Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Kati van der Hoeven- Lepisto: Κινητικότητα, ευαισθησία και ικανότητα – Η ζωή μιας γυναίκας με Σύνδρομο Εγκλεισμού (Locked- In – Syndrome).

Πηγή
Η Kati van der Hoeven- Lepisto, μια νεαρή γυναίκα από την Φιλανδία και ανερχόμενο μοντέλο, έμεινε κατά 95 % παράλυτη μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο στα 21 της χρόνια. 19 χρόνια αργότερα, η Kati συνεχίζει να ζει μια παραγωγική ζωή παρά το γεγονός ότι έχει Σύνδρομο Εγκλεισμού, μια κατάσταση κατά την οποία το άτομο καταλαβαίνει τα πάντα, έχει επίγνωση όλων όσων συμβαίνουν γύρω του, αλλά δεν μπορεί να κουνήσει τους μυς του σώματός του. 

Μήνας Εφηβείας 2014 - Οι νέοι και το δικαίωμα στην έκφραση

Οι Εκδόσεις Πατάκη οργανώνουν για τέταρτη χρονιά τον μήνα Νοέμβριο αφιέρωμα στους εφήβους. Και φέτος θα υλοποιηθούν δράσεις με στόχο την προσωπική αλλά και ομαδική έκφραση των νέων, καθώς και την ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα που τους αφορούν.

Εκδηλώσεις στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα 12 πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τα «Παιδιά του Σήμερα»

Ρωτήστε οποιονδήποτε να σας πει τη γνώμη του για τα «Παιδιά του Σήμερα».
Το συνηθέστερο που θα ακούσετε είναι ότι τα σημερινά παιδιά είναι ανερμάτιστα, αλαζονικά, ανεύθυνα, χωρίς σκοπό, χωρίς ενδιαφέροντα.
Θα ακούσετε ότι δεν έχουν χαρακτήρα, δε διαπνέονται από βασικές αξίες όπως για παράδειγμα η ευγένεια.
Σίγουρα, τα σημερινά παιδιά έχουν διάφορες ετικέτες αλλά τίποτε δεν τα ξεχωρίζει περισσότερο από τις προηγούμενες γενιές, από το γεγονός ότι τα σημερινά παιδιά είναι πιο κατασταλαγμένα, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη γενιά έχουμε γνωρίσει.
Ως παιδαγωγός και ως γονέας, δε θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω πλήρως.
Τα σημερινά παιδιά δεν είναι όπως ήταν στο παρελθόν και ποτέ δεν ήμουν πιο περήφανη και πιο συγκινημένη καθώς μοιράζομαι μαζί σας το γιατί.

Τεράστιο «πάρκινγκ» τα σχολεία ειδικής αγωγής

Κραυγή αγωνίας γονιών, καθηγητών, μαθητών για τα χρόνια προβλήματα. Η χρονιά ίσως αρχίσει μετά τα Χριστούγεννα, καθώς απουσιάζουν για άλλη μία φορά οδηγοί, εκπαιδευτικοί, παράλληλη στήριξη

«Εγκατάλειψη υπάρχει, όχι έλλειψη» λέει ένας γονιός. «Στον 21ο αιώνα γίνεται το "Κωσταλέξι" που βλέπαμε και μας εξέπληττε πριν από 40 χρόνια. Τα παιδιά είναι φυλακισμένα μέσα στο σπίτι. Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό με την τεχνογνωσία που υπάρχει και την πρόοδο της επιστήμης;» αναρωτιέται άλλος. «Μέχρι να έρθουν οι καθηγητές στα σχολεία, έχει τελειώσει η χρονιά» διαμαρτύρεται ένας τρίτος. «Εχουν καταντήσει την ειδική αγωγή ένα τεράστιο πάρκινγκ» σημειώνει με νόημα άλλος. «Αν δεν βάλουμε το χέρι στην τσέπη, δεν γίνεται τίποτε» είναι μια μόνιμη επωδός και έρχεται η κραυγή αγωνίας: «Η ειδική αγωγή είναι σβησμένη από τον χάρτη της Ελλάδας».

Open-Sankore…ελεύθερο λογισμικό για Δια δραστικούς Πίνακες!

Το Open-Sankore είναι δωρεάν λογισμικό ανοικτού κώδικα για διαδραστικούς πίνακες, Tablet PC, Interactive Beam κ.α. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικό του Smart Notebook και του ActivInspire.
Πηγή: syneducation

Εργαστήρι σύγχρονης τεχνολογίας για νέους

Αφιερωμένο στη σύγχρονη τεχνολογία, το Utech Lab είναι ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για το μαθητόκοσμο και γενικότερα τη νεολαία, όπου δίδεται το ερέθισμα να αποκτήσουν δεξιότητες στα νέα ψηφιακά εργαλεία.

Παιδιά στο αυτοκίνητο: παιδιά σε απόγνωση!

Απογοητευμένα τα παιδιά από την οδηγική συμπεριφορά των γονιών τους, σύμφωνα με έρευνα της Continental.

Γονείς που γκρινιάζουν, φωνάζουν, εξαγριώνονται και πολλές φορές μαλώνουν με άλλους οδηγούς όταν βρεθούν πίσω από το τιμόνι αποτελούν πλέον ένα συνηθισμένο θέαμα και μια μάλλον ιδιαίτερα αρνητική εμπειρία για μικρά παιδιά και εφήβους. Ειδικά, αυτή την περίοδο που ξεκινούν σχολεία, φροντιστήρια και κάθε είδους εξωσχολικές δραστηριότητες, οι νεαροί συνεπιβάτες βρίσκονται καθημερινά και για πολλές ώρες στο «περιβάλλον» του οικογενειακού αυτοκινήτου. Και, βεβαίως, θα επιθυμούσαν από τους γονείς να χαρακτηρίζονται από προσοχή, ηρεμία και ευγένεια προς τους άλλους οδηγούς και να λειτουργούν ως πρότυπα οδηγικής συμπεριφοράς – τουλάχιστον στη θεωρία!

Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας με την διοργάνωση της «Ψυχασπίς»

Με κεντρικό τίτλο «Όλοι μαζί ..μια ΨΥΧΗ» το κέντρο ψυχο-κοινωνικής μέριμνας Ν.Έβρου «Ψυχασπίς» διοργανώνει στην Ορεστιάδα (Θέατρο ¨Διόνυσος¨) από τις 6 έως και τις 10 Οκτωβρίου Κινηματογραφικό Αφιέρωμα με ταινίες που αντλούν τα θέματά τους από την ψ υ χ ι κ ή υ γ ε ί α, προκειμένου να διερευνηθεί ο καταλυτικός ρόλος που διαδραματίζει ο κινηματογράφος στη διαμόρφωση των στάσεων του κοινού απέναντι στις ψυχικές διαταραχές.

Γιατί τα παιδιά της Δύσης γίνονται τζιχαντιστές;

Είναι ένα από τα ερωτήματα που τίθενται από όλον τον κόσμο. Πώς μπορεί κάποιος να σταματήσει τη ροή των νεαρών τζιχαντιστών που ξεκινούν από άλλες χώρες για να πάνε στη Συρία και στο Ιράκ; Στις δύο πλευρές του Ατλαντικού οι πολιτικοί ηγέτες εξετάζουν τις κινήσεις τους για να αντιμετωπίσουν την άνοδο της σουνιτικής τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Το ζήτημα των «εγχώριων», αναθρεμμένων στη Δύση μαχητών οπωσδήποτε θα αποτελεί ένα από τα πράγματα που τους προβληματίζουν.

Δήμος Γαλατσίου: «Δράση στους Δρόμους»

ΔΡΑΣΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΝΕΟΥΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2014

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου, σε συνεργασία με τον Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, διοργανώνει το πρόγραμμα Συνειδητοποίησης και Κινητοποίησης «Δράση στους Δρόμους» και περιλαμβάνει: