Σάββατο 19 Μαΐου 2012

PlayOlympics.. ένα απόγευμα παιχνιδιού στην πλατεία Κολωνακίου με ελεύθερη είσοδο

Το British Council και το Athens Plaython σας προσκαλούν σε μια ημέρα ξέφρενου παιχνιδιού στην πλατεία Κολωνακίου! Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του British Council για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 στο Λονδίνο η ομάδα του Athens Plaython θα μετατρέψει την πλατεία Κολωνακίου σε ένα Ολυμπιακό στάδιο, όπου τα παιδιά θα παίζουν και θα δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα Ολυμπιακά αθλήματα.

Πρόσωπο: Claire Lomas

Χρειάστηκαν 16 μέρες για να τερματίσει στο Μαραθώνιο του Λονδίνου η Claire Lomas, η οποία υπέστη παράλυση από τη μέση και κάτω μετά από ατύχημα στην ιππασία το 2006. Παρόλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα, ολοκλήρωσε τα 26,2 μίλια του Μαραθωνίου με τη βοήθεια “ρομποτικών” ποδιών.
Διαβάστε το σχετικό άρθρο στο tvxs.gr

Ετήσια έκθεση για την τυπική εκπαίδευση 2011


Στην Ετήσια Έκθεση για την Εκπαίδευση – 2011 της ΓΣΕΕ, που συντάχθηκε από το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ, με γενικό τίτλο: Τα βασικά μεγέθη της εκπαίδευσης. Δημόσιες και ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευση στην Ελλάδα και στην ΕΕ (προσχολική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, μεταδευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση) γίνεται συστηματική επεξεργασία και ανάλυση των στοιχείων για:

Πανελλαδικές: Αυστηρές συστάσεις του υπουργείου Παιδείας προς τους Βαθμολογητές

Αυστηρές συστάσεις προς τους Καθηγητές που έχουν ορισθεί να βαθμολογήσουν τα γραπτά των υποψηφίων για τα ΑΕΙ απέστειλε το υπουργείο Παιδείας, οι οποίες έχουν ως εξής:

Ημερίδα «Η Λογοτεχνία στο Νηπιαγωγείο»

Το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Αθηνών οργανώνει ημερίδα με θέμα «Η Λογοτεχνία στο Νηπιαγωγείο».
Στόχος της Ημερίδας «Η Λογοτεχνία στο Νηπιαγωγείο» είναι να επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν στην προσέγγιση της λογοτεχνίας στην προσχολική εκπαίδευση.

Χωρίς άγχος είναι καλύτερα τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Λιγότερο άγχος, κυρίως από αυτό που συνηθίζουν να μεταφέρουν οι γονείς στους μαθητές και καλύτερη διατροφή έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στις επιδόσεις των μαθητών που καλούνται σε λίγα 24ωρα από σήμερα να εξεταστούν για την είσοδό τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου γιατροί και ψυχολόγοι συμβουλεύουν τους γονείς να μην «πιέζουν» τους μαθητές και να τους παρέχουν «διακριτική» στήριξη, σωστή διατροφή και να φροντίζουν να μην ξενυχτούν πάνω στα βιβλία.

Υποτροφίες ιδρύματος «Χρυσόστομος Βογιατζής»

Το ίδρυμα «Χρυσόστομος Βογιατζής» θα χορηγήσει (4) υποτροφίες για σπουδαστές στα ΑΕΙ καθώς και (1) μια για μεταπτυχιακές σπουδές σε ΑΕΙ, του εξωτερικό δικαίωμα υποτροφίας έχουν μόνον οι απόφοιτοι του Β Λυκείου Kιλκίς που σπουδάζουν στα ΑΕΙ της χώρας ή που πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό και διακρίνονται για την επιμέλεια τους, την υψηλή τους επίδοση και το ήθος τους, αλλά στερούνται οικονομικών πόρων.

Καταγγελία ομοφοβικών περιστατικών και ρητορικής μίσους σε σχολεία

Προς Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού 
15 Μαΐου 2012
Κύριε υπουργέ,

Παίρνω την πρωτοβουλία να σας στείλω αυτή την επιστολή, με αφορμή κάποια απαράδεκτα και ανησυχητικά συμβάντα που παρατηρώ ότι συμβαίνουν στα σχολεία, τα οποία αφορούν στην ανεξέλεγκτη προώθηση του ρατσισμού, των διακρίσεων και του ομοφοβικού λόγου από καθηγητές και μαθητές που υπόκεινται στην αρμοδιότητα του Υπ. Παιδείας. Και σαν να μην μας έφταναν αυτοί, τώρα έχουμε και κρούσματα από ρασοφόρους.

Προκήρυξη: Ανοικτό Tουρνουά Μαθητών – Mαθητριών Δημοτικών Σχολείων Πάτρας


Η Τοπική Επιτροπή Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με τα σωματεία της Πάτρας διοργανώνει «Ανοικτό Τουρνουά Μαθητών – Μαθητριών Δημοτικών Σχολείων»