Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Οι δυσκολίες, που έχουν σχέση με τον Αυτισμό, παραμένουν και στην ενήλικη ζωή του ατόμου.

Σε μια από τις πρώτες έρευνες σχετικά με τη ζωή των ατόμων μέσης ηλικίας με Αυτισμό, διαπιστώθηκε ότι οι ενήλικες αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι, καθώς τα αυτιστικά άτομα ωριμάζουν και εισέρχονται στη μέση ηλικία, δυσκολεύονται να ζήσουν ανεξάρτητα και να διατηρήσουν τις δουλειές τους και τις σχέσεις τους.

Μια νέα έρευνα παρουσιάζει την καθημερινότητα ενηλίκων με Αυτισμό, στην ηλικία των 30 και 40 χρόνων τους, μια χρονική περίοδο που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από τους ειδικούς επιστήμονες αναπτυξιακών διαταραχών.

Θεσσαλονίκη: «Πρασίνισε» η ταράτσα του 4ου δημοτικού σχολείου Μενεμένης

«Πρασίνισε», εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η ταράτσα του 4ου δημοτικού σχολείου στη Μενεμένη της Θεσσαλονίκης, με την ολοκλήρωση των εργασιών δημιουργίας φυτεμένου δώματος.

Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομείται ενέργεια στο κτίριο, βελτιώνονται οι περιβαλλοντικές συνθήκες και το μικροκλίμα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αυξάνεται το αστικό πράσινο και μειώνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Αντόνιο Γκουτέρες: Τα άτομα με αναπηρία στο επίκεντρο της αντιμετώπισης του COVID-19


Η κρίση του COVID-19 επηρεάζει κάθε πλευρά των κοινωνιών μας.
Σήμερα επισημαίνω το πώς η πανδημία πλήττει το 1 δισεκατομμύριο άτομα με αναπηρία στον κόσμο μας.

Μάσκες που επιτρέπουν την επικοινωνία με τα άτομα με απώλεια ακοής

Η CAP, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα άτομα με απώλεια ακοής και στα άτομα που επιθυμούν να επικοινωνούν μαζί τους, ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες τους, με τη δημιουργία ειδικής μάσκας η οποία δεν εμποδίζει την χειλιανάγνωση.


Πηγή: Facebook

Το ΚΘΒΕ στην εκπαίδευση: Τα εκπαιδευτικά προγράμματα «περιοδεύουν» διαδικτυακά

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, εν μέσω αυτής της ιδιαίτερης συγκυρίας και ανταποκρινόμενο στην ανάγκη εφαρμογής νέων τρόπων επικοινωνίας και συνεργασίας, επιθυμεί να συνδράμει και να ενισχύσει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων στο έργο που επιτελούν όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έγινε… animation : Ο «Μικρός covid 19» ενημερώνει τα παιδιά για τον κοροναϊό

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έγινε animation και ενημερώνει τα παιδιά για τον κοροναϊό.

Πέντε καλλιτέχνες δημιούργησαν ένα βίντεο κινούμενης εικόνας σχετικά με τον κοροναϊό, με πρωταγωνιστή τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρα.

Comics + Δυσλεξία | Ο ΑΚΤΟ στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα CIELL

Ο ΑΚΤΟ συμμετέχει στο διεθνές project CIELL (Comics for Inclusive Learning English), το πρόγραμμα για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας σε σπουδαστές με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικότερα με δυσλεξία, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανοιχτα σχολεία -ΑΕΙ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν μαθητές-γονείς-φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Σε βασικές ερωτήσεις και απορίες που γεννά το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων απαντά το υπουργείο Παιδείας.

Γιατί ανοίγουν τα σχολεία; Είναι ασφαλή τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί;

ΥΠΑΙΘ: Έως τις 29 Μαϊου οι αιτήσεις για Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία

Έως τις 29 Μαϊου ισχύει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων εισαγωγής των μαθητών σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021. Σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών για μουσικά ή καλλιτεχνικά σχολεία υποβάλλουν από τις 4 Μαϊου και έως τις 29 Μαϊου και ώρα 14.00 ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο μουσικό ή καλλιτεχνικό σχολείο της περιοχής τους.

Πότε ανοίγουν φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κολλέγια και σχολεία. Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπ. Παιδείας

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ (Δ1α/ΓΠ.οικ. 28237) με την οποία προσδιορίζεται η σταδιακή επαναλειτουργία συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δομών κατά την περίοδο επανόδου στην κοινωνική κανονικότητα.

Η απόφαση προβλέπει αναλυτικά :

Το ευρύτερο αποτύπωμα της πανδημίας

Τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία της COVID-19 και όσα «συνοδεύουν» αυτήν, όπως τα περιοριστικά μέτρα, έχουν επηρεάσει τη σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων, τις συνήθειές τους αλλά και τη λειτουργικότητά τους, διερευνά παγκόσμια μελέτη που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες δέκα ημέρες σε περισσότερες από 60 χώρες ανά τον κόσμο, με τη συμμετοχή άνω των 200 ερευνητών, μεταξύ των οποίων και Ελληνες επιστήμονες της Β΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μαζί για το παιδί: Στήριξε περισσότερα από 6.500 παιδιά μέσα σε ένα μήνα

Δίπλα σε κάθε παιδί και οικογένεια σε ανάγκη στέκεται η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Από την πρώτη στιγμή εξαγγελίας των μέτρων, η Ένωση προχώρησε σε σειρά από δράσεις για την ανακούφιση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, απέναντι στις οικονομικές επιπτώσεις που επιφέρουν τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του covid-19.