Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Παιχνίδια με φακό.

Έχετε σκεφτεί πόσα παιχνίδια μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας με έναν απλό φακό; Δείτε μερικές ιδέες για να περάσετε όμορφα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας, τις δύσκολες στιγμές μιας διακοπής ρεύματος ή ένα βαρετό βράδυ σε ένα μέρος χωρίς παιχνίδια και ταυτόχρονα να καλλιεργήσετε τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, να βελτιώσετε τον οπτικοκινητικό συντονισμό, την παρατηρητικότητα, τη διατήρηση της προσοχής και τον χρόνο αντίδρασης των παιδιών.

Λωξάνδρα Λούκας: «Είμαι ηθοποιός, είναι σημαντικό»

Όταν η Αυστραλή γιαγιά της έμαθε ότι η Λωξάνδρα διαγνώστηκε με σύνδρομο Down, έκανε ένα μάλλον ασυνήθιστο σχόλιο στον γιο της: «Τι ωραία που διάλεξε να έρθει σε εσάς!». Είχε δίκιο. Όποιος γνώρισε ποτέ τη Λωξάνδρα έμαθε ότι είναι τύχη που τον έχει επιλέξει να υπάρχει στη ζωή της. «Αν είσαι καλή μου φίλη», μου λέει με σοβαρότητα, «θα έρθεις να μαγειρέψουμε μαζί». Θέλει να μου χαρίσει και ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά και να μου φτιάξει έναν ωραίο κότσο. Τι άλλο μπορεί να θέλει κανείς από μια φίλη; Γενναιοδωρία, άδολη προσφορά, δέσμευση και ένα ειλικρινές χαμόγελο. «Αύριο όμως», σπεύδει να προσθέσει, σαν μόλις να το θυμήθηκε, «δεν μπορώ, έχω πρόβα. Είναι σημαντικό».

Έρχονται οι «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ποιοι οι δικαιούχοι γονείς και ποιες οι προϋποθέσεις

Ανοίγει ο δρόμος για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», καθώς κατατίθεται στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» αφορά στη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων, για τη φύλαξη των παιδιών τους.

Πρόγραμμα παρέμβασης σε εφήβους εξαρτημένους από το ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ

Παρέμβαση στους εφήβους που κάθονται ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους παίζοντας παιχνίδια και κάνοντας χρήση κάνναβης ή ενεργειακών ποτών, επιχειρεί να κάνει το Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ» στη Θεσσαλονίκη. Πριν από λίγες μέρες εγκαινίασε ένα νέο πρόγραμμα που απευθύνεται σε εφήβους και νέους, 12 έως 21 ετών, στο πλαίσιο του οποίου ο έφηβος ενθαρρύνεται «να αναλάβει τις υπευθυνότητες του, να υιοθετήσει ένα νέο τρόπο ζωής και συμπεριφοράς, καθώς και ένα νέο αξιακό σύστημα με στόχο μια νέα ζωή, ελεύθερη από κάθε είδους εξάρτηση». Παράλληλα, ακολουθώντας τη βασική φιλοσοφία του ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ, είναι ένα ελεύθερο ουσιών (στεγνό), εξωτερικής διαμονής (ανοιχτό) θεραπευτικό πρόγραμμα, που προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν χωρίς καμιά διάκριση.

Χιλιάδες επιστημονικές μελέτες άνω κάτω από μια έφηβη στο TikTok. Να πώς το έκανε.

Κατά καιρούς τα viral trends στο TikTok έχουν στείλει χρήστες στο νοσοκομείο, έχουν διαδώσει ψευδείς ειδήσεις και τώρα κατάφεραν να απορρίψουν δεδομένα εβδομάδων σε χιλιάδες επιστημονικές μελέτες.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια έφηβη δημοσίευσε στο TikTok ένα βίντεο 56 δευτερολέπτων όπου παρότρυνε τους followers της να χρησιμοποιήσουν έναν ιστότοπο ερευνών για να βγάλουν έξτρα χρήματα με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος σε χιλιάδες μελέτες.

Αρχίζουν οι «Σχολές Γονέων» στον δήμο Θεσσαλονίκης

Αρχίζουν οι «Σχολές Γονέων» στον δήμο Θεσσαλονίκης, για γονείς οι οποίοι έχουν παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, η διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας πρόκειται να υλοποιήσει για το χειμερινό εξάμηνο του 2021 από την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 το πρόγραμμα «Σχολές Γονέων».

Κεραμέως: Δεν υπάρχει συζήτηση για να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία

Η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία, παρακολουθείται πολύ στενά με την αρωγή των ειδικών και του Υπουργείου Υγείας, τόνισε σήμερα το πρωί σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως εξήγησε η κυρία Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μετά από δύο πλήρης εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων έχουμε λιγότερα κρούσματα απ' ότι είχαμε τον Αύγουστο όταν τα σχολεία ήταν κλειστά.

Πόσα χρήματα ξοδεύουμε για την εκπαίδευση των παιδιών μας

Όλοι έχουμε ακούσει τους πολιτικούς μας να τονίζουν διαρκώς ότι η Παιδεία είναι επένδυση για το μέλλον της χώρας, είναι ο τρόπος να πετύχουμε ανάπτυξη και πολλά άλλα τέτοια εύηχα. Πώς όλα αυτά πραγματοποιούνται; Ποιες και πόσες είναι οι επενδύσεις στην Εκπαίδευση; Τα χρήματα που δαπανά το ελληνικό κράτος για την εκπαίδευση των παιδιών μας είναι 5.656 δολάρια ανά μαθητή. Πρόκειται για το μέσο όρο όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης. Με αυτά τα χρήματα που ξοδεύουμε για κάθε μαθητή ξεπερνάμε δύο μόνο χώρες: την Κολομβία και το Μεξικό και καταλαμβάνουμε την τρίτη θέση από το τέλος, μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

Μόλις 17 λεπτά χαλάρωσης απολαμβάνουν οι γονείς όταν κάνουν «διακοπές» με τα παιδιά τους

Κατά μέσο όρο, ένας γονέας βρίσκει μόνο 17 λεπτά χαλάρωσης την ημέρα, όταν είναι σε οικογενειακές διακοπές με τα παιδιά του, διαπιστώνει μια νέα μελέτη.

Μάλιστα, ένας στους πέντε γονείς απολαμβάνει μόλις 15 λεπτά ή και λιγότερο και ένας στους δέκα γονείς μετά βίας βρίσκει πέντε λεπτά για να χαλαρώσει.