Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Τι κάνουμε στο ΚΕΑ (σε μια ματιά)!



Υπηρεσίες που παρέχουμε:

Προβολές: Αυτοκτονίες εφήβων. | Ρώτα το Χαμόγελο

 

Πηγή: Το Χαμόγελο του Παιδιού - Youtube

Πλήρης οδηγός ασφάλειας για σπίτι φιλικό προς τα παιδιά

Για τα ατυχήματα στο σπίτι δεν φταίνε τα παιδιά, μιας και είναι στην φύση τους να τρέχουν, να παίζουν και ενίοτε να αψηφούν τους… κινδύνους. Είναι δική μας ευθύνη να τα προφυλάξουμε από τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε κάθε σπίτι, διαμορφώνοντας τους χώρους μας ώστε να τα φιλοξενήσουν με ασφάλεια.

Τα περισσότερα ατυχήματα, μάλιστα, μπορούν να αποφευχθούν, αρκεί να λάβουμε τα μέτρα μας -τα αναφέρουμε στη συνέχεια-, χωρίς να ξεχνάμε βέβαια ότι κάθε χώρος έχει τα δικά του επικίνδυνα σημεία, τα οποία γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι ένοικοί του.

Μαθητικός Διαγωνισμός "ΚΑΝ’ ΤΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2021


Πόσο πολύ πρέπει να πιέσουμε το παιδί μας να δοκιμάσει καινούργια πράγματα

Μία από τις πολλές προκλήσεις του να είσαι γονέας είναι να γνωρίζεις πόσο δύσκολο είναι να ωθήσεις το παιδί σου σε κάτι καινούργιο - ή να κολλήσεις με κάτι που σκέφτονται να εγκαταλείψουν - και πότε να υποχωρήσεις. Είμαι μια μητέρα δύο παιδιών και συχνά νιώθω τον εαυτό μου να παλινδρομεί μεταξύ του να είμαι πιεστική και χαλαρή. Όπως: Όχι, δεν χρειάζεται να παίζετε αθλήματα αν δεν πιστεύετε ότι το′ χετε. Σίγουρα, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το «στρατόπεδο» για το οποίο νιώθετε νευρικότητα. Αλλά επίσης, πρέπει να είστε γενναίοι όταν τα πράγματα μοιάζουν τρομακτικά και να μάθετε να εκμεταλλευτείτε νέες ευκαιρίες ακόμα και όταν αισθάνεστε ότι δεν είστε σίγουρoi. Και κάπως έτσι συνεχίζεται...

Eμβόλιo κορωνοϊού σε παιδιά: Tα δεδομένα για την εμβολιαστική στρατηγική ανά τον κόσμο

Η Moderna ζητεί το πράσινο φως των ρυθμιστικών αρχών για την χορήγηση του εμβολίου της στους εφήβους άνω των 12 ετών σε ΕΕ, ΗΠΑ και Καναδά ενώ η Pfizer, το εμβόλιο της οποίας χορηγείται ήδη στις ηλικίες αυτές, σχεδιάζει κλινικές έρευνες σε παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Η Novavax θα ξεκινήσει δοκιμές του εμβολίου της στα παιδιά τον Ιούλιο, ενώ η Κίνα έχει ήδη εγκρίνει το εμβόλιο της Sinovac για επείγουσα χρήση σε παιδιά άνω των 3 ετών.

1ο Διασυλλογικό Αναπτυξιακό Κύπελλο Ποδοσφαίρου για Άτομα με Ακρωτηριασμό

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στο γήπεδο 5x5 της περιοχής Προφήτης Ηλίας του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής, το πρώτο στα χρονικά Διασυλλογικό Κύπελλο Ποδοσφαίρου για Άτομα με Ακρωτηριασμό, το οποίο είχε αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αθλητές λόγω του καύσωνα, είδαμε τρεις ομάδες σε πολύ υψηλό επίπεδο και η κατάκτηση της πρώτης θέσης κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Κυπελλούχος αναδείχτηκε η ομάδα του ΠΑΟ ΆμεΑ που νίκησε την ομάδα των ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΩΝ με 7-6 στα πέναλτι (κανονική διάρκεια αγώνα 1-1).

Λίλι Στεπχάσιους, μία έφηβη στο Τόκιο

Όταν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ανακοίνωσε ότι το σκέϊτμπορντ θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (23/7-8/8), η Γερμανίδα, Λίλι Στεπχάσιους, ήταν μόλις οκτώ ετών και ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα πήγαινε στην Ιαπωνία για το Ολυμπιακό... ντεμπούτο του αθλήματος της.

Καβάλα: Διαδραστικό παιχνίδι από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

 

Πηγή: Center TV - Youtube

Παιχνίδια κάτω από τον ήλιο: Έτσι θα προστατέψουμε το παιδί

Η σχέση μας με τον ήλιο τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει, μέχρι και το καπέλο για τα παιδιά θα πρέπει να είναι τόσο αυτονόητο και απαραίτητο εξάρτημα όσο και τα παπούτσια. Η ηλιοπροφύλαξη πρέπει να αρχίζει από τη βρεφική ηλικία καθώς η εμφάνιση καρκίνου του δέρματος σχετίζεται με τα εγκαύματα που έχουν συμβεί στην παιδική ηλικία.

Οι δυσκολίες των πανεπιστημιακών εν μέσω πανδημίας

Η πρόκληση από την πανδημία για την εκπαίδευση παγκοσμίως είναι γνωστή. Τέτοια μεγάλης έκτασης κρίση δεν είχε ποτέ δημιουργηθεί στο παρελθόν. Τα πανεπιστήμια των δυτικών και αναπτυγμένων χωρών κατάφεραν εντός 1-2 εβδομάδων τον Μάρτιο του 2020 να προσαρμοστούν και να συνεχίσουν το έργο τους.

Αν η κρίση αυτή συνέβαινε πριν μερικές δεκαετίες, τότε δεν θα υπήρχε καμία λύση για τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Δηλαδή, με τη βοήθεια της τεχνολογίας η παραδοσιακή δια ζώσης διαδικασία μετατράπηκε σε εκπαίδευση από απόσταση, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε πρότερη εμπειρία για αυτό, πλην ελαχίστων ιδρυμάτων, όπως στη χώρα μας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), το οποίο έτσι και αλλιώς πρόσφερε και προ πανδημίας εξ αποστάσεως προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα.

Αλλαγές στα σχολεία: Οι 4 άξονες του «Νέου Αναβαθμισμένου Σχολείου»

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τους άξονες της πολιτικής για αναβάθμιση σχολείων και εκπαιδευτικών στο «Νέο Αναβαθμισμένο Σχολείο».

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την παιδεία περιλαμβάνει νομοσχέδιο το οποίο αφορά στην αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών και στην αυτονομία σχολείων.

Η παρουσίαση του αναβαθμισμένου σχολείου έγινε στο «Στρογγυλό σχολείο» Αγίου Δημητρίου Αττικής, το οποίο αποτελεί έργο του μεγάλου Έλληνα αρχιτέκτονα, Τάκη Ζενέτου.

Σχολική Εβδομάδα Ενεργών Πολιτών "ACT-ACTive citizenship"

Με τη συμμετοχή 680 μελών της σχολικής κοινότητας και με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της «Σχολικής Εβδομάδας Ενεργών Πολιτών: ACT – ACTive citizenship», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 έως και την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021. Μια Σχολική εβδομάδα διεύρυνσης και προαγωγής μεθόδων και τακτικών, με στόχο τη μεταρρύθμιση και τη βελτίωση θεμάτων διεθνικής εκπαιδευτικής και διαπολιτισμικής πολιτικής με κέντρο και αποδέκτη τον μελλοντικό ενεργό και υπεύθυνο πολίτη.

Πολιτική μάχη για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Νέα πολιτική μάχη ανάμεσα σε κυβέρνηση, αντιπολίτευση και συνδικαλιστές διαφαίνεται από τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Ο λόγος είναι τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με σημείο αιχμής την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Το διακύβευμα της πολιτικής μάχης βασίζεται στη νοοτροπία της δημόσιας εκπαίδευσης να αντιδρά σε κάθε είδους αξιολόγηση. Εμπειροι συνδικαλιστές, που μίλησαν στην «Κ», χαρακτήρισαν το σχέδιο του υπ. Παιδείας καθόλου τιμωρητικό. Μάλιστα, για τον λόγο αυτόν ενδέχεται να υπάρξουν βολές στον κυβερνητικό σχεδιασμό ότι «το σχέδιο δεν σπάει αυγά». Στην περίπτωση άρνησης των εκπαιδευτικών να εφαρμόσουν την αξιολόγηση, μέσω απεργίας, η κυβέρνηση έχει στη φαρέτρα της το δεδικασμένο του 2014, όταν κηρύχθηκαν δικαστικά παράνομες οι απεργίες των δημοσίων υπαλλήλων που δεν ήθελαν να αξιολογηθούν.