Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Καλοκαιρινά εργαστήρια στη Στέγη!

Και το καλοκαίρι, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών διοργανώνει εργαστήρια για παιδιά 5 έως 12 ετών. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Αφηγήσεις κλασικών παραμυθιών

Οι «Μήνες Παραµυθιού» είναι από τις πιο επιτυχημένες δράσεις που συμβαίνουν στην Παραμυθοχώρα και θα συνεχίσει να πραγματοποιείται όλο τον Ιούνιο. Το πρόγραµµα, ωριαίας διάρκειας, επιδιώκει να φέρει τα παιδιά σ' επαφή µε τον µαγικό κόσµο των κλασικών παραµυθιών µέσα από δραµατοποιηµένες αφηγήσεις.

Η Δίκη του Σωκράτη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Πατήστε για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη Δίκη του Σωκράτη από τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών: ελληνικά, αγγλικά ή γαλλικά.
Σημείωση: Σύμφωνα με σχόλιο στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, θα υπάρχει και διερμηνεία στην ΕΝΓ!
Πατήστε για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη δίκη από iPhone:
ελληνικά.

Πατήστε εδώ για να δείτε πληροφορίες για την εκδήλωση.

Τα ψηφιακά Πρακτικά του Δ΄ Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νεοελληνικών Σπουδών

Τα ψηφιακά Πρακτικά (iBook) του Δ΄ Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νεοελληνικών Σπουδών, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας (9-12 Σεπτεμβρίου 2010), έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών (ΕΕΝΣ).

Ψηφιακό Σχολείο…Εμπλουτισμ​ένα σχολικά εγχειρίδια

Επιμέλεια: Γρηγόρης Φιλιππιάδης

Στην πλατφόρμα του ψηφιακού σχολείου ξεκίνησε η ανάρτηση εμπλουτισμένων με ψηφιακό υλικό σχολικών εγχειριδίων.
Η πρόσβαση στο υλικό γίνεται μέσω συνδέσμου μέσα από την κάθε σελίδα του βιβλίου.

12 μαθητές Λυκείου γράφουν για την κρίση

Δώδεκα παιδιά, δώδεκα μήνες, μια εποχή. Κρίσης κι ανασφάλειας. Εάν για τους ενήλικες το άγχος είναι οικονομικό, για τα παιδιά, για τους μαθητές που τελειώνουν το σχολείο, η ανησυχία πηγάζει απ’ την ψυχή. Τη στιγμή που καλείσαι να επιλέξεις τομέα μάθησης, δρόμο ζωής. Την περίοδο που γίνεσαι πολίτης κι εραστής, που όλη σου η ζωή μπορεί να σχεδιαστεί σ’ ένα απόγευμα, στη σκέψη μπαίνει τάπα. Αεροστεγής.