Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ηλιακό φαναράκι

Τώρα το καλοκαίρι, που καθόμαστε έξω έως αργά τη νύχτα, ένα φαναράκι είναι χρήσιμο για να μας χαρίζει λίγο φως.  Στα καταστήματα κυκλοφορούν ηλιακά φωτιστικά, τα οποία με τη βοήθεια μιας επιφάνειας που λέγεται φωτοβολταϊκή (για να μην μας πιάνουν αδιάβαστους!) συλλέγουν τη μέρα ενέργεια του ηλιακού φωτός, την αποθηκεύουν σε μια μπαταρία, η οποία το βράδυ τροφοδοτεί ένα λαμπάκι και το ανάβει. Μπορείς όμως να φτιάξεις ένα άλλο ηλιακό φαναράκι, ακόμη πιο όμορφο, ακολουθώντας τα βήματα της κατασκευής μας!

Μέτωπο για την παραμονή της Ουρανίας Αναστασιάδου στη σχολή Καλών Τεχνών

Όταν ο γραφειοκρατικός παραλογισμός αρνείται να υπ-ακούσει το περί δικαίου αίσθημα τα αποτελέσματα είναι τραγελαφικά. Το υπουργείο παιδείας μη περιλαμβάνοντας στις 45 πρόσφατες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση την κυρία Ουρανία Αναστασιάδου, διώχνει από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών την μόνη εκπαιδευτικό που γνωρίζει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και έχει καθοδηγήσει σε αποφοίτηση τα τελευταία τρισήμισι χρόνια επτά φοιτητές με απώλεια ακοής.

Πρωτοποριακό σύστημα βοηθά παράλυτα άτομα να κινηθούν και να... σερφάρουν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ερευνητές στο Ισραήλ αναπτύσσουν μια επαναστατική τεχνολογία η οποία όταν ολοκληρωθεί θα επιτρέπει σε παράλυτα άτομα να ελέγχουν τα αναπηρικά αμαξίδια μέσω της... αναπνοής τους. Πρόκειται για μια συσκευή που μοιάζει με σωληνάκι η οποία μπορεί να ανιχνεύει ακόμη και τις πιο ανεπαίσθητες κινήσεις του αέρα από τη μύτη ή το στόμα κατά την αναπνοή.