Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Προβολή: "Scrambled" by Polder Animation

 

Νηπιαγωγεία: Πότε οι εγγραφές - Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να επαναληφθεί η φοίτηση

Στο διάστημα από 1 έως 20 Μαρτίου, πρέπει να κάνουν γονείς και κηδεμόνες τις εγγραφές των παιδιών τους στα νηπιαγωγεία της χώρας, ενώ θα πρέπει οι ίδιοι να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για επανάληψη της φοίτησης στο νηπιαγωγεία εάν το παιδί έχει κενά και δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Α΄ Δημοτικού. Το υπουργείο Παιδείας όρισε τις ημερομηνίες εγγραφών των παιδιών στα νηπιαγωγεία ενώ δίνει και αποσαφηνίσεις για τις περιπτώσεις, που τα νήπια έχουν σοβαρά κενά και υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της Α΄ τάξης του δημοτικού σχολείου. Η σχετική εγκύκλιος αναφέρει ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στο νηπιαγωγείο γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαρτίου του προηγούμενου διδακτικού έτους.

"Planet G(reece) #3": Ένα δωρεάν εργαστήριο για εφήβους που συνδυάζει το animation με το ντοκιμαντέρ

Το Exile Room διοργανώνει ένα ακόμη workshop που απευθύνεται σε εφήβους, ηλικίας από 13 μέχρι 19 ετών, και θα πραγματοποιηθεί μέσα από τέσσερεις τετράωσες συναντήσεις (5, 12, 19 & 26 Μαρτίου ). Μέσα από την τεχνική stop motion animation και υπό την καθοδήγηση της Χριστίνας Ντεπιάν και της Ιωάννας Γιακουμάτου, οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να οπτικοποιήσουν τη δική τους ιστορία δημιουργώντας μια ευφάνταστη ταινία κινουμένων σχεδίων και αληθινής ζωής.

Camp κολύμβησης νέων αθλητών με αναπηρία από την ΕΠΕ – Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus “See You”

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus “See You”, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή διοργανώνει στις 11/2 και 12/2 Camp Kολύμβησης Nέων (αθλητών και αθλητριών) με αναπηρία, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κέντρο Υγρού Στίβου του ΟΑΚΑ. Στο πρόγραμμα “See You” συμμετέχουν η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με κύριο συντονιστή την Κροατική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και τη συμμετοχή ακόμα 6 εταίρων (European Paralympic Committee -Ευρωπαϊκός Φορέας, Paralympic Committee of Serbia – ΣΕΡΒΙΑ, Spin Sports Innovation – Γερμανία, Bulgarian Sports Development Association – Βουλγαρία, Sport and Citizenship – Γαλλία).

Τραγωδία στην Πάτρα: Φως προσπαθούν να ρίξουν οι γιατροί – Τι ερευνούν

Σοκ, τεράστια θλίψη αλλά και σημαντικά ερωτήματα έχουν προκαλέσει οι διαδοχικοί θάνατοι, μέσα σε 32 μήνες, τριών κοριτσιών, ηλικίας 6 μηνών, 3,5 και 9 ετών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα. Με γιατρούς αλλά και ιατροδικαστές που ερευνούν ήδη τα αίτια αυτής της τραγωδίας να μιλούν για ιδιόμορφα και δυσεξήγητα σημεία και στους τρεις θανάτους των κοριτσιών που πρέπει να εξετασθούν διεξοδικά και μία έρευνα που θα συνεχισθεί.

Θεσσαλονίκη: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον θάνατο του 20χρονου ΑμεΑ

Κομμάτι-κομμάτι συμπληρώνεται το τραγικό παζλ του θανάτου ενός 20χρονου παιδιού στη Θεσσαλονίκη το οποίο κατέληξε τον Νοέμβριο του 2021 ενώ νοσηλευόταν στον αποκαλούμενο «ροζ θάλαμο» του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος».

KIDS SAVE LIVES: iSAVElives, νέα εφαρμογή για τη διάσωση ζωών

Τριακόσιες πενήντα χιλιάδες άνθρωποι παθαίνουν καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Η εξωνοσοκομειακή ανακοπή αποτελεί την 3η αιτία θανάτου στις βιομηχανικές χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα , δυστυχώς βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη στην παροχή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης(ΚΑΡΠΑ) από παρευρισκόμενους και στην επιβίωση των ανθρώπων που παθαίνουν ανακοπή. Ο ανθρωπιστικός σύλλογος KIDS SAVE LIVES- Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, στοχεύοντας στην διάσωση όλο και περισσότερων ζωών ήδη από το 2016 έχει θέσει σε λειτουργία δωρεάν την εφαρμογή «Εθνικός Χάρτης Απινιδωτών» που καταγράφει- ελέγχει Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές ενώ τις προσεχείς 15 ημέρες θα θέσει σε λειτουργία μια πολύγλωσση εφαρμογή, την iSAVElives. Η εφαρμογή iSAVElives παρέχεται με ανθρωπιστικά κίνητρα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, από τον σύλλογο KIDS SAVE LIVES- Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και τη MICROSOFT.

«Μαζί στο φως»: Συναυλία στο απόλυτο σκοτάδι με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας προσκαλεί στις 28 και 29 Μαρτίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να βιώσουμε και ίσως κατανοήσουμε πως είναι να ζεις με τυφλότητα, σε μια συναυλία / εμπειρία, για την υποστήριξη της φιλανθρωπικής ΑΜΚΕ «Διαβάζω για τους Άλλους».

Η Ιστορία στις πηγές της. Παραμύθια της Μικράς Ασίας

Μια σειρά ηχητικών αφηγήσεων προσφέρει το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, που φιλοδοξούν να φέρουν τους ακροατές σε επαφή με τη λαογραφική παράδοση της Μικράς Ασίας, έτσι όπως αυτή μεταφέρθηκε μέσα από την ιστορική πηγή των Μικρασιατικών Χρονικών. Τα ΜΧ αποτελούν την πρώτη συστηματική καταγραφή παραδόσεων από τη Μικρά Ασία, σχεδόν αμέσως μετά την Καταστροφή.

To 74% των δημόσιων σχολείων στο Ρίο ντε Tζανέιρο επλήγη τουλάχιστον μια φορά το 2019 από ανταλλαγές πυρών

Περίπου το 74% των δημόσιων σχολείων στο Ρίο ντε Tζανέιρο επλήγη τουλάχιστον μια φορά το 2019 από ανταλλαγές πυρών, επεισόδια στα οποία ενεπλάκη στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων η αστυνομία, αποκαλύπτει έκθεση για τον αντίκτυπο του λεγόμενου πολέμου κατά των ναρκωτικών στη δημόσια παιδεία που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα.

Η αδημοσίευτη επιστολή της 14χρονης Μαριανίνας Κριεζή στον Γιώργο Σεφέρη

Ο συγγραφέας Άκης Γαβριηλίδης έδωσε στη δημοσιότητα, στη μνήμη της πολυαγαπημένης στιχουργού που μας άφησε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, ένα αναπάντεχο εύρημα το οποίο είχε ανακαλύψει κατά τη διάρκεια της έρευνάς του για τη συγγραφή του βιβλίου για τον «Ασιάτη Σεφέρη». Πρόκειται για ένα γράμμα που είχε στείλει η 14χρονη τότε Μαριανίνα Κριεζή στον σπουδαίο Έλληνα ποιητή, αποκαλυπτικό της ευαισθησίας, της τρυφερότητας, της καλλιέργειας αλλά και της ποιητικής φλέβας της.

Be kind... or be gone | Το Χαμόγελο του Παιδιού


ΑΕΙ: Λιγότερα τα Τμήματα εφέτος στο μηχανογραφικό – Εν αναμονή αποφάσεων

Το εφετινό μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, εκτός από το ότι δεν θα είναι… διπλό, αναμένεται ότι θα έχει και λιγότερα Τμήματα ΑΕΙ από ό,τι το αντίστοιχο περυσινό. Κι αυτό γιατί το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να προχωρήσει τώρα στο δεύτερο (και ίσως κρισιμότερο) κομμάτι της παρέμβασής του στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας: τη χωροταξική της αναδιάρθρωση.

Πιο κοντά στη θεραπεία της παράλυσης; Δημιουργήθηκαν τα πρώτα στον κόσμο εμφυτεύματα σπονδυλικής στήλης

Για πρώτη φορά στον κόσμο, ερευνητές στο Ισραήλ ανέπτυξαν μέσω βιοτεχνολογίας τρισδιάστατους ανθρώπινους ιστούς σπονδυλικής στήλης, τους οποίους εμφύτευσαν σε πειραματόζωα με πρόσφατη ή χρόνια παράλυση. Η μέθοδος πέτυχε να αποκαταστήσει σε ποσοστό 80% έως 100% την ικανότητα των ζώων (τρωκτικών) να περπατούν. Οι επιστήμονες σχεδιάζουν ήδη το επόμενο βήμα: την έναρξη κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους μέσα σε περίπου τρία χρόνια, με στόχο την αναγέννηση της σπονδυλικής στήλης των παράλυτων ασθενών από δικά τους κύτταρα.

Πρόσκληση για συμμετοχή στην Africa – Europe week (14 - 18.02.2022)

Στο πλαίσιο της 6ης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί η εβδομάδα Αφρικής-Ευρώπης, η οποία αποσκοπεί στη διασύνδεση νέων από τις δύο ηπείρους, μέσω διαφόρων εκδηλώσεων.

Κωτσόβολος και Generali δημιουργούν σε κώδικα Braille τα έντυπα προγραμμάτων ασφάλισης

Η Κωτσόβολος, κορυφαίος προορισμός τεχνολογίας, ενώνει τις δυνάμεις της με την ασφαλιστική εταιρεία Generali και παρουσιάζουν τα έντυπα των προγραμμάτων ασφάλισης Προστασίας Αγορών & Πληρωμών και Total Support Insurance σε κώδικα Braille.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Τεχνολογία χωρίς εμπόδια», οι δυο εταιρείες συνεργάστηκαν από κοινού, προκειμένου να διαθέσουν τα ενημερωτικά έντυπα των ασφαλιστικών προγραμμάτων της Generali στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και σκοπεύουν να επισκεφθούν για τις αγορές τους, οποιοδήποτε από τα 92 καταστήματα Κωτσόβολος που αυτά είναι διαθέσιμα.

Κάνει τα παιδιά να τρώνε αυγό κάθε μέρα;

Τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά, πολύτιμα για την ανάπτυξη του παιδιού. Πόσα αυγά όμως κάνει να τρώει το παιδί σε εβδομαδιαία βάση;

Το αυγό, εκτός από τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά περιέχει και χοληστερόλη η πρόσληψη της οποίας πρέπει να είναι ελεγχόμενη στην παιδική ηλικία, αλλά στους ενήλικες.