Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Διαγωνισμός για... παραμυθάδες

Στο άκουσμα της λέξης «παραμύθι», η Μαρία ποτέ δεν είχε στο μυαλό της μια κλασική εκδοχή ιστορίας, όπου η πριγκίπισσα παντρεύεται τον πρίγκιπα και ζουν στη χλιδή. Δεν καταλάβαινε, άλλωστε, γιατί σώνει και καλά ο λύκος έπρεπε να φάει τα γουρουνάκια. Στη δική της εναλλακτική έκδοση της κοκκινοσκουφίτσας, το μικρό κορίτσι και η γιαγιά, θέλοντας να συνετίσουν το λύκο, τον έβαζαν να καθαρίσει το σπίτι.

Kitesurf: ένα άθλημα και για άτομα με αναπηρία

To GKF (Global Kiter Foundation), ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Βέλγιο, διοργανώνει στην Ελλάδα beach events για την εξοικείωση με το θαλάσσιο άθλημα του kitesurf για ενδιαφερόμενους με αναπηρία.

Εγκυμοσύνη: χαρείτε τη θάλασσα - όχι ηλιοθεραπεία

Η χαρά της εγκυμοσύνης γνωρίζει περιορισμούς το καλοκαίρι, καθώς ο ήλιος ενέχει σοβαρούς κινδύνους τόσο για την ίδια τη γυναίκα όσο και για το έμβρυο.

Πανελλήνια πρωτιά για τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Πρώτος στην Ελλάδα στην παροχή δωρεάν θέσεων παιδικής φροντίδας παραμένει και φέτος - για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά - ο δήμος Νεάπολης - Συκεών εξασφαλίζοντας με επιτυχία τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους.

Πρακτικές συμβουλές για ασφαλείς μετακινήσεις

Σε κίνδυνο εκθέτουν τα παιδιά οι γονείς κάθε φορά που τα μεταφέρουν με το αυτοκίνητο, είτε μέσα σε καλαθούνες ή πορτ-μπεμπέ, είτε κρατώντας τα στην αγκαλιά τους. Ο μη ασφαλής τρόπος μεταφοράς αποτελεί την πιο συχνή αιτία θανάτου παιδιών ηλικίας άνω των 4 ετών στις ΗΠΑ.

Πιο έξυπνα τα παιδιά που παραμιλούν

Ανησυχείτε που το παιδί σας ενώ παίζει μιλάει μόνο του και παίζει διαφορετικούς ρόλους σα να ήταν παρέα με άλλα παιδιά; Κακώς, γιατί επιστημονικές έρευνες που έγιναν σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, απέδειξαν ότι τα νήπια που παραμιλούσαν την ώρα που έπαιζαν είναι πιο έξυπνα από τους «σιωπηλούς» συνομηλίκους τους, όπως φάνηκε από τις επιδόσεις τους σε τεστ δεξιοτήτων.

13 χρόνια «Ουράνιο Τόξο»


«Οταν ρωτάς ένα παιδί τι θα γίνει όταν μεγαλώσει και σου απαντάει «άλογο», εσύ δεν μπορείς να πεις «μα πώς είναι δυνατόν, αυτό δεν γίνεται». Απαντάς απλώς «και θα 'θελες να γίνεις άσπρο ή μαύρο άλογο;»»

Αργεί να μιλήσει το παιδί σας; Μην ανησυχείτε...

Καθησυχαστική για τους γονείς είναι μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσα παιδιά αργούν να μιλήσουν, είναι απίθανο να έχουν αργότερα στη ζωή τους νοητικά, ψυχολογικά ή άλλα προβλήματα συμπεριφοράς.

Ματαιώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών «Αθήνα 2013»

Την ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών «Αθήνα 2013», λόγω αδυναμίας κάλυψης των οικονομικών απαιτήσεων από πλευράς της Πολιτείας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο αρμόδιος υφυπουργός, Χρήστος Αηδόνης, συναντήθηκε σήμερα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Διεθνούς Επιτροπής για την 'Αθληση Κωφών, Μαρκ Κούπερ, και τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας, Ιωάννη Στουφή, στους οποίους ανακοίνωσε την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας για μη διεξαγωγή της διοργάνωσης του μεθεπόμενου έτους.

Πατέρα πάρε άδεια...

Σε αρκετές (άλλες) χώρες της Ευρώπης, ο Αουντούν Λισμπάκεν θα έδινε κατά πάσα πιθανότητα την εντύπωση ενός ελαφρώς… ζαμανφουτιστή πολιτικού: το φθινόπωρο του 2010, έπειτα από τη γέννηση της κόρης του, της Αουρόρα, ο νορβηγός υπουργός Παιδικής Ηλικίας, Ισότητας και Κοινωνικής Συνοχής πήρε άδεια πατρότητας τεσσάρων μηνών. Επί 16 εβδομάδες, ο Λισμπάκεν άλλαζε πάνες, πήγαινε για ψώνια και μαγείρευε - ενώ η γυναίκα του πήγαινε κανονικά στη δουλειά της. «Ηθελα να περάσω χρόνο με το μωρό μου και να δείξω πως η δουλειά, όσο σημαντική και αν είναι, δεν δικαιολογεί την απάρνηση των οικογενειακών μας ευθυνών», εξηγεί.

Κραυγή μοναξιάς ο εθισμός εφήβων στο διαδίκτυο

Τα παιδιά που τζογάρουν, συνήθως έχουν πιο πολλά ποσοστά εθισμού

Διαδικτυακά παιχνίδια, διαδικτυακά στοιχήματα, διαδικτυακή πορνογραφία, άγνωστοι εικονικοί «φίλοι», αντικοινωνικότητα και απομόνωση, η νέα πραγματικότητα των παιδιών στα κυπριακά σπίτια

Τα βρέφη ακούν και στον ύπνο τους

Ακόμη και στον ύπνο τους, τα βρέφη μπορούν να ακούσουν τη μητέρα τους να μιλά και να καταλάβουν αν είναι στενοχωρημένη ή χαρούμενη.