Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Οι 50 καλύτερες στρατηγικές για την πειθαρχία των παιδιών με ΔΕΠΥ

1) Βρείτε έναν καλύτερο τρόπο: μετατρέψτε τις στιγμές πειθαρχίας σε ευκαιρίες μάθησης. Θυμήστε στο παιδί σας ότι όλοι κάνουμε λάθη και μετά καλέστε το να σκεφτεί καλύτερους τρόπους για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων/ προβλημάτων στο μέλλον. Ακούστε τις ιδέες του προσεκτικά. Δεν είναι μόνο ο δικός σας τρόπος σωστός και κατάλληλος. 

2) Συζητήστε γιατί είναι λάθος: Βεβαιωθείτε ότι το παιδί καταλαβαίνει πως οι πράξεις του πλήγωσαν κάποιον ή έρχονται σε αντίθεση με τις προσδοκίες σας. Στη συνέχεια ρωτήστε το αν νομίζει ότι θα ήταν καλή ιδέα να ζητήσει συγγνώμη, εξηγώντας του ότι και εκείνο θα ήθελε πιθανώς να του ζητήσουν συγγνώμη αν είχαν πληγώσει τα συναισθήματά του. 

Συμμετοχές για το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού

Στο πλαίσιο του Πρώτου Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού 2016-2017 «Όταν οι Νεράιδες κυβερνούσαν τον κόσμο», που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα των Χριστουγέννων σε γειτονιές της Αθήνας, του Πειραιά κ.λπ. με εκδηλώσεις και happenings, ανοίγει ο Γ’ Κύκλος συμμετοχών θεατρικών ομάδων από την Περιφέρεια. 

«Μηχανή του χρόνου» από ΟΗΕ και Unicef για ευαισθητοποίηση

Κάλεσμα προς τους παγκόσμιους ηγέτες απευθύνει η Unicef ώστε να επενδύσουν σε καλύτερα δεδομένα σχετικά με τα παιδιά, προειδοποιώντας ταυτόχρονα με μια νέα ανάλυση ότι επαρκή στοιχεία είναι διαθέσιμα μόνο για το ήμισυ των δεικτών οι οποίοι σχετίζονται με τους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη που αφορούν τα παιδιά.

Θεσσαλονίκη: Σε γήπεδο τένις μετατρέπεται την Παρασκευή η πλατεία Αριστοτέλους

Σ' ένα τεράστιο γήπεδο τένις θα μετατραπεί την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Το κεντρικότερο σημείο της πόλης ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους επίδοξους μικρούς τενίστες, από 5 έως 15 ετών.

Παιδιά ανταλλάσσουν το κορμί τους για τρόφιμα στην πλουσιότερη χώρα του κόσμου

Παιδιά και έφηβοι πωλούν το κορμί τους για ένα κομμάτι ψωμί στην πιο πλούσια χώρα του κόσμου, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού think tank «Urban Institute».

Η έκθεση συμπεριλαμβάνει στοιχεία και μαρτυρίες από ανηλίκους δέκα υποβαθμισμένων περιοχών του Λος Άντζελες, του Σικάγο και άλλων πόλεων των Ηνωμένων Πολιτειών που καταφεύγουν σε ακραία μέσα για να διασφαλίσουν την τροφή τους. Τα παιδιά αυτά δεν είναι άστεγα, μένουν με τις οικογένειές τους και πηγαίνουν στο σχολείο. Παρόλα αυτά, δεν λαμβάνουν καμία υλική στήριξη από τις κοινωνικές υπηρεσίες, είτε επειδή αυτές είναι απούσες, είτε επειδή ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια.

Χάπι μειώνει τον κίνδυνο εξέλιξης της αναπηρίας στην πολλαπλή σκλήρυνση

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από τη μελέτη φάσης III EXPAND για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας του από του στόματος, άπαξ ημερησίως λαμβανόμενου BAF312 (siponimod) στη δευτεροπαθώς προϊούσα μορφή της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας (SPMS), καθώς δείχνουν μείωση του κινδύνου εξέλιξης της αναπηρίας έναντι του εικονικού φαρμάκου.

Μήνυση κατά του Facebook εξαιτίας μιας γυμνής φωτογραφίας κατέθεσε 14χρονη

Ένα 14χρονο κορίτσι από την Ιρλανδία κατέθεσε πρόσφατα μήνυση κατά του Facebook, επειδή η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης «επέτρεψε» την ανάρτηση μίας φωτογραφίας της κοπέλας όπου απεικονιζόταν γυμνή, σαν πράξη εκδίκησης από άλλους χρήστες.

«Ναι» στην ευθανασία, αλλά «όχι τώρα», λέει βελγίδα παραολυμπιονίκης

Ναι στην ευθανασία, αλλά όχι ακόμη, λέει η βελγίδα παραολυμπιονίκης Μαριέκε Βερβούρτ, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα στον Τύπο, που την ήθελαν να βάζει τέλος στη ζωή της αμέσως μετά τη λήξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. 

Το Δημοτικό Σχολείο Γκράβας 'βάζει γυαλιά' στο Ωραιόκαστρο

Η ελληνική κοινωνία ήταν μια πολυπολιτισμική κοινωνία πολύ πριν την κρίση του 2015, όταν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να καταφθάνουν καθημερινά στις ακτές των νησιών του Αιγαίου, νεκροί ή ζωντανοί. Πολύ πριν το κλείσιμο του βαλκανικού δρόμου και τον εγκλωβισμό 60.000 ανθρώπων σε κέντρα φιλοξενίας ανά την ελληνική επικράτεια, πολύ πριν το κραυγαλέο «Όχι» κάποιων γονιών στο Ωραιόκαστρο για την ένταξη προσφυγόπουλων στα σχολεία των παιδιών τους, στα μεγάλα αστικά κέντρα, πολλά ελληνόπουλα είχαν ήδη καθίσει στα ίδια θρανία με παιδιά διαφορετικών εθνοτήτων, από την Αλβανία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Αλγερία, τη Σομαλία…