρέπει να αναζητήσουν χορηγίες.

Η κινηματογραφική ανάσταση του «Μικρού Πρίγκιπα»

Οι Κάννες αγαπούν το κινούμενο σχέδιο. Τα τελευταία χρόνια animation ταινίες που επρόκειτο να κάνουν θραύση στα ταμεία των κινηματογραφικών αιθουσών ξεκίνησαν τη διεθνή καριέρα τους από την Κρουαζέτ. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Ανάμεσά τους ο «Σρεκ», το «Up», ο «Καρχαριομάχoς». Εφέτος, ήρθε η σειρά του «Inside out» που παίχτηκε στην αρχή του φεστιβάλ και κυρίως του «Μικρού Πρίγκιπα» που κρατήθηκε για το τέλος.

Ημικρανίες στα παιδιά

Όταν για πρώτη φορά οι γονείς ακούσουν ότι το παιδί τους έχει ημικρανία η πρώτη τους αντίδραση είναι συνήθως η εξής: "Μα, γιατρέ έχουν τα μωρά ημικρανίες;". Δυστυχώς περίπου 4-5% των εφήβων πάσχουν από ημικρανίες με αποτέλεσμα να κάνουν αρκετές απουσίες από το σχολείο αλλά ταυτόχρονα να χάνουν και πολλές από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες.