Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Βλέπουμε το «Echo»

Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Echo» ακολουθεί τον Daniel Kish, ο οποίος έχασε τα μάτια του ως παιδί και, ως ενήλικας, έγινε πρωτοπόρος στη χρήση της ηχοεντοπισμού μεταξύ των τυφλών. Ο Ντάνιελ συνεργάζεται πλέον με άλλα τυφλά άτομα, για να τους δώσει εργαλεία μέσω των οποίων μπορούν να αντιληφθούν καλύτερα τον κόσμο - και να ζήσουν ελεύθερα μέσα σε αυτόν. Δείτε ολόκληρη την ταινία, των Ben Wolin και Michael Minahan στην ιστοσελίδα του The New Yorker

Η Γεωργία Παπαζήση έγραψε ένα βιβλίο με τα μάτια

Από τη μέρα που η Γεωργία Παπαζήση ένιωσε μια αδυναμία στον αριστερό καρπό, στην οποία δεν θα έδινε αρχικά ιδιαίτερη σημασία, ως τη στιγμή που έβαλε την τελευταία τελεία, με τα μάτια της, στο βιβλίο της Γιατί όχι εγώ; έχουν μεσολαβήσει δεκαεπτά χρόνια.

Είναι ώρα να μιλήσεις στο παιδί σου για το sexting

Οι συζητήσεις περί γυμνών σέλφι μπορεί να είναι άβολες, αλλά το να υποθέτει κανείς ότι οι «καλοί» προέφηβοι και έφηβοι δεν χρειάζονται καθοδήγηση μπορεί να έχει πολύ κακές συνέπειες

Περίπου το ένα τρίτο των νέων ασχολείται με το sexting, δηλαδή την ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων που περιέχουν φωτογραφίες ή κείμενο σεξουαλικού περιεχομένου.

Προκήρυξη μαθητικού διαγωνισμού λημμάτων Βικιπαίδειας

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Λημμάτων Βικιπαίδειας, για μαθητές Ε’, Στ’ Δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου, όλων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων στην Ελλάδα.

Πώς ένας γονιός θα καταλάβει αν το παιδί του είναι θύμα bullying;

Ο σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς το bullying είναι ένα φαινόμενο που υπήρχε πάντα, αλλά τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά που το αφορούν φαίνεται να είναι πιο συχνά και πιο δυσάρεστα. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα παιδί ασκεί bullying σε ένα άλλο και πολλοί περισσότεροι ακόμη που το θύμα δεν εκμυστηρεύεται την εμπειρία του σε κανέναν.

Έφηβο παιδί: Μόλις 5 λεπτά μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του

Τι πρέπει να κάνουμε για το έφηβο παιδί μας μέσα σε αυτά τα λίγα λεπτά ώστε να είναι πιο ευτυχισμένο;

Ενώ η αρνητικότητα μπορεί να «μπλοκάρει» τον ενθουσιασμό κάθε παιδιού, τα λόγια ενθάρρυνσης μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησής του. Όταν μιλάτε στο έφηβο παιδί σας, να είστε βέβαιοι πως σας ακούει παρόλο που η συμπεριφορά του μπορεί να δείχνει το αντίθετο. Έχοντας λοιπόν μόλις 5 λεπτά στη διάθεσή σας, επιλέξτε να κάνετε σε τακτική βάση αυτό: να υποστηρίζετε το παιδί και του δείχνετε πως πιστεύετε σε εκείνο.

Διεθνής Διάκριση για ταινία μικρών μαθητών του 6ου Πειραματικού Διαπολιτισμικού Δ.Σ. Ελευθερίου Κορδελιού

Το Διεθνές βραβείο στην κατηγορία "Καλύτερη ταινία animation" που δημιούργησαν παιδιά κάτω των 12 ετών -υπό την καθοδήγηση ενηλίκων- απέσπασαν οι μαθητές του 6ου Πειραματικού Διαπολιτισμικού Δ.Σ. Ελευθερίου Κορδελιού Θεσ/νίκης, το οποίο συμμετείχε από την 1/3 ως την 3/3/2024 στο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου της Μόσχας (Moscow International Children's Film Festival).

ΗΠΑ: Αντί-τρανς νομοσχέδιο ποινικοποιεί εκπαιδευτικούς που υποστηρίζουν τα τρανς παιδιά

Ένα νομοσχέδιο που προτάθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Μιζούρι τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς που υποστηρίζουν την κοινωνική φυλομετάβαση των τρανς μαθητών, με βαρύ πρόστιμο, φυλάκιση και εγγραφή τους στο μητρώο σεξουαλικών παραβατών της πολιτείας.

Εκπαιδευτικοί: Η δουλειά μας είναι να διδάσκουμε τους μαθητές που έχουμε. Όχι εκείνους που θα θέλαμε να έχουμε!

Η δουλειά μας είναι να διδάσκουμε τους μαθητές που έχουμε. Όχι εκείνους που θα θέλαμε να έχουμε. Ούτε εκείνους που κάποτε είχαμε. Μόνο αυτούς που έχουμε αυτή τη στιγμή. Όλους όμως αυτούς. (Kevin Maxwell –Αμερικανός παιδαγωγός)

Η «αγκαλιά» της στρουθοκαμήλου είναι θεραπευτική

Aν και συνήθως χωροκατακτητικά και επιθετικά πουλιά που πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή, οι στρουθοκάμηλοι στο καταφύγιο Passiehoeve στο Καλμτούτ του Βελγίου είναι αδιανόητα φιλικές.

Τόσο που πολλοί επισκέπτονται το καταφύγιο μόνο και μόνο για τα ακριβοθώρητα «χάδια» των μεγάλων πουλιών. 

Οι επίσημες αφίσες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού

Με αφορμή τους επερχόμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2024, ο εικονογράφος Ugo Gattoni δημιούργησε μια ζωντανή και λεπτομερή fresco για να γιορτάσει τα γεγονότα.