Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

6 εύκολες προσαρμογές στην τάξη που μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές με ΔΕΠΥ.

Οι κορυφαίοι ειδικοί του ADDitude προτείνουν 6 προσαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά με Διαταραχές Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠΥ, ΔΕΠ) ή Μαθησιακές Δυσκολίες όπως Δυσλεξία να μείνουν συγκεντρωμένα στη δουλειά τους μέσα στην τάξη. 

«Special Trip», διακοπές για ξεχωριστούς ταξιδιώτες

Οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες που παρέχει είναι εξατομικευμένες, κυρίως για ανθρώπους με αναπηρίες ή με κάποια παθολογικά προβλήματα. Έτσι το ταξίδι προγραμματίζεται χωρίς άγχος. Την υπηρεσία αυτή έχει αναλάβει να παρέχει το «Special Trip», στη Θεσσαλονίκη. Δημιουργός του, η Μαρία Μπότσογλου.

Ημερίδα μαθημάτων αυτοάμυνας για άτομα με οπτική αναπηρία

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Ασφάλειας Ο.ΔΙ.ΑΣ Στέφανος Λιατόπουλος απόστρατος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας,μαζί με την ομάδα των συνεργατών του, διοργανώνει εκπαιδευτικές ημερίδες σε θέματα Αυτοπροστασίας – Αυτοάμυνας στις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ Σχολή Τυφλών Β. Όλγας 32 θεσσ/νίκης, σε ενήλικα άτομα με οπτική αναπηρία.

Εγχειρίδιο: Η Δύναμη της Γλώσσας: Η γλώσσα και ο σακχαρώδης διαβήτη

"Η Δύναμη της Γλώσσας: Η γλώσσα και ο σακχαρώδης διαβήτης" είναι ένα πρακτικό έγγραφο για την κατάλληλη χρήση της γλώσσας, ώστε να ενθαρρυνθεί η θετική αλληλεπίδραση με άτομα που ζουν με σακχαρώδη διαβήτη.

Πρόκειται για μετάφραση του «Language Matters» του National Health Service (NHS) της Αγγλίας που εκδόθηκε το 2018 και της αντίστοιχης παρουσίασης στην Αυστραλία το 2021. Σκοπός του είναι να επισημάνει στους επαγγελματίες υγείας τον αντίκτυπο που έχουν οι τρόποι επικοινωνίας και συμπεριφοράς προς τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Οδηγός επιβίωσης στην πόλη για τα πεζοδρόμια και τους δημόσιους χώρους

Είναι τα πεζοδρόμια για τους πεζούς; Η σωστή απάντηση είναι «ναι». Ισχύει όμως; Δεν ισχύει απόλυτα, διότι, στη σύγχρονη πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, ο χώρος των πεζοδρομίων ολοένα και μειώνεται από την επέλαση των τραπεζοκαθισμάτων…

Κιλκίς: Μαθητές σχολείων σε ρόλο συντηρητή αρχαίων ευρημάτων

Τη διαδρομή των αρχαιολογικών ευρημάτων από την ανασκαφή μέχρι και την έκθεσή τους στο μουσείο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά μαθητές των σχολείων του Κιλκίς που εντυπωσιάστηκαν από τις γνώσεις που μεταφέρει στους σύγχρονους ανθρώπους, ακόμη και ένα μικρό θραύσμα από την αρχαιότητα.

Το ντοκιμαντέρ για την πρώτη μαύρη κούκλα Barbie απέκτησε το Netflix

Το ντοκιμαντέρ «Black Barbie» για την ιστορία της πρώτης μαύρης κούκλας της Mattel που κυκλοφόρησε δύο δεκαετίες μετά το αρχικό πρωτότυπο της εταιρείας παιχνιδιών, αποκτήθηκε από το Netflix και τη Shondaland.Η ταινία -σε σκηνοθεσία της Λατζέρια Ντέιβις, ανιψιάς μιας από τις τρεις μαύρες υπαλλήλους της Mattel που ζήτησαν την κυκλοφορία της κούκλας- έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της νωρίτερα φέτος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου South by Southwest στο Ώστιν του Τέξας.

Πώς να αντιμετωπίσουμε το άγχος των παιδιών


Πώς να αντιμετωπίσουμε το άγχος των παιδιών: Συμβουλές από την ψυχολόγο Ελίνα Κεπενού|13/10/2023|ΕΡΤ

Αλαμπάμα: Βιβλιοθήκη πρόσθεσε παιδικό βιβλίο στα «απαγορευμένα» λόγω του ονόματος του συγγραφέα

Μια δημόσια βιβλιοθήκη της Αλαμπάμα πρόσθεσε κατά λάθος ένα παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο σε μια λίστα με δυνητικά ακατάλληλους τίτλους, επειδή το επώνυμο του συγγραφέα είναι «Gay», δήλωσε ο διευθυντής της βιβλιοθήκης.

Ματ Στούτζμαν: Ο τοξοβόλος χωρίς χέρια που σπάει τα στερεότυπα

Ο Αμερικανός είναι η ζωντανή απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ο Ματ Στούτζμαν γεννήθηκε χωρίς χέρια αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον αθλητισμό. Το 2012 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ενώ έχει σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για την «μεγαλύτερη ακρίβεια βολής».