Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Καφεδάκια

Σε κάθε μάθημα, η Ν. μας φέρνει και από ένα καφεδάκι που παραγγέλνει και πληρώνει η ίδια από κάποιο μαγαζί στη διαδρομή από το σπίτι της σε εμάς. Κάθε φορά και διαφορετικό καφεδάκι. Πότε γλυκό, πότε πικρό, πότε με γάλα, πότε με κανέλα, πότε καπουτσίνο, πότε νες. Αλλά ποτέ το ίδιο. Γιατί, όπως φανατικά υποστηρίζει, «πρέπει να τα πιεις όλα για να δεις ποιο σου αρέσει». Την ίδια τακτική ακολούθησε πέρσι το καλοκαίρι με τα παγωτά μέχρι που βρήκε το «καλυτερότερο» παγωτό του κόσμου.

Το κακό βέβαια είναι ότι και να εντοπίσουμε τον «καλυτερότερο» καφέ του κόσμου δύσκολα θα μπορέσουμε να τον ξαναπαραγγείλουμε αφού η επιλογή της Ν. είναι έμπνευση της στιγμής που ξεχνιέται αμέσως !!!

Ιωάννα Αγγέλου
Ειδική Παιδαγωγός (Παν. Θεσσαλίας)
Νηπιαγωγός (Α.Π.Θ.)
MEd - Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Τέσσερις Έλληνες μαθητές διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό Never Such Innocence

Τέσσερις Έλληνες μαθητές διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό Never Such Innocence, που είχε θέμα «Τhe Unheard Voices of Conflict: Stories from Around the World» («Φωνές συγκρούσεων που δεν έχουν ακουστεί: Ιστορίες από όλο τον Κόσμο»)Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε περισσότερες από 3,100 συμμετοχές από 99 χώρες και περιοχές παγκοσμίως και έδωσε έμπνευση, φωνή και βήμα σε νέους ανθρώπους, ηλικίας 9-18 ετών , οι οποίοι κατέθεσαν τις δημιουργίες τους σε 4 κατηγορίες: Ποίηση, Ζωγραφική/Τέχνη, Ομιλία/Λόγος και Τραγούδι.

Θεσσαλονίκη: Μαθητής Λυκείου επινόησε ρομπότ για την ασφάλεια του Κόδρα

Τον νικητή του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής, Θεόδωρο Τσαούση, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, προκειμένου να τον συγχαρεί για την επιτυχία του. Ο μαθητής του 2ου Λυκείου Καλαμαριάς κατέκτησε την πρώτη θέση στον 5ο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής (5th AegeanRobotics e-Competition 2021) που διοργανώνει η ομάδα AegeanRobotics του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το παιδικό άσθμα συνδέεται με την έκθεση της εγκύου στην ατμοσφαιρική ρύπανση

Τα βρέφη, των οποίων οι μητέρες είχαν εκτεθεί σε υψηλότερα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι πολύ πιο πιθανό να αναπτύξουν άσθμα, σύμφωνα με έρευνα.

Η μελέτη ανέλυσε τον αντίκτυπο των εξαιρετικά λεπτών σωματιδίων (UFP), τα οποία δεν ρυθμίζονται από κυβερνητικούς κανονισμούς. Αυτά, πιστεύεται ότι είναι ακόμη πιο τοξικά από τα μεγαλύτερα σωματίδια, για τα οποία γίνονται μετρήσεις, και έχουν επίσης συνδεθεί με το άσθμα.

Ανατροπή: Λήξη μαθημάτων Τετάρτη 2 Ιουνίου για Γ' Λυκείου -Νέα απόφαση

Παραμένει η 11η Ιουνίου ως ημερομηνία λήξης για Γυμνάσια και Λύκεια, πλην Γ' τάξης Λυκείου εν όψει Πανελληνίων εξετάσεων 2021

Μετά από το πλήθος λουκέτων στα σχολεία, αλλά και το πλήθος διαμαρτυριών για την ημερομηνία λήξης μαθημάτων της Γ' Λυκείου, που θα προκαλούσε ενδεχομένως προβλήματα στις πανελλήνιες τις οποίες θα έχαναν υποψήφιοι που θα κολλούσαν κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες, η υφυπουργός παιδείας κ.Ζέττα Μακρή υπέγραψε τροποποιητική απόφαση με την οποία για τη Γ τάξη τα μαθήματα λήγουν στις 2 Ιουνίου.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά πρόγραμμα «Διαβιώ κατ ΄οίκον»- για ανεξάρτητες, προσβάσιμες κατοικίες ατόμων με αναπηρία

Επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος απέστειλε η Ε.Σ.Α.μεΑ, ζητώντας εύλογες ρυθμίσεις για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στην επιλεξιμότητα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ», χωρίς υπολογισμό του εξωιδρυματικού επιδόματος και πάσης φύσεως προνοιακών επιδομάτων, στο εισόδημά τους.

Με εισιτήριο μια ζωγραφιά η 9χρονη Ουλιάνα κάνει διακοπές στην Ελλάδα

Εδώ και τέσσερα χρόνια η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων και τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής και άλλους φορείς του τουρισμού στην Ελλάδα, διοργανώνει έναν διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά, που δίνει την ευκαιρία σε οικογένειες από τη Ρωσία να γνωρίσουν τη χώρα μας και να απολαύσουν τις διακοπές τους εδώ. Φέτος, παρά το γενικό «μούδιασμα» σε ό,τι αφορά τον τουρισμό από Ρωσία, λόγω της πανδημίας, μια οικογένεια Ρώσων βρίσκεται ήδη στην Χαλκιδική και χαίρεται τον καλοκαιρινό ήλιο χάρη στο ταλέντο της 9χρονης Ουλιάνας Ζελεντσόβα από τη Μόσχα.

Τα παιδιά μας, αυτοί οι μασκοφόροι ήρωες!

Προβλημάτισε εκπαιδευτικούς και γονείς και προκάλεσε εντάσεις μέσα και έξω από τα σχολεία στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μετά τις πρώτες αψιμαχίες, ωστόσο, η μάχη κρίθηκε οριστικά: Η χρήση της μάσκας από το νηπιαγωγείο και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ως μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό ήρθε για να μείνει!

Ελληνικά Πανεπιστήμια στην 11η Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση της Γεωργίας

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μαζί με 14 άλλα Ελληνικά Πανεπιστήμια συμμετέχει στην 11η Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση της Γεωργίας που διοργανώνει ο φορέας StudyinGreece.

Στις 27 και 28 Μαΐου, περισσότεροι από 20 εκπρόσωποι από ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας μας θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση της Γεωργίας, παρουσιάζοντας τα πανεπιστήμια, τα προγράμματα σπουδών και τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα σε διεθνείς φοιτητές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεθνής Έκθεση Εκπαίδευσης της Γεωργίας διεξάγεται, σε ετήσια βάση, από το 2010, και ο μέσος όρος επισκεπτών της, κάθε χρόνο, αγγίζει τους 10.000.

Project Έκθεσης φωτογραφίας και διαγωνισμού

[ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ] [BOOKFACE]
Project Έκθεσης φωτογραφίας και διαγωνισμού

Πού απευθύνεται:
 Μαθητές γαλλικής γλώσσας, ηλικίας 10-15 ετών
 Με ενδιαφέρον για τη φωτογραφία

Σχολεία του μέλλοντος στον Σαρωνικό

Ένα πρότυπο λοιπόν βιοκλιματικό σχολείο που αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο των μικρών μαθητών στην αειφόρο ανάπτυξη, δρομολογείται στον δήμο Σαρωνικού. Το νέο έργο πρόκειται να δημιουργηθεί στο νότιο τμήμα του υφιστάμενου 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, σε χώρο όπου σήμερα βρίσκονται λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας. Είναι συνολικής επιφάνειας 1.017,38 τμ και αποτελείται από 12 ισόγειες αίθουσες, 9 διδασκαλίας και 3 γραφείων και βιβλιοθήκης, βοηθητικούς χώρους καθώς και διαδρόμους που επικοινωνούν με τον αύλιο χώρο πρασίνου.

Επιτραπέζιο για τα 40 χρόνια στην ΕΕ κατασκεύασαν οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ Καβάλας

 

ΕU-VET CARE: Προβλήματα και ελλείψεις στην παροχή περίθαλψης σε παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες

Προβλήματα και ελλείψεις στην παροχή περίθαλψης σε παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος EU-VET CARE" Strengthening capacities for better health care to refugee and migrant children".

Προκήρυξη Εξετάσεων Επάρκειας Ε.Ν.Γ. Ιουνίου – Ιουλίου 2021

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος ενημερώνει ότι πρόκειται να διεξαχθούν οι Εξετάσεις Επάρκειας Ε.Ν.Γ. για την εξεταστική περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου 2021 και συγκεκριμένα: 
● ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 έως Κυριακή 27 Ιουνίου 2021. (ο χώρος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της ΟΜΚΕ, www.omke.gr) 
● ΑΘΗΝΑ : Πέμπτη 01 Ιουλίου 2021 έως Κυριακή 04 Ιουλίου 2021 στον χώρο της σχολής ΕΝΓ της ΟΜ.Κ.Ε (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, οδός Φειδιππίδου 31 και Μιχαλακοπούλου, Αμπελόκηποι, Αθήνα)