Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

8 τρόποι για να ενισχύσετε την εργαζόμενη μνήμη.

Μήπως το παιδί σας δυσκολεύεται να κρατήσει στο μυαλό του μια πληροφορία ενώ κάνει κάτι άλλο; Για παράδειγμα, αν σας βοηθάει να κάνετε τα μακαρόνια και χτυπήσει το τηλέφωνο, μήπως ξεχνάει ότι πρέπει να επιστρέψει και να συνεχίσει να ανακατεύει την σάλτσα; Αν έχει συχνά προβλήματα σε τέτοιου είδους καταστάσεις, τότε μπορεί να έχει δυσκολίες στην εργαζόμενη μνήμη. 

Το νέο σύστημα των Πανελληνίων: Καταργούνται τα Λατινικά -Ολες οι αλλαγές

Το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. 

Πώς να μειώσετε το φόβο που νιώθει το παιδί σας όταν ξεκινάει να πηγαίνει (σε νέο) σχολείο

Μία περιήγηση του σχολείου πριν την πρώτη μέρα μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να αισθανθεί πιο άνετα.

Για τα περισσότερα παιδιά η πρώτη μέρα σε ένα νέο σχολείο μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτική.

Με το Σεπτέμβρη να πλησιάζει σιγά σιγά, είναι πιθανό τα παιδιά σας να αρχίσουν να προβληματίζονται για την επάνοδο στις σχολικές τάξεις, και πολύ περισσότερο αυτά που θα πάνε σε ένα νέο σχολείο αυτό το φθινόπωρο. Η αλλαγή και η μετάβαση αυτή είναι αρκετά δύσκολη για πολλά παιδιά. Ο φόβος του αγνώστου και η αντιμετώπιση νέων καταστάσεων είναι αγχωτική. Θα με συμπαθήσει ο νέος μου δάσκαλος; Θα αντιμετωπίσω το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού; Θα μπορέσω να βρω την αίθουσά μου;

Μια πρόκληση για νεαρούς λάτρεις της γλώσσας: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολογεί τον ετήσιο μεταφραστικό διαγωνισμό για σχολεία

Η μεταφραστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσκαλεί μαθητές από ολόκληρη την Ευρώπη να δοκιμάσουν τις μεταφραστικές τους ικανότητες στoν 12ο ετήσιο διαγωνισμό Juvenes Translatores.

Φέτος, οι έφηβοι με έφεση στις γλώσσες θα μεταφράσουν ένα κείμενο σχετικό με το θέμα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το θέμα έχει επιλεγεί προς τιμή του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, έτους 2018

Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2018 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων.

Τα παιδιά πρέπει να συναναστρέφονται με ζώα

Όλοι πια το ομολογούν απροκάλυπτα. Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν με κάποιο κατοικίδιο γιατί υπάρχουν πολλοί θετικοί λόγοι. Όχι μόνο γιατί τα ζωάκια είναι η καλύτερη παρέα και οι πιο πιστοί φίλοι αλλά τους μαθαίνουν και διάφορα. Διαβάστε τους βασικούς λόγους γιατί πρέπει να πάρετε ζωάκι στο παιδί σας.

Πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να πάνε όλα τα παιδιά με αξιοπρέπεια στο σχολείο!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μια ακόμα χρονιά, μας καλεί όλους στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών που διοργανώνει για να καλυφτούν οι ανάγκες κάθε παιδιού και να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια και χαμόγελα!

Σε λίγες ημέρες θα ζητηθεί από τους μαθητές των σχολείων και από τις οικογένειές τους, να καλύψουν ένα πλήθος δαπανηρών προμηθειών για τις σχολικές υποχρεώσεις. Για κάποιες οικογένειες αυτή η εποχή είναι εποχή χαράς και ανανέωσης, για αρκετές άλλες όμως είναι περίοδος άγχους και αγωνίας για το πώς θα καταφέρουν να καλύψουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες των παιδιών τους.

Σε έξαρση η ιλαρά λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία

Ανησυχία προκαλεί σε γιατρούς και γονείς η έξαρση της ιλαράς στην Ελλάδα λίγο πριν την έναρξη των σχολείων, λόγω του κινήματος αντιεμβολιασμού που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.

Στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 3.235 κρούσματα και 4 θάνατοι, την ώρα που τα στοιχεία σοκάρουν καθώς 5 εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια.

Σανίδα σωτηρίας η ιδιωτική εκπαίδευση

Η ανάκαμψη της ζήτησης για φοίτηση σε ιδιωτικό σχολείο το επόμενο σχολικό έτος 2018-2019 δίνει το στίγμα της ελληνικής οικογένειας, σε μία περίοδο που η χώρα επιχειρεί αλλαγή σελίδας μετά τη μακρά, οξεία και πολυεπίπεδη κρίση. Παράλληλα, ο περιορισμός των επισφαλειών στην καταβολή των διδάκτρων αποτελεί δείγμα για την αλλαγή κλίματος στην ελληνική οικογένεια και ως προς την οικονομική της θέση και ως προς τις προσδοκίες της για το αμέσως προσεχές μέλλον. Οι γονείς επενδύουν στην εκπαίδευση των παιδιών, σε ένα σχολείο οργανωμένο, με εκπαιδευτικούς υψηλών προσόντων. Την ίδια στιγμή, βέβαια, ανθεί η παραοικονομία των ιδιαίτερων μαθημάτων, δίπλα στα φροντιστήρια τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής εκπαίδευσης, συμπληρώνοντας τα κενά.

Δήμος Αθηναίων: Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών Για 5.000 Παιδιά

Πρόσκληση στους Αθηναίους προκειμένου να γεμίσουν οι τσάντες των περίπου 5.000 παιδιών οικογενειών, που στηρίζονται από τις δημοτικές κοινωνικές δομές, απευθύνει ο δήμος Αθηναίων με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Πρώτος σε μαθητική διαρροή ο νομός Ρεθύμνου

Προβληματισμό στην τοπική κοινωνία προκαλεί η μαθητική διαρροή σε σχολεία της ενδοχώρας του Ρεθύμνου, καθώς ο νομός είναι πρώτος σε ποσοστό, σε επίπεδο χώρας, στη μαθητική διαρροή στα αγόρια.

Το γεγονός αυτό αφορά κυρίως ορεινές περιοχές του Μυλοποτάμου ή απομακρυσμένες περιοχές από τα αστικά κέντρα ενώ, παρά την μείωση του ποσοστού διαρροής, το πρόβλημα παραμένει.

Οι ανήλικες νύφες - Το σκοτεινό μυστικό της Ταϊλάνδης με θύματα χιλιάδες κορίτσια

Πολλά ανήλικα κορίτσια παντρεύονται κάθε χρόνο μεγαλύτερους άντρες και η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης δείχνει απροθυμία να βάλει τέλος στην επαχθή αυτή πρακτική που έχει γίνει τόσο παράδοση, όσο και επιχείρηση.