Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Κατασκευάζουμε σκαντζοχοιράκια

 

Βρείτε  13 διαφορετικά σκαντζοχοιράκια στην ιστοσελίδα του krokotak.

Επιτακτική ανάγκη ο ψηφιακός γραμματισμός των νέων, τονίστηκε σε διημερίδα του προγράμματος CommuniTIES

Την ανάγκη προώθησης του πολυγραμματισμού σε κοινωνικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και της αντίληψης των μαθητών απέναντι στον καταιγισμό των πληροφοριών που δέχονται ώστε να μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, υπογράμμισαν οι συμμετέχοντες σε εκδήλωση με θέμα «Πληροφοριακός γραμματισμός και κριτική σκέψη στην ψηφιακή εποχή» (Media Literacy and Critical Thinking in the Digital Age), που διοργανώθηκε το περασμένο διήμερο, στο Digital Transformation and Digital Skills Center της Θεσσαλονίκης - Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S) - Cisco.

Πόνος από την σχολική τσάντα και σκολίωση – Μύθοι και αλήθειες

Η σχολική τσάντα των παιδιών βαραίνει όλο και περισσότερο με την πάροδο των χρόνων. Αυτό δεν επηρεάζει την ανάπτυξη του σώματος αλλά αφήνει αίσθημα βάρους και ενόχλησης στα παιδιά, στο τέλος της σχολικής ημέρας.

Μιλώντας στο ertnews.gr ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός – Παιδοορθοπεδικός, Νικόλαος Λαλιώτης, εξηγεί: «έχουμε παραφράσει τον όρο πόνος στην πλάτη – back pain, με τον όρο bag pain – πόνος από την τσάντα, αιτιολογώντας την ενόχληση των παιδιών. Ο πόνος στην πλάτη ή την οσφυϊκή χώρα πρέπει να ελέγχεται με προσοχή στα παιδιά, διότι υπάρχουν πολλές παθήσεις που ευθύνονται για αυτό».

Σχολικό πείραμα της ομάδας TiS ταξίδεψε σε πύραυλο πάνω από τη Γη

Μετά από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές λόγω πανδημίας, γραφειοκρατικών και τεχνικών ζητημάτων, το σχολικό πείραμα της ομάδας TiS, των μαθητών της Ξάνθης, ταξίδεψε προς το διάστημα με επιτυχία και επέστρεψε πίσω στη Γη, κάνοντας έτσι πραγματικότητα τη μεγάλη πρόκληση που έζησαν τα παιδιά κερδίζοντας τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ). Να σημειωθεί πως πρόκειται για το πρώτο δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα που στέλνει πειραματική διάταξη για το διάστημα.

Έγκριση σύμπραξης ERASMUS +KA2 για άτομα με προβλήματα ακοής

Ανακοινώθηκε η έγκριση της σύμπραξης στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+ KA2, στην οποία συμμετέχει το Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη σε συνεργασία με την το Emphasys Center στην Κύπρο αλλά και Γ/Θμια ιδρύματα, σχολεία και επιχειρηματικούς φορείς από την Πολωνία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα με τίτλο:

«3D4DEAF» "Fostering 3D Technologies through Social Entrepreneurship for People with hearing impairements: An Innovative Programme for a Sustainable Future"

Βασίλης Κάργας: Ο περιοδεύων παραμυθάς του Εβρου

Συχνά πυκνά ο Βασίλης Κάργας εξορμάει από την Αλεξανδρούπολη στα απομακρυσμένα χωριά του Εβρου και της Ροδόπης. Εκεί στην «παραμυθόριο», όπως την αποκαλεί, διαβάζει παραμύθια σε παιδάκια και καταγράφει σ’ ένα κασετοφωνάκι φανταστικές ιστορίες από την τοπική παράδοση, που του αφηγούνται γιαγιάδες.

Οι Σποράδες στον κόσμο της Disney (του Γιώργου Σανιδά)

Το Topolino είναι το πρώτο ιταλικό περιοδικό με ιστορίες κόμικς της Ντίσνεϋ και κυκλοφόρησε από την εκδοτική Arnoldo Mondadori. Είναι η ναυαρχίδα των περιοδικών της Disney Italia και το μακροβιότερο περιοδικό Ντίσνεϋ του κόσμου, παρά το γεγονός ότι η Ντίσνεϋ είναι αμερικανική. Πλέον, εκδίδεται από την Panini Comics και αριθμεί περισσότερα από 3000 τεύχη.

Ημερίδα εκπαιδευτικών: Η άσκηση είναι φάρμακο - διάχυση στα σχολεία

Το Εθνικό Κέντρο “Exercise is Medicine-Greece” σας προσκαλεί στη Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: “Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ – ΔΙΑΧΥΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ” την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00-20:00.

Η «Αντιγόνη» απελευθερώνει τα φυλακισμένα παιδιά του Αυλώνα

Τα νεανικά πρόσωπα των ρόλων κρυμμένα πίσω από τις μάσκες τους. Τα κοστούμια τους κεντημένα με αρχαίους στίχους της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή. Το σκηνικό η φυλακή του Αυλώνα, το εικαστικό πλαίσιο λιτό, δωρικό. Η φωτογραφία αναδεικνύει την αυστηρότητα του χώρου, το βάρος του. Ο λόγος ακούγεται καθαρά, καίρια.

Τα μωρά καταλαβαίνουν και αντιδρούν στις γεύσεις πριν καν γεννηθούν

Τις εκφράσεις του προσώπου αγέννητων βρεφών, τη στιγμή που δοκιμάζουν διάφορα τρόφιμα μέσα στη μήτρα της μάνας τους, κατάφεραν να απαθανατίσουν για πρώτη φορά επιστήμονες στη Βρετανία. 

Στο πλαίσιο της μελέτης, όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου, ζητήθηκε από 100 εγκύους να πιούν μία κάψουλα που περιείχε είτε 400 mg καρότου σε σκόνη, είτε λαχανίδας, επίσης σε σκόνη. Παράλληλα, πραγματοποιούσαν υπέρηχο στην κοιλιά τους, ώστε να εντοπίσουν τυχόν εκφράσεις του μωρού. 

Η υπόθεση παιδεραστίας στο νηπιαγωγείο ΜακΜάρτιν – Υστερία, πανικός και ψέματα

Τη δεκαετία του 1980, η Αμερική βρέθηκε στη δίνη μιας υστερίας. Η εποχή χαρακτηριζόταν από τον φόβο των σατανιστικών τελετών που είχε αρχίσει να τρομοκρατεί την χώρα αλλά και αυξανόμενη υποκουλτούρα ανθρώπων που λάτρευαν το σύμβολο του κακού. Ακόμη και η μουσική -συγκεκριμένα η Ροκ- κατηγορήθηκε πως κρύβει σατανιστικά μηνύματα πίσω από τους στίχους της.

Τότε, μια μητέρα ενός 2χρονου αγοριού κατηγόρησε το νηπιαγωγείο ΜακΜάρτιν και τους δασκάλους για κακοποίηση του παιδιού της. Και όχι μόνο!