Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Τα πολλά δυνατά σημεία των ατόμων με Δυσλεξία

Τίποτα δεν επηρεάζει πιο πολύ (αρνητικά) τις πιθανότητες ενός παιδιού να πετύχει στο σχολείο από το να μην μπορεί να γράψει και να διαβάσει. Και αυτή η αδυναμία στη γραφή και την ανάγνωση είναι και η ουσία της Δυσλεξίας που μπορεί πραγματικά να είναι εμπόδιο στο να πετύχει κανείς τους στόχους ζωής του.

Αν όμως σας λέγαμε ότι η Δυσλεξία συνδέεται με χαρίσματα – δυνατά σημεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να διαπρέψετε; Με την κατάλληλη προσέγγιση και υποστήριξη η Δυσλεξία μπορεί να γίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Ο «αγώνας» του Τσαπατάκη για να μπει στο αυτοκίνητό του- «Δημοσιεύω τέτοιες συμπεριφορές, μήπως αλλάξει η “α-παιδεία”»

Την προσπάθεια να μπει στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο σε θέση ΑμΕΑ, κατέγραψε ο Παραολυμπιονίκης, Αντώνης Τσαπατάκης, καθώς ένας ασυνείδητος οδηγός είχε διπλοπαρκάρει, μπλοκάροντας την είσοδό του.

Όπως φαίνεται από το βίντεο, που δημοσίευσε στο Instagram, ο Παραολυμπιονίκης προσπαθεί να μπει στο όχημά του, ενώ η πόρτα του δεν ανοίγει όσα χρειάζεται για να χωρέσει.

Γονείς: Δώδεκα συμπεριφορές που πρέπει να αποφύγετε για το καλό του παιδιού

Ο υπερβάλλων ζήλος, η άγνοια, αλλά και συχνά η κούραση έχουν σαν αποτέλεσμα οι γονείς να πέφτουν σε παγίδες λανθασμένης συμπεριφοράς απέναντι στο παιδί . Η Δρ. Λίζα Βάρβογλη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια μας επισημαίνει όλες τις λανθασμένες συμπεριφορές που πρέπει να αποφεύγουμε απέναντι στο παιδί

Αγαπάμε τα παιδιά μας. Αυτό είναι δεδομένο. Διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε για το τι πρέπει να κάνουμε για να τα αναθρέψουμε σωστά. Όμως εξίσου σημαντικό είναι να ξέρουμε τι δεν πρέπει να κάνουμε για να μεγαλώσουμε παιδιά που να γίνουν λογικοί, ισορροπημένοι, παραγωγικοί ενήλικες που ξέρουν να αγαπάνε και να φέρονται σωστά. Εδώ σας παρουσιάζω 12 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε.

Η εγκύκλιος για την αξιολόγηση στα σχολεία

Εγκύκλιο απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, με την οποία γνωστοποιείται, ότι «η εφαρμογή του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) "Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων", στην οποία υποβάλλονται ηλεκτρονικά η συνοπτική έκθεση αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και ο συλλογικός προγραμματισμός, θα παραμείνει ανοικτή έως την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου».

Από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, ότι από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής/μετακίνησης. Στην ανωτέρω προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις:

Η Κίνα ψηφίζει νόμο για να περιοριστεί η πίεση της μελέτης στο σπίτι για τους μαθητές

Η Κίνα ψήφισε νόμο για την εκπαίδευση που στόχο έχει να χαλαρώσει τη "διπλή πίεση" της μελέτης στο σπίτι και των ιδιαίτερων μαθημάτων, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Xinhua.

Το Πεκίνο εφαρμόζει μια πιο δυναμική πολιτική φέτος, από την αντιμετώπιση του εθισμού των νέων σε διαδικτυακά παιχνίδια, που χαρακτηρίζονται ένα είδος "πνευματικού οπίου", έως την καταπολέμηση της "τυφλής" λατρείας των διασημοτήτων του διαδικτύου.

Erasmus+ Η Κομισιόν επενδύει στη δια βίου μάθηση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα το πλαίσιο για την ενίσχυση της ένταξης και της πολυμορφίας του προγράμματος Erasmus+ και του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης για την περίοδο 2021-2027.

Με τα μέτρα αυτά υλοποιείται η δέσμευση της προέδρου της Επιτροπής, κ. φον ντερ Λάιεν, για ουσιαστική ενίσχυση και των δύο προγραμμάτων, όχι μόνο επειδή παρέχουν σε πολύ περισσότερα άτομα δυνατότητες μάθησης ή προσφοράς εθελοντικής εργασίας σε άλλη χώρα, αλλά ιδίως επειδή απευθύνονται σε αυξανόμενο αριθμό ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες.

«Μαζί για το Παιδί»: Αγκαλιάζοντας 4.242 παιδιά στον Έβρο

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», στηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα παιδιά και τους νέους στον ακριτικό Έβρο, μέσω της δράσης «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας». Με παρεμβάσεις που εστιάζουν στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και περίθαλψη, στηρίζει 4.242 παιδιά και νέους σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους. 

FDA για εμβόλιο Pfizer σε παιδιά: Τα οφέλη υπερέχουν των κινδύνων

Επιστήμονες στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσαν χθες ότι τα πιθανά οφέλη της χορήγησης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών σαφώς υπερέχουν των κινδύνων για σπάνια περιστατικά καρδιακής φλεγμονής.

«Αγαπητέ δάσκαλε, καλημέρα, το παιδί μου είναι αυτιστικό»

Αγαπητέ δάσκαλε του παιδιού μου, είμαι η μάνα του Νικόλα, του Άγγελου, του Κωνσταντίνου, της Ανατολής, της Μαρίας, του Αλέξανδρου, του Χρίστου, του Δαμιανού, της Έλενας…

Είμαι εκείνη που θα έρθει στο σχολείο που υπηρετείς κρατώντας τη διάγνωση του παιδιού μου στο χέρι, ένα χαρτί δηλαδή που το χαρακτηρίζει ως αυτιστικό υψηλής λειτουργικότητας, που μπορεί, όμως και πρέπει να φοιτήσει σε σχολείο τυπικής ανάπτυξης.

Βραζιλία: Αύξηση των παιδιών έως 4 ετών που πέθαναν από επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας

Μέσα στην χρονική περίοδο 2016-2020 καταγράφηκαν στη χώρα σχεδόν 35.000 θάνατοι παιδιών και νέων έως 19 ετών σε βίαια περιστατικά - Το 80% ήταν μαύροι ή μιγάδες και σκοτώθηκαν κυρίως από πυρά

Περίπου το 80% των νέων που σκοτώθηκαν στη Βραζιλία σε περιστατικά βίας μεταξύ του 2016 και του 2020 ήταν μαύροι, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες, η οποία έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση του αριθμού των παιδιών ηλικίας 0 έως 4 ετών που πέθαναν σε επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας.

Προσλήψεις 2.512 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και στη Γενική Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2021-2022

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2021-2022 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές: