Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ο αυτισμός αλλάζει τον ρόλο των παππούδων και των γιαγιάδων.

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι συχνά οι πρώτοι που υποψιάζονται ότι ένα παιδί μπορεί να έχει αυτισμό και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη φροντίδα του μετά τη διάγνωση. Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε μια ομάδα επιστημόνων εξετάζοντας τα προκαταρκτικά ευρήματα της πρώτης έρευνας σχετικά με το ρόλο των παππούδων και των γιαγιάδων με εγγόνια στο φάσμα του αυτισμού. 

Η υπέροχη Δήμητρα Μελλίνη της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Κωφών

Η Δήμητρα Μελλίνη, βγαίνει μπροστά για να πει στους γονείς που έχουν παιδιά με διαφορετικότητα να σταματήσουν να τα κρύβουν, να τα εντάξουν στις ομάδες που πραγματικά ανήκουν, να αποφορτίσουν το κλίμα στο σπίτι και να τονώσουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού.
Πόσο δυνατό παράδειγμα είναι η Δήμητρα και η υπέροχη οικογένειά της, για όλα αυτά που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, που δημιουργούν ανθρώπους δυστυχισμένους οι οποίοι πρέπει γρήγορα, τώρα, να βγουν απ΄ τη ντουλάπα και να κατακτήσουν τη ζωή…
Η Ροδίτισσα Δήμητρα Μελλίνη είναι αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Κωφών που μέσα στη λαμπρή πορεία της των τελευταίων χρόνων κατέκτησε και την 4η θέση στο παγκόσμιο της Ταιβάν πριν λίγες μέρες.

«Drops of Breath» –«Σταγόνες Aναπνοής»– για πρώτη φορά υποβρύχια παράσταση χορού, στη θάλασσα του Σουνίου τον Σεπτέμβρη

Oι αισιόδοξοι που πιστέψαμε ότι κάτι καλό θα μας δώσει, τελειώνοντας, αυτό το πυρετικό καλοκαίρι που διανύουμε έχουμε μία ποιοτική είδηση που θα μας ανταμείψει! Eχουμε συνηθίσει να γράφουμε για «υπερθέαμα» στην οθόνη, στη σκηνή του θεάτρου, στα παγοδρόμια, για παραστάσεις ή διαγωνισμούς που προσφέρουν κάτι άξιο θαυμασμού στο κοινό, στους θεατές. Στην κρίση και στο χειροκρότημα όλων αυτών μένει να δικαιωθεί ή όχι ο όρος «υπερθέαμα». Σήμερα Kυριακή 19 Iουλίου 2015, θα μιλήσουμε για ένα «υποθέαμα» που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους φίλους του χορού και της ελληνικής θάλασσας, όχι μόνο για την πρωτοτυπία του, αλλά και για το βαθύτερο νόημά του.