Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Notalia Rashed: Η Αιγύπτια συγγραφέας που αφιέρωσε τη ζωή της στην ευαισθητοποίηση των παιδιών στα μέσα ενημέρωσης

 Η Νοταλία Ρασέντ, γνωστή ως «Mama Loubna», είναι πρωτοπόρα συγγραφέας στην παιδική λογοτεχνία. Ως συγγραφέας, κατόρθωσε να ενσωματώσει περίτεχνους κόσμους στις σελίδες των ιστοριών της - αγγίζοντας και επηρεάζοντας τη ζωή ενηλίκων και παιδιών, αφιερώνοντας ταυτόχρονα τη ζωή της στη δημιουργία και την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας στον αραβικό κόσμο.

Πανελλαδικές: Οι βαθμολογίες των επαναληπτικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των επαναληπτικών Πανελλαδικών του 2023 για τα ΕΠΑΛ στα μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας ανά τομέα καθώς και των ειδικών και μουσικών μαθημάτων. 

Παιδαγωγικές ενέργειες σχολικής μονάδας 2023-24: Οδηγός για εκπαιδευτικούς

Οι ενέργειες που αφορούν την σύνταξη εσωτερικού κανονισμού, τον ορισμό Συμβούλου Σχολικής Ζωής, τον ορισμό Ενδοσχολικών Συντονιστών και Παιδαγωγικών Συμβούλων (μεντόρων) καθώς και την εσωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας

1ο παγκόσμιο Τeens Athens Democracy Forum: Οι έφηβοι συζητούν για τη δημοκρατία

29 έφηβοι από όλον τον κόσμο μοιράστηκαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τα καίρια παγκόσμια ζητήματα που καθορίζουν την εκπροσώπηση των νέων και την ουσιαστική συμμετοχή τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων ως βασικό θεμέλιο για μια δημοκρατική κοινωνία, στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίας Τeens Athens Democracy Forum.

Εχουν οι μαμάδες δικαίωμα στην οργή;

Νήπια που εκρήγνυνται, φωνάζουν και κλαίνε, χτυπάνε τα πόδια τους στο πάτωμα και πετούν πράγματα στους τοίχους. Η εικόνα ενός παιδιού που βιώνει tantrum (δηλ. ξεσπάσματα…) μπορεί να μας φέρνει σε αμηχανία, αλλά μας είναι οικεία. Πώς, άραγε, αντιδρούμε όταν αντικρίζουμε ένα ανάλογο συναισθηματικό ξέσπασμα από μια μητέρα ενώπιον των παιδιών της ή ακόμη και ενώπιον ξένων, σε έναν δημόσιο χώρο;

Η μάχη της εστίας: Τεράστια ζήτηση, αλλά ελάχιστα διαθέσιμα δωμάτια για τους φοιτητές - Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Τεράστια αγωνία για μια θέση στις φοιτητικές εστίες έχουν οι νέοι φοιτητές οι οποίοι αυτές τις μέρες καλούνται να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις στα πανεπιστήμια, που έχουν εισαχθεί. Το υψηλά ενοίκια και η δύσκολη οικονομική κατάσταση των οικογενειών οδηγούν τους νέους που πληρούν τα κριτήρια, να ψάχνουν εναγωνίως στέγη στις εστίες των ΑΕΙ, οι οποίες όμως δεν επαρκούν για όλους. Πολλά ΑΕΙ τόσο στην Αττική όσο και σε περιφερειακές πόλεις, δεν διαθέτουν εστίες ή αυτές που έχουν δεν επαρκούν και έτσι αναγκάζονται να μισθώνουν δωμάτια σε ξενοδοχεία. Αυτές τις ημέρες και όπου έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές των πρωτοετών τα πανεπιστήμια θα κάνουν την επιλογή των φοιτητών που θα στεγάσουν.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τένις Κωφών: Στην 4η θέση η Καλογερόπουλου

Μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση η Βασιλική Καλογεροπούλου κατέκτησε τη 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τένις Κωφών το οποίο φιλοξενήθηκε στο Lyttos Beach Hotel στον Δήμο Χερσονήσου στο Ηράκλειο. 

Με το “καλημέρα” στη διοργάνωση η αθλήτρια του Γιάννη Ιωαννίδη, σημείωσε μια μεγάλη νίκη κόντρα στην Αγγλίδα και φιναλίστ του φετινού Australian Open, Φίμπι Σάθερς με 6-2, 6-4, ενώ στα προημιτελικά ξεπέρασε και την Πολωνή Σάρα Τβαρτόφσκα με 6-3, 6-1, παίρνοντας παράλληλα και τη ρεβάνς για την ήττα της στο διεθνές όπεν στη Χάβρη.

Η Σουηδία και η UNESCO επανεξετάζουν τη χρήση της τεχνολογίας στα σχολεία

Η απόφαση της Σουηδίας, μιας από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που εισήγαγε τους υπολογιστές και τη νέα τεχνολογία στα σχολεία πριν δύο και πλέον δεκαετίες, να επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στα βιβλία και τα τετράδια, καθώς και οι προειδοποιήσεις της UNESCO προς τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να προσέξουν για το πως εισέρχεται η Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση και τον τρόπο που επιδρά στους μαθητές εξετάζονται στην εκπομπή του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» (Α΄Πρόγραμμα, Σάββατα και Κυριακές 12.00-13.00).

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Τα παιδιά του πολέμου στην Ελλάδα- Από τη φρίκη στην αγκαλιά ελληνικών οικογενειών


Το πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ του Euronews Serbia για το μεγάλο πρόγραμμα φιλοξενίας 21.000 παιδιών από την πρώην Γιουγκοσλαβία στην Ελλάδα, που ξεκίνησε στη δεκαετία του 1990

Κομμένο το κάπνισμα στη Βρετανία: Ο Σούνακ θέλει να απαγορεύσει το τσιγάρο στις νεότερες γενιές

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ πρότεινε σήμερα να απαγορευθεί η αγορά τσιγάρων στις νεότερες γενιές, μια κίνηση που θα μπορούσε να εισαγάγει στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα από τα αυστηρότερα αντικαπνιστικά πλαίσια.

Οι προτάσεις --εάν νομοθετηθούν-- θα καταστήσουν τη Βρετανία την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύει την πώληση τσιγάρων στις νεότερες ηλικίες.