Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Πρώτη φορά σε summer camp; Έτσι θα διώξετε τους φόβους του παιδιού

Στο summer camp, η δημιουργικότητα, η περιπέτεια, οι συγκινήσεις και τα χαμόγελα αποτελούν προτεραιότητα. Τι γίνεται όμως όταν το παιδί αγχώνεται; Πώς το προετοιμάζουμε κατάλληλα ψυχολογικά;

Κοζάνη: Χρησιμοποιημένες παλέτες μετατράπηκαν σε παιδότοπο για παιδιά με αναπηρία

Μέσα από ένα καινοτόμο έργο κυκλικής οικονομίας, που υλοποίησε η Principia σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Cluster Βιοοικονομίας & Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE), τα παιδιά του Κέντρου Αποθεραπείας - Αποκατάστασης, Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Κιβωτός» απέκτησαν έναν νέο πρωτότυπο ξύλινο παιδότοπο που ονομάστηκε συμβολικά «Κιβωτός».

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος επιμορφούμενων στην Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning 2024-25

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning στην Ελλάδα διοργανώνει για το σχολικό έτος 2024-25 τα ΔΩΡΕΑΝ εξαμηνιαία εξ αποστάσεως σεμινάρια που μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων. Τα σεμινάρια θα υλοποιηθούν από τον Οκτώβριο 2024, μέχρι τον Μάιο 2025 και είναι διάρκειας 200 ωρών το καθένα.

Τραγουδούμε παρέα: Ο Παγωτατζής

 

Καλαμάτα: Σχέδιο για την ανακύκλωση απορριμμάτων από το 3ο ΓΕΛ

To project “Ανακύκλωση Απορριμμάτων – Μια στρατηγική για το παρόν και το μέλλον” επιμελήθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας. Πρόκειται για μια ερευνητική εργασία που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο μάθημα της “Πολιτικής Παιδείας”, και αφορά στην ανακύκλωση που γίνεται στο Δήμο Καλαμάτας και στη διαχείριση των απορριμμάτων.