Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Ο Louis Braille και το σύστημα Braille (Εκπαιδευτικό υλικό)

Γνωρίζουμε μέσα από την εκπαιδευτική ταινία "Young Heroes: Louis Braille" (1998) τον εφευρέτη και δημιουργό του συστήματος Μπράιγ, Λουδοβίκο Μπράιγ, που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1809. Η ταινία έχει αγγλικούς υπότιτλους και ακουστική περιγραφή, ενώ στους υπερσυνδέσμους  της περιγραφής υπάρχει διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό (στα αγγλικά). 

Η ανθυγιεινή διατροφή στην παιδική ηλικία σχετίζεται με την κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία

Τα παιδιά που έχουν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν πότες οινοπνευματωδών σε πολύ νεαρή ηλικία, ακόμη και στην πρώιμη εφηβεία τους, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Public Health Nutrition.

Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ”Ορίζοντες”: Τουρνουά Αγάπης

Ο Γ.Σ. Κρόνος Αγ. Δημητρίου διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Νέο Κλειστό του Αγ. Βασιλείου, το Σάββατο 5.01.2019 και ώρα 18:00 μ.μ. το ”Τουρνουά Αγάπης” , για την στήριξη και προβολή του έργου του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ”Ορίζοντες”.

Παιδί και ύπνος: Τι να κάνετε όταν τα παιδιά υπνοβατούν

Η υπνοβασία είναι μια κοινή διαταραχή τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά. Τουλάχιστον ένα 30% των παιδιών έχουν υπνοβατήσει μια φορά στη ζωή τους. Η υπνοβασία εμφανίζεται συχνότερα σε παιδιά που έχουν προβλήματα ύγρανσης στο κρεβάτι. Τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν αυτό το πρόβλημα πριν από την εφηβεία.

Επιτάχυνση για το Ειδικό Σχολείο Σπάρτης

Η ΚΤΥΠ ΑΕ αναλαμβάνει να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων, που έχουν προκύψει, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία υλοποίησης του Ειδικού Σχολείου Σπάρτης, το οποίο εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το γενικευμένο άγχος στα παιδιά

Όλα τα παιδιά ανησυχούν, αλλά όταν συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη γενικευμένου άγχους. Πρόκειται για μία τάση ανησυχίας για πολλά κομμάτια της ζωής, από τις φιλές μέχρι και τα γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο. Εμφανίζεται συνήθως όταν τα παιδιά ξεκινούν το σχολείο γιατί αυτό είναι που πυροδοτεί περισσότερο το άγχος τους. Δυσκολεύονται να αποδώσουν σε τεστ, φοβούνται να κάνουν ερωτήσεις στην τάξη, αναζητούν συνεχώς επιβεβαίωση, έχουν την ανάγκη να είναι τελειομανή και λένε ότι είναι άρρωστα όταν κάτι τους ανησυχεί.

Αντιδράσεις για τη συνένωση

Στην κεντρική πολιτική σκηνή μεταφέρεται η κατάργηση από την κυβέρνηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η παραίτηση για τον λόγο αυτό (όπως αποκάλυψε η «Κ» στο φύλλο της Τρίτης 1/1/2019) του διακεκριμένου καθηγητή και προέδρου της διοικούσας επιτροπής του ιδρύματος, Κώστα Γραμμένου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης χθες αντέδρασε με οξύτητα, δηλώνοντας ότι οι αλλαγές αυτές δεν θα υλοποιηθούν από την κυβέρνηση της Ν.Δ.