Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Διπλάσιες επισκέψεις στα επείγοντα για τους ενήλικες με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας πενταετούς έρευνας σχετικά με το θέμα, φαίνεται ότι οι ενήλικες με αυτισμό έχουν τις διπλάσιες επισκέψεις στα επείγοντα σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. 

Σε μια ανάλυση των επισκέψεων στα επείγοντα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με αυτισμό ηλικίας 22 με 64 ετών αποτελούσαν τους 2.549 από τους 100.000 ασθενείς το 2006. Αυτός ο αριθμός εκτινάχθηκε στους 6.087 στους 100.000 το 2011.

Η άδεια μητρότητας, ο μισθός και η απόλυση: Τα εργασιακά δικαιώματα των νέων γονιών σε 14 χώρες του κόσμου

Kάθε γυναίκα που περιμένει ένα παιδί νιώθει πολλά, συχνά αντιφατικά, συναισθήματα – από χαρά και φόβο μέχρι αγωνία και ενθουσιασμό. Η εποχή της λοχείας και της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα απαιτητικες σωματικά και ψυχολογικά για τους νέους γονείς.

Επιχειρηματίες από... κούνια με εκπληκτικές ιδέες

Κάδος ανακύκλωσης που... επιβραβεύει τους χρήστες, παρέχοντας έκπτωση σε καταστήματα ή στα δημοτικά τέλη; Δεν πρόκειται για κάποιο φανταστικό σενάριο, αλλά για την επιχειρηματική ιδέα μαθητών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου από τα Αλώνια της Πιερίας, η οποία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ακόμη και επενδυτών από το Κουβέιτ!

Ο Τζαβέντ και τα άλλα παιδιά

O χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για τον Τζαβέντ, που αδημονεί να φτάσει η 25η Μαΐου. Για εκείνη την ημέρα έχει ορισθεί το ταξίδι του στη Νορβηγία, όπου θα σμίξει με τη μητέρα του. «Από την Ελλάδα θα θυμάμαι τον φίλο μου τον Οσάμα και το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη», λέει στην «Κ» ο 11χρονος Αφγανός, μισά στα ελληνικά, μισά στα αγγλικά, στο δωμάτιό του στον ξενώνα του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων, στα Εξάρχεια. Εδώ φιλοξενούνται δεκαεπτά αγόρια, από δέκα έως δεκαοκτώ ετών, που έχουν «εγκλωβιστεί» στην Αθήνα, από το Σουδάν, την Ερυθραία, το Μαρόκο, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Μπανγκλαντές και την Αλβανία. Το πρωί τα αγόρια πηγαίνουν σχολείο, στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο - Λύκειο του Ελληνικού ή στο 36ο Δημοτικό Αθηνών, το απόγευμα συμμετέχουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες (γυμναστική, μουσική, χορός, εκμάθηση ξένων γλωσσών).