Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Οι έφηβοι στέλνουν sms ακόμα και στον ύπνο τους

Μια νέα μορφή υπνοβασίας έχει κάνει την εμφάνισή της στους εφήβους και αφορά την αποστολή μηνυμάτων και γενικότερα τη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

TESOL Macedonia-Thrace 2013

7ο Ανοικτό Τουρνουά Κολύμβησης Ατόμων με Αναπηρίες

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Ατόμων με Αναπηρίες διοργανώνει το 7ο Ανοικτό Τουρνουά Κολύμβησης Ατόμων με Αναπηρίες υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

Φιλόσοφοι σε κινούμενα σχέδια

Ο Σωκράτης, ο Πλάτων ή ο Νίτσε είναι μερικοί μόνο από τους φιλοσόφους που «αυτοσυστήνονται» μέσα από τη νέα ψυχαγωγική, αλλά και επιμορφωτική σειρά ντοκιμαντέρ «Animated...Φιλόσοφοι» που αρχίζει στην ΕΤ3 τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013, στις δώδεκα τα μεσάνυχτα.

Λογισμικό βρίσκει τις κοινές ρίζες των γλωσσών

Ένας αλγόριθμος που ανέπτυξαν μαθηματικοί στις ΗΠΑ και στον Καναδά φαίνεται ότι μπορεί να βρίσκει τις κοινές ρίζες των σημερινών γλωσσών.

Επιμορφωτική Ημερίδα ΕΚΑΔΕΒΕ

Επιμορφωτική Ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Βόρειας Ελλάδας, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Άνω Τούμπας, Κλεάνθους 59, τηλ. 2310 923 916 και ώρα: 18.00 – 20.30. (Αριθμ. ΄Εγκρισης 1481 / 4/2/2013)

Τα γαλακτοκομικά στη διατροφή του μαθητή

«Αν δεν πιεις το γάλα σου δεν θα πας πουθενά…» Μια χιλιοειπωμένη φράση από μεγάλους και χιλιοακουσμένη από μικρούς… Πόσες φορές σαν γονείς έχετε καβγαδίσει πρωί πρωί με το παιδί σας για να πιει έστω ένα ποτήρι γάλα πριν φύγει για το σχολείο;

Φωτόδεντρο, το εθνικό ψηφιακό αποθετήριο για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Φωτόδεντρο, το Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Ψηφιακού Σχολείου του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Το Φωτόδεντρο αποθηκεύει υλικό που δημιουργείται από εκπαιδευτικούς ταξινομημένο έτσι ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί εύκολα και με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μαθήματος, τάξης και διδάσκοντα. Την ευθύνη για το συντονισμό του Φωτόδεντρου έχει το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων "Διόφαντος" (ΙΤΥΕ).

Παρουσίαση στον ΙΑΝΟ: Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο, της Αλεξάνδρας Μητσιάλη.

Διαβατήριο ζωής για τα παιδιά, η καλή στοματική υγεία

«Διαβατήριο» για υγιή και σωστή σωματική ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας είναι η καλή στοματική υγεία!