Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Δείτε στην Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Δείτε αύριο, Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012 στις 09:15 το πρωί στην ΕΤ1 την εκπομπή της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης για τη Νοηματική Γλώσσα.

Δωρεάν το 4ο τεύχος του εκπαιδευτικού περιοδικού i-Teacher

Αναρτήθηκε το 4ο τεύχος του εκπαιδευτικού περιοδικού i-Teacher (τεύχος Ιανουαρίου 2012). Μπορείτε να το μεταφορτώσετε δωρεάν από εδώ.

Ιστότοπος: Kidblog

Ένα από τα ερωτήματα των εκπαιδευτικών, δασκάλων και νηπιαγωγών, στην επιμόρφωση Β’ επιπέδου είναι το πώς θα μπορούσαν οι μαθητές τους να δημιουργήσουν ένα ασφαλές blog για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να εκφραστούν διαδικτυακά, αλλά και πώς θα μπορούσαν οι ίδιοι το εργαλείο αυτό να το εντάξουν διαδραστικά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οδηγός για δασκάλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην στήριξη και εκπαίδευση μαθητών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές – Ατομικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Πολλοί εκπαιδευτικοί και άλλοι επαγγελματίες από συναφείς ειδικότητες θεωρούν τον αυτισμό μια από τις ισχυρότερες προκλήσεις για κάθε εκπαιδευτικό πλαίσιο. Οι βασικές οδηγίες που παρουσιάζονται αποσκοπούν να υποστηρίξουν τους δασκάλους να δουλεύουν με ενθουσιασμό, να δέχονται την πρόκληση και να δημιουργούν ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον φιλικό στα παιδιά με αυτισμό.

Το GlossoMobil σε ΟΛΑ τα ΣΧΟΛΕΙΑ της χώρας

Τη δυνατότητα να επισκεφτεί τα σχολεία όλης της χώρας το GlossoMobil, η πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki που επεκτείνεται στη Νότια Ελλάδα (ξεκινώντας από την Αττική), δίνει με εγκύκλιο προς όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΔΒΜΘ κ. Μιχάλης Κοντογιάννης «προκειμένου να παρουσιαστούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να έρθουν σε επαφή με τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Γερμανίας», όπως αναφέρεται στο έγγραφο.