Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Πώς μπορούν οι δουλειές στο σπίτι να βελτιώσουν τη συμπεριφορά των παιδιών με ΔΕΠΥ.


 Οι δουλειές στο σπίτι δεν είναι ένα αναπόφευκτο κακό, αλλά μια ευκαιρία για το παιδί σας με ΔΕΠΥ να μάθει να είναι υπεύθυνο, να αναπτύξει δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ανεξαρτησία του και να εξασκηθεί στην αυτο- πειθαρχία. Δείτε πώς μπορείτε να αναθέτετε στο παιδί εργασίες με συγκεκριμένο χρόνο εκτέλεσης. 

Χριστούγεννα 2017 στο ΝΟΗΣΙΣ

Από τις αρχές Δεκεμβρίου ποικίλες δραστηριότητες εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του ΝΟΗΣΙΣ με χριστουγεννιάτικο γιορταστικό χρώμα!

Το Άστρο των Χριστουγέννων – ταινία στο Πλανητάριο
Κατάλληλο από 10 ετών. Πρόγραμμα προβολών εδώ.

Οι ενοχές είναι υγιείς για τα παιδιά στις σωστές δόσεις

Οι ενοχές μπορεί να αποτελέσουν ένα πολύπλοκο στοιχείο στην εξίσωση γονιού-παιδιού. Νιώθουμε ενοχές, νιώθουν και αυτά ενοχές, μπορεί να τα κάνουμε να νιώθουν ενοχές και στη συνέχεια να νιώσουμε ένοχοι για αυτό. Ομως σίγουρα κάποια είδη ενοχής αποτελούν ένα υγιές κομμάτι της ανάπτυξης του παιδιού.

Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη

Το Δ.ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη αναφέρεται σε άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης που είναι απόφοιτοι ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ και επιθυμούν να ασχοληθούν σε επαγγελματικούς τομείς που παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, και ειδικότητες όπως Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Τεχνικός Χειριστής Η/Υ & Τηλεφωνικών Κέντρων, παροχής πληροφοριών και εξυπηρέτησης πελατών, Βοηθός Φυσικοθεραπείας κα.

Η άγνωστη λεπτομέρεια: Γιατί το παιδί σας δεν πρέπει να φοράει μπουφάν στο παιδικό κάθισμα

Στην εποχή μας, οι περισσότεροι γονείς ακολουθούν πιστά τους κανόνες ασφαλείας ειδικά στις περιπτώσεις που πρόκειται για μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Πλέον μάλιστα το παιδικό κάθισμα αποτελεί απαράβατο κανόνα.

UNICEF: 18 παιδιά μολύνονταν κάθε ώρα από τον HIV μέσα στο 2016

Δεκαοκτώ παιδιά μολύνονταν κάθε ώρα πέρυσι στον κόσμο από τον ιό HIV, υπογραμμίζει σήμερα σε έκθεσή της η UNICEF, επισημαίνοντας ότι ο θλιβερός αυτός απολογισμός δείχνει πόσο ανεπαρκής είναι η πρόοδος που έχει σημειωθεί για την προστασία των παιδιών στον κόσμο από το AIDS.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του πατέρα στις σχολικές επιδόσεις του παιδιού;

Εννοείται πως η παρουσία του πατέρα είναι σημαντική για όλες τις περιόδους ανάπτυξης του παιδιού. Ακόμη όμως σημαντικότερος είναι για τη σχολική ηλικία!

Η ποιοτική ενασχόληση του πατέρα με το παιδί κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, είναι ένας κρίσιμος παράγοντας που θα καθορίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού για τον εαυτό του, καθώς και την ικανότητά του να ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις με θετικό τρόπο.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η 3η Δεκεμβρίου

Η 3η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους και να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Η εκμάθηση των ελληνικών ως πράξη ευλαβείας

Η Αίτνα (Etna) βρίσκεται στη βόρεια άκρη της Καλιφόρνιας, μέσα στην Κοιλάδα Σκωττ (Scott Valley), μια κοιλάδα με παραδεισένια βλάστηση από τη μια μεριά, με έρημο από την άλλη. Η κώμη αυτή έχει περίπου 700 κατοίκους, οι περισσότεροι των οποίων έχουν γερμανική και σουηδική καταγωγή. Λίγοι έχουν ελληνική προέλευση, ως απόγονοι όσων μετανάστευσαν εκεί στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο πληθυσμός της Αίτνας, ως επί το πλείστον κτηνοτρόφοι και υλοτόμοι, κατοικούν την κοιλάδα εδώ και τρεις γενεές.

Οικογενειακά επιδόματα: 70 ευρώ για το πρώτο παιδί - Ποιά τα εισοδηματικά κριτήρια

Ο προϋπολογισμός των οικογενειακών επιδομάτων από 650 εκατ. ευρώ φέτος αυξάνεται σε 910 εκατ. Ευρώ. Αυξάνονται σημαντικά τα επιδόματα σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα και μέχρι δυο παιδιά ενώ στην πράξη καταργείται το επίδομα (έως 1.500 ευρώ το χρόνο) σε όσους τρίτεκνους ή πολύτεκνους έχουν από 34.000 ευρώ και πάνω οικογενειακό εισόδημα.

Ίδρυση Συλλόγου Τυφλών - Ατόμων με προβλήματα όρασης Δυτικής Μακεδονίας

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον ο Σύλλογος Τυφλών-Ατόμων με προβλήματα όρασης Δυτικής Μακεδονίας, έπειτα από την πρώτη γενική συνέλευση, όπου και αναδείχθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο σύλλογος δημιουργήθηκε με στόχο την συντονισμένη εκπροσώπηση των ατόμων με προβλήματα όρασης, την διεκδίκηση κάθε είδους δικαιώματος, καθώς και την ομαδική προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Ακτίνα φωτός το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Κομοτηνής

Μια δομή που έλειπε από την περιοχή έχει αρχίζει να πατά στέρεα στα πόδια της - Προσφέρει ελπίδα και για το μέλλον

Με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει μια δυναμική δομή που θα μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό ξεκίνησε τη λειτουργία του φέτος το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής, στον χώρο του Νηπιαγωγείου που είχε χτιστεί στη Μελέτη, και στο οποίο την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε αγιασμός.