Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία: Τι ισχύει για τη σχολική χρονιά 2014-2015

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Διευθύνσεις των Σχολικών Μονάδων για τον προγραμματισμό της λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος των Ολοήμερων Σχολικών Μονάδων (Δημοτικών-Νηπιαγωγείων), για το σχολικό έτος 2014-2015.

Ανακοίνωση προγράμματος εκμάθησης Braille σε Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας) θα πραγματοποιήσει θερινά τμήματα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης Braille στην Θεσσαλονίκη και την Μυτιλήνη. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο 2014 και με το πέρας των μαθημάτων θα δοθεί η δυνατότητα λήψης της αναγνωρισμένης πιστοποίησης. 
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως Παρασκευή 20/06/2014

Καλοκαιρινό Camp για τα παιδιά της Αθήνας

Μία ακόμη διέξοδο χαράς και άθλησης δίνει μέσα στο καλοκαίρι για τα παιδιά της πρωτεύουσας ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, με το Θερινό αθλητικό και ψυχαγωγικό Camp που διοργανώνει από 16 Ιουνίου έως 25 Ιουλίου 2014, στα Αθλητικά Κέντρα του Ρουφ και του Γουδή. 

«Στηρίζουμε..παίζοντας»

Eναλλακτική ολοήμερη Φιλανθρωπική Εκδήλωση, αφιερωμένη στο παιδί και την οικογένεια, με την ονομασία «Στηρίζουμε..παίζοντας» διοργανώνει η Αρωγή Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 8 Ιουνίου ημέρα Κυριακή.

Πρόσληψη προσωπικού για την υλοποίηση του προγράμματος «Δημιουργική Απασχόληση μαθητών του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού 2014»

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, συνολικά τριάντα επτά (37) ατόμων για την αντιμετώπιση της εποχιακής ανάγκης της υλοποίησης του προγράμματος «Δημιουργική Απασχόληση μαθητών του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού 2014», της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης & Αθλητισμού του Δήμου μας, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα τις εξής ειδικότητες ανά αριθμό ατόμων, με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα: (Δείτε εδώ)

Δωρεάν βιβλίο για την αποταμίευση: Αν κάθε μέρα

Το βιβλίο "Αν κάθε μέρα" μιλάει για την αποταμίευση από μία διαφορετική, ευρύτερη οπτική, γιατί η αποταμίευση δεν είναι μόνο ο κουμπαράς των παιδιών που γεμίζει νομίσματα. Είνια μία ευκαιρία να ανακαλύψουν πως για να πετύχουν κάτι μεγάλο, αρκεί να κάνουν κάθε μέρα κάτι μικρό, να δοκιμάσουν να είναι συνεπή και να μάθουν να σκέφτονται αισιόδοξα το μέλλον.

Περιήγηση στα Ελληνικά Κάστρα και Φρούρια των Μεσαιωνικών και νεότερων χρόνων με τον "Καστρολόγο"

Ο Καστρολόγος είναι ένας δίγλωσσος δικτυακός τόπος -στα Ελληνικά και στα Αγγλικά- με αντικείμενο τα Ελληνικά Κάστρα και Φρούρια των Μεσαιωνικών και νεότερων χρόνων. Απέχει πολύ από το να περιέχει όλα τα Ελληνικά οχυρά, αλλά αναπτύσσεται συνεχώς με την προσθήκη νέων κάστρων και καινούργιου πληροφοριακού υλικού.

Σκέψεις: "Ψυχολογία ηπειρώτη επιτηρητή" Λευτέρη Παπαθανάση

Αναδημοσίευση της ανάρτησης "Ψυχολογία ηπειρώτη επιτηρητή" του Λευτέρη Παπαθανάση από το ιστολόγιο Αυθόρμητες μεταβολές

Πρωί εξετάσεων, αυτής της θεσμοθετημένης ταλαιπωρίας των εφήβων, που η νεοελληνική κοινωνία όρισε ως τελετουργικό μύησης στον κόσμο των «μορφωμένων» ενηλίκων.. Ξυπνάω από έναν φριχτό εφιάλτη. Πάντα, το πρωινό των εξετάσεων ξυπνάω από εφιάλτες, είναι το παράσημό μου από την εποχή των «δικών μου» Πανελλαδικών. Στο εξεταστικό κέντρο οι επιτηρητές μαζευόμαστε από νωρίς. Κάποιες σκόρπιες, αμήχανες κουβέντες μεταξύ μας, κάποια βλέμματα που δείχνουν ότι δεν είμαι ο μόνος που ξύπνησε με εφιάλτη. Ο Πρόεδρος της επιτροπής μας ανακοινώνει τις αίθουσες στις οποίες θα επιτηρήσουμε και μας επισημαίνει για μια τελευταία φορά το σωστό τρόπο να κολλάμε το μαύρο αυτοκόλλητο πάνω από το όνομα του υποψηφίου. Είμαστε 20 επιστήμονες μαζεμένοι σ’αυτήν την αίθουσα και συζητάμε για το σωστό τρόπο να κολλήσεις το μαύρο αυτοκόλλητο. Το μαύρο αυτοκόλλητο είναι πολύ σημαντικό. Αν δεν μπει σωστά το μαύρο αυτοκόλλητο, τότε «το μέλλον ενός παιδιού θα καταστραφεί». Το μαύρο αυτοκόλλητο είναι ο βασιλιάς των αυτοκόλλητων…

15 προσλήψεις για εργασία στο δήμο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη (αιτήσεις έως 13/6)

Ανακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού δέκα πέντε (15) ατόμων, χρονικής διάρκειας δύο (2) μηνών, από την Δευτέρα 23/6/2014 έως την Παρασκευή 22/8/2014, για την λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών εργαζόμενων οικογενειών, κατά την θερινή περίοδο του 2014 στους χώρους των τριών δημοτικών σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς

1ο Πανελλαδικό επιμορφωτικό σεμινάριο για το Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο

Η Παιδαγωγική Ομάδα του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΣΠΕ) της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) οργανώνει το 1ο Πανελλαδικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Ποιες είναι οι αναγκαίες διεργασίες για το χτίσιμο του ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: όλοι νοιαζόμαστε όλοι συμμετέχουμε;»