Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Memory ήχων: «Μελισσούλες έκπληξη».

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Διαφέρει από τα συνηθισμένα επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς εστιάζει στην αίσθηση της ακοής, μια αίσθηση που καλλιεργείται κυρίως κατά την βρεφική ηλικία και μετά δεν απασχολεί ιδιαίτερα γονείς, εκπαιδευτικούς και κατασκευαστές παιδικών παιχνιδιών. Είναι για ένα παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί άνετα και από παιδιά με σοβαρά προβλήματα όρασης, με μικρές τροποποιήσεις στο ταμπλό.

Οι αποφάσεις για τις ημερομηνίες εξετάσεων (προαγωγικών-απολυτηρίων) στα Γυμνάσια και Λύκεια

Εκδόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι αποφάσεις για τον προγραμματισμό των εξετάσεων των Γενικών Λυκείων, Λυκείων Ε.Α.Ε., των Γυμνασίων, των ΕΠΑΛ και των Λυκείων των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.

Στον δήμο Θέρμης οριστικά το νέο σχολικό συγκρότημα για τη στέγαση των Ειδικών Σχολείων στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Οριστικά στον δήμο Θέρμης θα κατασκευαστεί το νέο σχολικό συγκρότημα για τη στέγαση των δύο Ειδικών Σχολείων, του 1ου & 2ου Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (1ο & 2ο ΕΕΕΕΚ) και 2ου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (2ο ΕΝΕΕΓΥ-Λ) Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Γονείς: Πώς η πίεση βλάπτει την ψυχική υγεία του παιδιού

Μήπως πιέζετε υπερβολικά το παιδί; Δείτε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην ψυχική του υγεία.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να μεγαλώσουμε παιδιά. Χρειάζεται να σκεφτόμαστε συνεχώς: Τι είδους ενήλικες θέλουμε να γίνουν; Αλλά αυτό που πρέπει να προσπαθήσουμε είναι να αφήνουμε τα παιδιά μας να επιλέγουν και να αποφασίζουν μόνα τους και στη συνέχεια να δεσμεύονται σε σχέση με τις αποφάσεις τους.

Πώς παιδιά καταλήγουν σε φυλακές ενηλίκων:

Χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά που αναζητούν καταφύγιο σε Ελλάδα, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφονται ως ενήλικες - με καταστροφικές συνέπειες.

Κάποια παιδιά καταλήγουν σε φυλακές ενηλίκων.

Όταν η δικηγόρος Σίντια Πεκοράρο συνάντησε τον έφηβο Ομάρ σε μια σικελική φυλακή, θυμάται, «μπορούσες να δεις από το πρόσωπό του ότι ήταν παιδί».

Αποτελέσματα πανελλήνιας έρευνας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ σε 4.800 εφήβους

Αποτελέσματα πανελλήνιας έρευνας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ σε 4.800 εφήβους. Υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

49% έχει βιώσει βία στο διαδίκτυο ως παρατηρητής.
13% έχει πέσει θύμα βίας στο διαδίκτυο.
44% έχει γίνει μάρτυρας περιστατικού παρενόχλησης ή κακοποίησης λόγω φύλου.
11% έχει βιώσει παρενόχληση ή κακοποίηση λόγω φύλου.

Κομοτηνή: Ημερίδα για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στη δικαιοσύνη και την προσβασιμότητα του Δικαστικού Μεγάρου

Το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής σε συνεργασία με το Σύλλογο Αναπήρων Ατόμων με Κινητικό Περιορισμό και Φίλων ν.Ροδόπης Περπατώ - Perpato, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στη δικαιοσύνη και την προσβασιμότητα του Δικαστικού Μεγάρου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 13:00 στο ακροατήριο του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής στον 1ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής

«Μια μπάλα για όλους»: Συμπεριληπτική δράση στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή 1000 παιδιών με και χωρίς οπτική αναπηρία

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το «Όραμα Νέων-Youthorama» και πλήθος άλλων φορέων σας προσκαλούν σε μια ιδιαίτερη συμπεριληπτική αθλητική εκδήλωση με τίτλο: «Μια Μπάλα για όλους» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Πανοράματος στις 9:00.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία υλοποίησης επιλέχθηκε καθώς συνδυάζεται με την παρουσία της Ολυμπιακής Φλόγας στη Θεσσαλονίκη.

Τα συναισθήματα που νιώθουν οι γονείς για τα παιδιά τους

Τι νιώθει μια μητέρα και ένας πατέρας για το ή τα παιδιά τους; Ποια είναι εκείνα τα συναισθήματα που τους κάνουν να νιώθουν διαφορετικά;

Τα συναισθήματα που νιώθουν οι γονείς για τα παιδιά τους είναι περίπλοκα και ποικίλα. Ωστόσο υπάρχουν μερικά κοινά συναισθήματα που νιώθουν όλοι οι γονείς. Αγάπη, χαρά, περηφάνια, ανησυχία, θυμό και τέλος ενοχή.

Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας: Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Κάρτα Αναπηρίας η οποία θα εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία κοινά δικαιώματα στις χώρες της ΕΕ.