Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Γιατί κάποια παιδιά είναι τόσο δημοφιλή;

Κατά τη σχολική ηλικία τα παιδιά παρουσιάζουν διαφορές ως προς τη δημοτικότητα και την αποδοχή τους από τους άλλους. Κάποια παιδιά είναι δημοφιλή και ιδιαίτερα αποδεκτά και αγαπητά από τους συνομηλίκους τους και κάποια άλλα υφίστανται την κοινωνική απομόνωση και των αποκλεισμό από τις σχολικές δραστηριότητες.

Ναι στον Θηλασμό! Αλλά, ως πότε;

Είναι αδιαμφισβήτητα ένας φυσικός «θησαυρός» που η φύση έχει προνοήσει ώστε να μην κοστίζει τίποτε! Ο λόγος για το πολύτιμο μητρικό γάλα που έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι «βάζει θεμέλια» για μια υγιή ζωή τόσο σε ό,τι αφορά το παιδί όσο και τη μητέρα του. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, το εξώφυλλο του διάσημου περιοδικού «ΤΙΜΕ» ήλθε να θέσει με ομολογουμένως εντυπωσιακό τρόπο το ερώτημα σχετικά με το ως πότε πρέπει να συνεχίζεται ο θηλασμός, ξεσηκώνοντας πλήθος συζητήσεων και αντιδράσεων στα διεθνή ΜΜΕ αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βιβλίο: ΓΚΝΤΟΥΠ!

Με λένε Λίνα και σιχαίνομαι να με ρωτάνε πώς τα πάω στο σχολείο. Είναι η πιο ηλίθια ερώτηση μετά από το τι τάξη πηγαίνω. Λάθος, η πιο ηλίθια ερώτηση είναι το αν είμαι καλό κορίτσι. Λες κι αν δεν είμαι θα τους το πω.

Χαρισματικά παιδιά σε αχάριστο κόσμο

Την περασμένη εβδομάδα παρακολούθησα ένα συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Τα χαρισματικά παιδιά και οι ιδιαίτερες ανάγκες τους». Δεδομένου ότι έμφαση δίνεται περισσότερο σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, αυτισμό ή κάποια αναπηρία, σκέφτηκα ότι τα χαρισματικά παιδιά, τα παιδιά που είναι φύσει ταλαντούχα και ξεχωριστά είναι παραμελημένα και αναξιοποίητα από το εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Τρισδιάστατο βιντεοπαιχνίδι κατά της κατάθλιψης

Νεoζηλανδοί ερευνητές έχουν αναπτύξει ένα βιντεοπαιχνίδι για την καταπολέμηση της εφηβικής κατάθλιψης. Ο λόγος για το Sparx στο οποίο γίνεστε avatar και διαβαίνετε τους επτά τόπους με τις Δυσκολίες της Ζωής. Αντιδράτε με σύνεση, καλή σκέψη και ικανά αντανακλαστικά ώστε να εκμηδενίζετε μια προς μια τις φοβίες, την αδράνεια, την απαισιοδοξία, την άρνηση, την ηττοπάθεια.

Οι καλύτερες μαμάδες του ζωικού βασιλείου

Κάποιες μητέρες στο ζωικό βασίλειο βιώνουν ακραίες συνθήκες για να φέρουν στον κόσμο ή να μεγαλώσουν τα μικρά τους. Κάποιες άλλες δίνουν ακόμη και τη ζωή τους για να εξασφαλίσουν την ομαλή ανάπτυξή τους. Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας το BBC γύρισε ένα ντοκυμαντέρ για τις καλύτερες μαμάδες των ζώων. Τα γυρίσματα μόλις ολοκληρώθηκαν και η προβολή του ντοκυμαντέρ αναμένεται πολύ σύντομα.

Αναπηρία και ενσωμάτωση στην εκπαίδευση - Η εμπειρία τριών πετυχημένων νέων ΑΜΕΑ

Ο πολιτισμός μιας χώρας κρίνεται από το πόσο διευκολύνει τα άτομα με αναπηρίες στην πρόσβαση στη γνώση. Πόσο όμως είναι φιλικό το σχολικό περιβάλλον απέναντι σε αυτά τα άτομα; Αρκούν οι υποδομές; Ποια είναι η συμπεριφορά των άλλων παιδιών απέναντι στα άτομα με αναπηρίες;

Ρωσία: Οι ανάπηροι υπό τη σκέπη της κοινωνίας

Δεκατρία εκατομμύρια Ρώσων αναπήρων θα είναι σε θέση να ζήσουν καλύτερα. Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε το νόμο για την επικύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Παιχνίδι: Goblin Threat

Το παιχνίδι Gobin Threat δημιουργήηθηκε από τη Mary Broussard σε συνεργασία με τη Jessica Urich για λογαρισμό του Lycoming College. Σκοπός του είναι να διδάξει τους σπουδαστές του κολεγίου (και όχι μόνο) τι αποτελεί λογοκλοπή και πώς μπορεί κανείς να την αποφύγει. Για το παιχνίδι δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις (είναι στην αγγλική γλώσσα) ή δεξιότητες, ενώ είναι ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος να διδάξετε στους μαθητές/ σπουδαστές σας για το φαινόμενο της λογοκλοπής.

Goblin Threat Plagiarism Game

Πρόσωπο: Μάκης Καλαράς

Ο Μάκης Καλαράς τρώει τούμπες, αλλά δεν το βάζει κάτω. Δεν είναι ένας συνηθισμένος 36άρης. Του αρέσουν τα δύσκολα, η αδρεναλίνη τον εξιτάρει και μπορεί τα εμπόδια που καλείται να υπερπηδήσει σε καθημερινή βάση να είναι πολλά, αλλά έχει μάθει να βλέπει τις δυσκολίες ως προκλήσεις. Με ένα αργυρό μετάλλιο από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στη συλλογή του και δύο Πανευρωπαϊκά ρεκόρ στο ενεργητικό του, ο πρώην δισκοβόλος θέτει πλέον νέους, υψηλότερους στόχους. Αυτή τη φορά, θέλει να πάρει το sit ski του και να δαμάσει τα βουνά της Ρωσίας, συμμετέχοντας στη Χειμερινή Παραολυμπιάδα, 10 ολόκληρα χρόνια μετά τη διάκρισή του στην Αθήνα.

O ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην Πράσινη Γιορτή του Δήμου Θέρμης

Στο γεμάτο φυσική ομορφιά Περιβαλλοντικό Πάρκο του Δήμου Θέρμης (Φράγμα) θα βρεθούμε σε μια μεγάλη γιορτή για το περιβάλλον που διοργανώνει ο Τομέας Εθελοντισμού του Δήμου Θέρμης την Κυριακή 27 Μαΐου.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2012 - Νέα ημερομηνία

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2012, λόγω της προκήρυξης των Εθνικών Εκλογών για την Κυριακή 17 Ιουνίου, θα διεξαχθεί την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012.
Η άφιξη των αποστολών θα γίνει την Τετάρτη 13 Ιουνίου.

Κατασκευή: Πεταλούδες από χαρτί και σύρμα

Στο ftiaxto.gr είδαμε τις πεταλούδες της φωτογραφίας. Για να κάνετε τις δικές σας πεταλούδες, θα χρειαστείτε:

Εισηγήσεις (και βίντεο) από την ημερίδα "ΔΕΠΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ"

Μεταφορτώστε το κείμενο και παρακολουθήστε τις εισηγήσεις της ημερίδας "ΔΕΠΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ" που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, υπό την αιγίδα και με την επίσημη υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Προβολή: Φώτης Κόκκος (ΕΝΓ)



Η ζάχαρη στη διατροφή των παιδιών

Tα παιδιά που τρώνε πρωινό, έχουν ως επί το πλείστον μια καλύτερη συνολική διατροφή, αντιμετωπίζοντας λιγότερα προβλήματα βάρους και έχοντας καλύτερη γνωστική απόδοση καθ 'όλη την ημέρα.