Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης τέκνων στρατιωτικού προσωπικού

Στο πλαίσιο της μέριμνας του Τμήματος Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για τη Φυσική Αγωγή των στελεχών του, διεξάγεται το Πρόγραμμα Δωρεάν Εκμάθησης Κολύμβησης στα τέκνα του Στρατιωτικού προσωπικού Υπηρεσιών περιοχής κέντρου γεννηθέντα από το 2007.

Αρόλιθος: Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Καλώς ήλθατε στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Μουσείο μας, εδώ στον Αρόλιθο Κάθε χρόνο, πλήθος παιδιών (κυρίως μαθητών) έρχονται στον χώρο μας και παρακολουθούν κάποιο από τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που διοργανώνουμε! Στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε τα έθιμα των προγόνων μας και να τα προωθήσουμε όσο πιο άμεσα γίνεται στα παιδιά μας, το Μουσείο Αγροτικής Ιστορίας & Λαϊκής Τέχνης, πρωτοστατεί στον χώρο της βιωματικής δραστηριότητας και καλεί τους μαθητές να ζήσουν εμπειρίες πρωτόγνωρες και συνάμα συναρπαστικές Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που μπορούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν, είναι τα παρακάτω

Πρόγραμμα εξετάσεων του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας Νοεμβρίου 2012

Το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα εξετάσεων του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας Νοεμβρίου 2012

Ανακαλύφθηκαν πέντε γονίδια που καθορίζουν το σχήμα του προσώπου

Ολλανδοί επιστήμονες ανακάλυψαν πέντε γονίδια που ρυθμίζουν το σχήμα του προσώπου ενός ανθρώπου. Η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση των ανωμαλιών του προσώπου μερικών ανθρώπων, ενώ μελλοντικά ίσως βοηθήσει τις εγκληματολογικές υπηρεσίες να σχηματίζουν μια εικόνα του προσώπου ενός υπόπτου μόνο από την ανάλυση του διαθέσιμου γενετικού υλικού του, με τον ίδιο τρόπο που τα δαχτυλικά αποτυπώματα προδίδουν την ταυτότητα κάποιου.

Τα μάτια προδίδουν τους παιδόφιλους;

Ποιες είναι οι δυσκολίες στον εντοπισμό των παιδόφιλων;

Ο έγκαιρος εντοπισμός των παιδόφιλων αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία. Δυστυχώς, οι παιδόφιλοι εντοπίζονται συνήθως κατόπιν της διάπραξης αξιόποινης πράξης και εφόσον συλληφθούν.

Διαλέγοντας μουσικό όργανο για το παιδί σας

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και αξιοποίησης των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων του παιδιού. Είναι ένας τρόπος να εκφράσει τα συναισθήματα και τις ανάγκες του, ακόμη κι όταν δεν έχει αναπτύξει πλήρως την ικανότητα έκφρασης μέσω λέξεων. Οι νότες θα γίνουν ο δικός του οδηγός και η πρώτη βάση, για να κατανοήσει αργότερα τις βαθύτερες έννοιες της ζωής.

Στην Αθήνα οι δεινόσαυροι της Παταγονίας

Είναι πελώριοι, εντυπωσιακοί και ενδιαφέροντες. Η παρουσία τους έχει ήδη κάνει αίσθηση σε Ευρώπη και Κρήτη, ενώ σε λίγες μέρες είναι έτοιμοι να προκαλέσουν τον θαυμασμό και των Αθηναίων.

Baze: Θέση εθελοντή στη Λετονία

To Κέντρο Νεολαίας "Baze" αναζητά δύο εθελοντές/ντριες (Ένα/μία με εμπειρία στη μουσική και ένα/μία με εμπειρία στα εικαστικά και στη χειροτεχνία).  Το βασικό αντικείμενο ενασχόλησης των εθελοντών θα είναι να οργανώνει δημιουργικά εργαστήρια για τους νέους της περιοχής και πάντα με βάση τις ικανότητές τους.