Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

3η Παρουσίαση του παγκόσμιου project CIRCE The Black Cut

Ημερομηνία: Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 | Αθήνα + Παγκοσμίως
Ολοήμερη Καλλιτεχνική Εκδήλωση

Πώς να μεγαλώσετε ευγενικά παιδιά

Ως γονείς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα μάθουν να διαβάζουν και να γράφουν, αλλά από την άλλη υποθέτουμε ότι θα αναπτυχθούν φυσικά καποιές δεξιότητες, όπως η ευγένεια και καλοσύνη.

Δεν πιστεύετε όμως ότι θα πρέπει να διδάξετε στο παιδί να έχει σωστή συμπεριφορά, όπως ακριβώς κάνετε με την ανάγνωση και την γραφή;

Άγιος Βασίλης: υπάρχει ή όχι; - τι θα πρέπει να λένε οι γονείς

Τι δώρο θέλεις να σου φέρει ο Άγιος Βασίλης;

Αυτή είναι μια ερώτηση που την ακούγαμε συχνά όταν ήμασταν παιδιά. Σκεφτόμασταν λοιπόν κατά κύρια βάση το παιχνίδι που λαχταρούσαμε και το ζητούσαμε όλο χαρά από τον χαρούμενο γενειόφορο κύριο με τα κόκκινα ρούχα.

Τέσσερις υπερβολές των γονιών που «πνίγουν» τα παιδιά

Πολλές φορές θέλοντας να κάνουμε καλό στα παιδιά μας συμπεριφερόμαστε με τέτοιον τρόπο που φέρνει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Και αυτός ο τρόπος συνήθως χαρακτηρίζεται από ένα στοιχείο: την υπερβολή!

Φυσικά εμείς θέλουμε το καλό τους και οι προθέσεις μας είναι a priori καλές. Το πρόβλημα βρίσκεται στις υπερβολικές μορφές διαπαιδαγώγησης.

Ο έλεγχος εγκεφαλικής πρωτεΐνης ίσως οδηγήσει σε θεραπεία του αυτισμού

Το ένα τρίτο των περιπτώσεων αυτισμού ίσως προκαλείται από τα χαμηλά επίπεδα μιας και μόνης πρωτεΐνης στον εγκέφαλο, υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Molecular Cell

Εφτιαξαν διαστημόπλοιο με 29.000 τουβλάκια

Ένα από τα μεγαλύτερα διαστημόπλοια, φτιαγμένο από 29.000 τουβλάκια, παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη τα μέλη του thebrick.gr.

Με μήκος 2,20 μέτρα, πλάτος 1,75 μέτρα και βάρος 32 κιλά, το διαστημόπλοιο εντυπωσίασε τους επισκέπτες της έκθεσης, με ιδιοκατασκευές των μελών του Συλλόγου και διάφορα σπάνια σετ της εταιρείας.

Συμμορίες βγάζουν στην επαιτεία δεκάδες μικρά παιδιά

Αντιμέτωποι με το θέαμα δεκάδων μικρών παιδιών να ζητιανεύουν στους στολισμένους δρόμους έρχονται αυτές τις ημέρες οι πολίτες που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται όλο τον χρόνο, όμως τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι εντονότερο.

«Μόνο οι ομάδες υψηλού κινδύνου κάνουν αντιγριπικό»

«Μόνο τα παιδιά που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο».
Αυτό δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Γιώργος Αναστασιάδης.

Μερίκε Βερβόορτ: Η Παραολυμπιονίκης που έχει υπογράψει την ευθανασία της

Από το 2000 έχει καθηλωθεί σε μία αναπηρική καρέκλα, ωστόσο ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Έφτασε μέχρι την κατάκτηση δύο μεταλλίων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όμως οι περισσότερες ημέρες δεν είναι καλές για την Μερίκε Βερβόορτ. Η 37χρονη βελγίδα έχει προγραμματιστεί το θάνατό της, υπογράφοντας τα χαρτιά για ευθανασία μιας και κάτι τέτοιο είναι νόμιμο στην πατρίδα της.