Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ιστότοπος: RollOut

Επισκεφτείτε το  rollout.gr, τον πρώτο πλήρη οδηγό με περισσότερα από 1000 σημεία πρόσβασης στην Αττική για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

«Ρημάζει» το Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού και Προσαρμοσμένου Αθλητισμού (ΚΑΠΠΑ 2000)

Αρχισε τη λειτουργία του πριν από πέντε χρόνια φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα «φάρο» ελπίδας για παιδιά με αναπηρίες, τα οποία θα είχαν τη δυνατότητα να αθλούνται δωρεάν και να λαμβάνουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες για την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Το διαδίκτυο ως εργαλείο επιβίωσης

Πολλά έχουν γραφτεί κατά καιρούς για το διαδίκτυο ως εργαλείο επιβίωσης, αλλά τις περισσότερες φορές δεν γίνεται αναφορά στα βασικά εργαλεία του μεγάλου εργαλείου. Ποια είναι αυτά τα βασικά εργαλεία; 
Διαβάστε τις οδηγίες από το Αναπηρία Τώρα, για να κάνετε το διαδίκτυο εργαλείο επιβίωσης.

Η Τουρκία θα εξοπλίσει τα σχολεία της με ταμπλέτες

Έτοιμα να κάνουν τεχνολογικό άλμα είναι τα τουρκικά σχολεία. Η κυβέρνηση Ερντογάν προτίθεται να αγοράσει 15 εκατομμύρια υπολογιστές ταμπλέτες μέσα στην επόμενη τετραετία και να τους μοιράσει σε μαθητές.

Στείρωση με επιδότηση στους Ρομά!

«Στειρώστε τις Τσιγγάνες, κάνουν πολλά παιδιά»: το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Σλοβακίας προκαλεί σοκ. Προβλέπει δωρεάν στειρώσεις για τους φτωχούς, προτείνοντάς τους ως κίνητρο επιδοτήσεις. Ομως στην περίπτωση της Σλοβακίας οι φτωχοί στη μεγάλη ανήκουν κυρίως στη μειονότητα των Ρομά, μια από τις πιο περιθωριοποιημένες της Ευρώπης. Στην πράξη αυτούς είναι που αφορά κυρίως το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το υπουργείο Εργασίας. Ο υπουργός είναι μέλος του υπερσυντηρητικού κόμματος Ελευθερία και Αλληλεγγύη που μετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού της Μπρατισλάβας.