Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Οι νικητές των βραβείων για την Καινοτομία στην Εκπαίδευση

Έξι βραβεία δόθηκαν στον φετινό διαγωνισμό της WISE, της Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Καινοτομία για την Εκπαίδευση, που φιλοξενήθηκε φέτος στην Ντόχα.

Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου (Νοέμβριος 2014)

Η Χαϊδεμενοπούλου Γεωργία, η Αγγελική Παπαδοπούλου, η Έλενα Νταβλαμάνου και η Νανά Τσοσκούνογλου - Μισοπολινού θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς μας φίλους με τις όμορφες ιστορίες τους. (6/11/2014 - 25/11/2014)

“Παρέα με τον συγγραφέα στη βιβλιοθήκη μου”

Μαθητές: Δε θέλουν περιβαλλοντικές εκδρομές και προτιμούν Παρίσι!

Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του υπενθυμίζει ότι είναι σημαντικό να επιλέγονται τόποι προορισμού στο εσωτερικό της χώρας, που δίνουν τη δυνατότητα επιλογής περιοχών με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, με πολιτιστικά μνημεία μοναδικής σημασίας, καθώς και παραθαλάσσιων, νησιωτικών και ορεινών περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Δύο μπαμπάδες, δύο κόρες, δύο σκυλιά, μια χαρούμενη οικογένεια


Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το περιοδικό Family Circle (το οποίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1932) παρουσίασε σε στήλη με τίτλο «Μοντέρνα οικογένεια» μια οικογένεια που αποτελείται από δύο κόρες, δύο σκυλιά και δύο μπαμπάδες.

Πρόκειται για την οικογένεια των Κρις και Μπομπ Οσνερ Χάκετ, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν για το περιοδικό και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο ζωής μιας οικογένειας με gay γονείς. 

Ακούστε το παιδί σας όταν παραπονιέται για δυσανεξία σε τροφές

Οι γονείς συνήθως έχουν την τάση να μην παίρνουν στα σοβαρά τα παιδιά τους, όταν αυτά διαμαρτύρονται για ορισμένες τροφές, θεωρώντας ότι πρόκειται για «νάζια» και δυστροπία της παιδικής ηλικίας. Όμως οι επιστήμονες έχουν άλλη άποψη και πλέον συμβουλεύουν: «Ακούστε τα παιδιά σας όταν μιλούν αρνητικά για κάποιες τροφές, γιατί η δυσφορία τους μπορεί να κρύβει σοβαρές αλλεργίες». Πολλές φορές ένα μικρό παιδί έχει μια ήπια αλλεργική αντίδραση σε τρόφιμα, ωστόσο μπορεί να μην ξέρει πώς να επικοινωνεί με σαφήνεια και να εξηγήσει τι ακριβώς του συμβαίνει.