Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Ποιες είναι οι βασικές κοινωνικές δεξιότητες που χρειάζεται να έχουν τα παιδιά μας;

Η διδασκαλία των κοινωνικών δεξιοτήτων είναι το ίδιο σημαντική με τη διδασκαλία των ακαδημαϊκών δεξιοτήτων αν όχι σημαντικότερη. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις συγκεκριμένες δεξιότητες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πάρα πολλά προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά όχι μόνο την κοινωνική και συναισθηματική κατάσταση των παιδιών, αλλά και την ακαδημαϊκή τους πορεία, αφού ένας μαθητής που δεν αισθάνεται ασφάλεια, αποδοχή, αγάπη και χαρά στο σχολείο δεν μπορεί να μάθει.

Ποιες είναι οι κοινωνικές δεξιότητες που χρειάζεται να έχουν τα παιδιά μας;

Παιδιά: 3 τρόποι για να ενισχύσουμε τη συναισθηματική τους νοημοσύνη

Τα συναισθήματα που όλοι μας έχουμε έμφυτα χρειάζονται «δουλειά» ώστε να κατορθώσουμε να τα αναγνωρίσουμε και να τα διαχειριστούμε. Αν δεν μάθουμε στα παιδιά τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τα ελέγχουν μπορεί αργότερα ως ενήλικες να τους είναι δύσκολο να βρουν εσωτερική ισορροπία και κατ’ επέκταση να χτίσουν ποιοτικές και ουσιαστικές σχέσεις με τους γύρω τους.

Βραβείο Καλύτερου Τεχνικού Επιτεύγματος στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό CanSat για την ομάδα “v-space” του 5ου ΓΕΛ Βύρωνα

Η ομάδα του 5ου Λυκείου Βύρωνα διακρίθηκε μεταξύ κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων 26 χωρών και μάλιστα με παιδιά της Α και Β Λυκείου και κέρδισε το το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Highest Technical Achievement (Υψηλότερο Τεχνικό Επίτευγμα) στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό CanSat in Europe 2023, που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), στη Γρανάδα στις 26-30 Ιουνίου.

Δήμος Αθηναίων: Ανακαίνιση παιδικής χαράς στο Ν. Κόσμο με όργανα και για ΑμεΑ

Μια σύγχρονη, αναβαθμισμένη παιδική χαρά, κατάλληλα σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορούν να την απολαμβάνουν και τα παιδιά με αναπηρία παρέδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Αθηναίων στον Νέο Κόσμο.

Η παιδική χαρά βρίσκεται μεταξύ των οδών Κριναγόρου και Δημώνακτος και έχει συνολική έκταση 1.428,98 τ.μ.

Όταν κανείς δεν εμφανίστηκε στο πάρτι γενεθλίων της 5χρονης κόρης της, αυτή η μαμά έσωσε την κατάσταση

Η πεντάχρονη Willa Fitzgerald από το Τέξας των ΗΠΑ ήταν πολύ ενθουσιασμένη για το πάρτι των πέμπτων γενεθλίων που θα γιόρταζε μαζί με μια ομάδα φίλων από το σχολείο. Ωστόσο, 20 λεπτά μετά την έναρξη του πάρτι, κανείς δεν είχε εμφανιστεί, αναφέρει το upworthy.

Απόλυτα πετυχημένη η ημερίδα «Αθλητές με αναπηρία και ο ρόλος των ΜΜΕ»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Αθλητές με αναπηρία και ο ρόλος των ΜΜΕ» στην αίθουσα Τύπου του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ. Η νέα, αυτή, πρωτοβουλία του ΠΣΑΤ πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Οδηγός Επαγγελματιών για την Αναδοχή

Μέλη του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας και Κοινωνικής Εργασίας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), συμμετείχαν στη δημιουργία του «Οδηγού Επαγγελματιών για την Αναδοχή».

Ο οδηγός εκπονήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Child Guarantee: transforming institutional care and enhancing alternative and community-based care for children in Greece” από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος με την υποστήριξη της UNICEF και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η αύξηση των σεξουαλικών εγκλημάτων από ανηλίκους προκαλεί ανησυχία στις ισπανικές Αρχές

Στην Ισπανία η πρόσφατη αύξηση των σεξουαλικών επιθέσεων από ανήλικους προκαλεί ανησυχία στις αρχές και τις ενώσεις, που καταγγέλλουν τις επιπτώσεις της πρόσβασης ολοένα και μικρότερων παιδιών στην πορνογραφία. 

Πρώτος στην Οικονομική Ολυμπιάδα ο 17χρονος Αναστάσης Βασιλειάδης

Μια σειρά από γνώσεις διάσπαρτες στην οικονομική θεωρία, αλλά και όσα γνωρίζει από την καθημερινότητα σε τρέχοντα οικονομικά ζητήματα (όπως ο πληθωρισμός και η νομισματική πολιτική μιας χώρας) χρειάστηκε να επιστρατεύσει ο 17χρονος μαθητής της Β΄ Λυκείου, Αναστάσης Βασιλειάδης, για να απαντήσει στο ερώτημα, ποιες θα ήταν οι ενδεχόμενες επιπτώσεις από την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και γιατί θα καταγραφόταν υποτίμηση του νομίσματος.

Ο «Ασθενής Μηδέν» και η πανδημία στο θερινό πρόγραμμα του Κέντρου για χαρισματικά - ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια, CTY Greece

Ο «Ασθενής Μηδέν», η διασπορά, η εξάπλωση μιας πανδημίας και ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η επιστήμη στη ζωή, είναι τα βασικά στοιχεία που επεξεργάζονται μαθητές και μαθήτριες που παρακολουθούν το μάθημα "Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες", στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος του Κέντρου για χαρισματικά - ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια, Center for Talented Youth, CTY Greece.